PIAŢA RASDAQ "HTI Valori Mobiliare" Bucureşti - primul în top SSIF pe luna martie

ANDREEA NEGRU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 4 aprilie 2005

"HTI Valori Mobiliare" Bucureşti ocupă primul loc în clasamentul societăţilor de servicii de investiţii financiare realizat de piaţa Rasdaq pentru luna martie, în funcţie de valoarea tranzacţiilor intermediate pe aceasta piaţa. Potrivit datelor comunicate de Rasdaq, valoarea totală a tranzacţiilor efectuate de către "HTI Valori Mobiliare" este de 323,63 miliarde de lei.

Transferurile efectuate de "HTI Valori Mobiliare" de la începutul anului se ridică la 863,44 miliarde de lei, valoare care plasează societatea pe primul loc în topul întocmit de Rasdaq pentru primele trei luni.

În clasamentul pe luna martie, poziţia a doua este ocupată de "Alpha Finance România". Societatea a realizat, în perioada analizată, tranzacţii în valoare totală de peste 123 miliarde de lei. De la începutul anului, "Alpha Finance România" a efectuat tranzacţii de 353 miliarde de lei, situindu-se pe locul cinci în clasamentul întocmit de Rasdaq pentru primele trei luni ale anului.

Societatea de intermediere "ING Baring Securities" se situează pe locul al treilea în topul Rasdaq, cu tranzacţii în valoare de peste 100 miliarde de lei, în luna martie. Valoarea totală a tranzacţiilor efectuate de la începutul anului este de 292 miliarde de lei, sumă care plasează societatea pe locul şase în topul SSIF întocmit pentru perioada ianuarie - martie. În clasamentul lunii martie urmează "Swiss Capital", cu o valoare de tranzacţionare de 90,35 miliarde de lei şi "Raiffeisen Capital & Investment", care a efectuat tranzacţii în valoare de 87,87 miliarde de lei.

Valoarea cumulată a tranzacţiilor efectuate de la începutul anului curent plasează societatea "SSIF Broker" pe locul al doilea în topul Rasdaq, cu 585 miliarde de lei, aceasta fiind urmată de "Swiss Capital" (368,98 miliarde de lei) şi "Raiffeisen Capital & Investment" (365,7 miliarde de lei).

Tranzacţii în valoare de peste 921 miliarde de lei pe Rasdaq, în luna martie

Interesul investitorilor pentru acţiunile tranzacţionate pe piaţa Rasdaq a determinat creşterea cu 12,36%, în luna martie, a indicelui care arată evoluţia generalizată a pieţei, Rasdaq Compozit. Valoarea totală a tranzacţiilor realizate în luna martie pe piaţa Rasdaq a fost de 921 miliarde de lei. Valoarea ridicată a transferurilor s-a datorat, în proporţie de 32%, tranzacţiilor cu acţiunile "Biofarm", acestea cumulînd o valoare de 295,57 miliarde de lei şi un volum de peste 72 milioane acţiuni. Investitorii au manifestat, luna trecută, un interes ridicat şi pentru acţiunile emise de "Socep" Constanţa. Valoarea tranzacţiilor încheiate cu titlurile acestui emitent s-a ridicat la 109 miliarde de lei.

Adrian Resmeriţă, Manager Departament Emitenţi, ne-a declarat: "Pe parcursul lunii martie dintre cele 27 societăţi listate pe piaţa Rasdaq la categoria I şi la cea de-a II-a, doar cinci societăţi au înregistrat creşteri, restul de 22 avînd pierderi majore de peste 10%, unele chiar 50%".

Capitalizarea pieţei Rasdaq era, la sfîrşitul lunii martie, de peste 80.642 miliarde de lei (peste 2,8 miliarde de dolari). Pe parcursul lui martie au fost listate 18 societăţi.

Cea mai capitalizată societate tranzacţionată pe Rasdaq a fost, în ultima lună, "Asigurarea Românească Asirom" (2.870 miliarde lei), următoarele clasate în acest TOP fiind "Eurom Bank" şi "Ductil" ale căror capitalizări au fost de 2.303 şi res-pectiv 1.471 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb