Actualizare 14:10
Tribunalul Bucureşti a admis contestaţia depusă de fostul edil al sectorului 4, Cristian Piedone, revocând măsura preventivă de control judiciar şi anulând cauţiunea de 1,5 milioane de lei, transmit televiziunile de ştiri.
(I.D.)
-----
Tribunalul Bucureşti se pronunţă vineri pe contestaţia depusă de fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone la decizia DNA de a-l plasa sub control judiciar pe cauţiune, suma stabilită fiind de 1,5 milioane de lei, în dosarul privind tragedia de la clubul Colectiv, transmite Agerpres.
La mijlocul lunii decembrie, DNA a decis că fostul edil trebuie să plătească o cauţiune de 1,5 milioane lei, iar pe 29 decembrie 2015 acesta a depus drept garanţie un imobil şi vehicule de epocă, aminteşte sursa citată.
Iniţial, Cristian Popescu-Piedone a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru clubul Colectiv. Ulterior, procurorii l-au anunţat că au extins urmărirea penală şi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în cazul său pentru fals intelectual şi abuz în serviciu, potrivit sursei menţionate.
Potrivit DNA, în perioada 12 noiembrie 2014 - 30 ianuarie 2015, Cristian Piedone "şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prin aceea că a emis un acord şi o autorizaţie de funcţionare necesare desfăşurării activităţii de către o societate comercială (alta decât SC Colectiv Club SRL)".
Pentru a autoriza funcţionarea acestei societăţi, Piedone a emis documentele administrative (acordul şi autorizaţia de funcţionare), prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că firma respectivă îndeplinea cerinţele legale necesare avizării, potrivit DNA.
Piedone a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2015 împreună cu două funcţionare din Primăria sectorului 4 - Aurelia Iofciu, şef Serviciu autorizări comerciale, şi Luminiţa Larisa Ganea, funcţionar în cadrul aceluiaşi serviciu, ambele fiind acuzate de complicitate la abuz în serviciu, însă ulterior cei trei au fost eliberaţi, precizează Agerpres.
Conform DNA, în calitate primar, Piedone şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, constând în încălcarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prin aceea că a emis acordul de funcţionare 3909/14.01.2015 şi autorizaţia de funcţionare 369/14.01.2015 necesare desfăşurării activităţii de către SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, Bucureşti.