Pierderile diviziei de investiţii a RBS, aproape duble

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 noiembrie 2015

Pierderile diviziei de investiţii a RBS, aproape duble

Divizia de investiţii din cadrul "Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS) aproape şi-a dublat pierderile în trimestrul al treilea din 2015, în condiţiile în care aceasta este supusă unui proces de restructurare.

În perioada iulie-septembrie 2015, divizia de corporate & institutional a RBS (CIB), care include departamentul de valori mobiliare, a consemnat o pierdere de un miliard de lire sterline (1,5 miliarde dolari), comparativ cu un rezultat negativ de 557 milioane de lire în intervalul similar din 2014. Divizia a avut pierderi de 268 milioane de lire dacă se exclud anumite costuri generate de litigii şi restructurare, faţă de un profit de 21 de milioane de lire anul trecut. Analiştii estimau pierderi de 225 milioane de lire.

Vânzările diviziei au scăzut cu aproape 50%, la 437 milioane de lire. Veniturile din tranzacţiile cu produse valutare s-au diminuat cu 30%, la 96 de milioane de lire, iar cele din tranzacţiile cu produse pe dobânzi - cu 14%, la 172 de milioane de lire. Pe segmentul tranzacţiilor cu credite, veniturile s-au redus cu 68%, la 35 de milioane de lire.

Activele CIB au scăzut cu 16% în trimestrul al treilea, la 177,4 miliarde de lire sterline.

Directorul executiv al RBS, Ross McEwan, a informat că vor fi reduceri "semnificative" de locuri de muncă după ce banca de investiţii se va diviza într-o unitate care va fi păstrată şi una care va fi lichidată. În plus, banca iese de pe 25 de pieţe din întreaga lume, încercând să se redreseze după şapte ani cu pierderi.

Amintim că, în luna august, Guvernul de la Londra a vândut 5,2% din RBS pentru 2,1 miliarde de lire sterline, aceasta fiind prima etapă din planul de înstrăinare a întregii participaţii deţinute de stat la cel mai mare grup bancar britanic.

În urma tranzacţiei, statul a înregistrat pierderi de 1,1 miliarde de lire sterline, în condiţiile în care preţul la care au fost vândute acţiunile a fost cu o treime mai scăzut decât cel de la momentul la care Guvernul Marii Britanii a injectat peste 45,8 miliarde de lire sterline pentru salvarea RBS, în timpul crizei financiare din 2008.

După vânzare, participaţia Guvernului la RBS s-a redus la 72,9%, de la 78,3%. Executivul de la Londra vrea să vândă, în doi ani, jumătate din deţinerea sa la RBS. Întreaga cotă pe care a avut-o în proprietate statul britanic valora 32 de miliarde de lire sterline.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb