"Philip Morris" acţionează în instanţă guvernul australian

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 noiembrie 2011

Producătorii de ţigări "British American Tobacco" Plc şi "Imperial Tobacco Group" Plc s-au opus vehement, la rândul lor, măsurilor stabilite de guvernul australian, anunţând că vor ataca aceste norme în instanţă.

Producătorii de ţigări "British American Tobacco" Plc şi "Imperial Tobacco Group" Plc s-au opus vehement, la rândul lor, măsurilor stabilite de guvernul australian, anunţând că vor ataca aceste norme în instanţă.

Gigantul american al ţigaretelor "Philip Morris International" Inc. a lansat, ieri, o acţiune în instanţă împotriva guvernului de la Canberra, la mai puţin de o oră după ce Parlamentul australian a aprobat normele care interzic publicitatea pe pachetele de ţigări.

Conform noii legi, Aus-tralia devine prima ţară din lume care va restricţiona inscripţionarea logo-urilor, a brandurilor, culorilor şi textelor promoţionale pe pachetele de ţigări, începând cu luna decembrie 2012.

În baza acestei reglementări, toate ţigările care vor fi distribuite în Aus-tralia vor avea ca ambalaj pachete mate, de culoare verde-măsliniu, pe care mărcile vor fi inscripţionate cu litere mici. Producătorii vor folosi acelaşi font pentru toa-te brandurile. În opinia guvernanţilor australieni, culoarea pachetelor va fi una "respingătoare" pentru consumatori. În plus, pe pachete vor apărea avertismente privind consecinţele fumatului, respectiv imagini cu referire la efectele negative ale fumatului asupra sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii din Australia, Nicola Roxon, a declarat că noua lege privind modul în care sunt distribuite ţigările în ţara sa este "un exemplu de urmat pentru întreaga lume".

În schimb, reprezentanţii "Philip Morris" cer, în instanţă, despăgubiri de miliarde de dolari de la guvernul australian.

"Nu ni s-a lăsat nicio opţiune", a declarat Anne Edwards, purtător de cuvânt al "Philip Morris Asia" Ltd., adăugând: "Guvernul a trecut această reglementare fără să fie capabil să demonstreze că ea va contribui la reducerea fumatului, ignorând totodată semnele de întrebare apărute în Australia şi în exterior cu privire la aspectele legale legate de ambalarea uniformă a ţigaretelor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb