Piaţa argintului a intrat în era digitală

Materii Prime / 16 august 2014

Piaţa argintului a intrat în era digitală

Modalitatea tradiţională de stabilire a preţului argintului, stabilită în 1887, în timpul reginei Victoria (1837-1901), a luat sfârşit ieri, fiind înlocuită cu un mecanism electronic de stabilire a preţului, care, conform reglementatorilor, ar trebui să aducă mai multă transparenţă în sistem, informează Thomson Reuters.

Potrivit vechii proceduri ("fixing"), trei bănci organizau conferinţe zilnice pentru stabilirea unui preţ de referinţă pentru argint, fapt ce a permis traderilor să cumpere şi să vândă metalul la un singur preţ. Din 1999, procedura s-a derulat prin telefon între HSBC, Deutsche Bank şi Bank of Nova Scotia. Joi, a avut loc ultima conferinţă pe piaţa londoneză a argintului, unde se derulează zilnic tranzacţii de 3 miliarde de dolari.

După izbucnirea unor scandaluri de manipulare a indicatorilor de referinţă de pe pieţele financiare, în special cele referitoare la manipularea London Interbank Offered Rate (Libor), organismele de reglementare a pieţelor financiare din Europa şi SUA au început să urmărească atent cum sunt stabilite preţurile pe piaţa metalelor preţioase.

Noul sistem, denumit LBMA Silver Price, este o licitaţie electronică gândită să aibă loc zilnic la ora 13:00 (ora Londrei), pe o platformă de tranzacţionare furnizată de bursa CME Group şi administrată în comun cu Thomson Reuters. London Bullion Market Association (LBMA), care a acţionat ca intermediar în încercarea de a găsi o alternativă la vechea procedură, va publica zilnic pe pagina sa de Internet date despre volumele şi participanţii la fiecare licitaţie.

Piaţa argintului a devenit prima piaţă de metale preţioase care a renunţat la vechea procedură de fixing. În acest an, vor avea loc reforme similare pentru aur, platină şi paladiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6275
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2861
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9683
Gram de aur (XAU)Gram de aur404.7692

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb