Pieţele europene s-au aflat şi miercuri în urcare, mai ales după orele prânzului. Directorul executiv al companiilor Renault şi Nissan, Carlos Ghosn, a declarat că "a rămas în urmă criza financiară", alături de alte mesaje mai mult sau mai puţin încurajatoare pentru investitori. El a schiţat şi o estimare pe etape a revenirii din criză, aratând că, pentru prima perioadă a anului viitor, domnia sa se aşteaptă la o ridicare mai întâi a pieţei americane şi a pieţelor ţărilor aflate în dezvoltare rapidă, după care creşterile vor cuprinde, la sfârşitul anului viitor şi începutul lui 2011, întreaga Europă. Interviul din Le Figaro a avut întâio influenţă puternică asupra constructorilor de automobile, Renault apreciindu-se cu 6,16 procente la orele 16, iar Peugeot cu 4,89 de procente. Îşi continuă scumpirea şi acţiunile canalului de televiziune francez TF1, astfel încât, după orele 16, Euronext 100 crescuse cu 0,49 de procente, până la valoarea de 637,23 de puncte. Acţiunile fiind listate la Paris, indicele CAC 40 a fost avantajat cu 0,7 procente, până la valoarea de 3.686,41 de puncte. Şi ceilalţi indici europeni au fost în urcare miercuri: AEX de la Amsterdam s-a apreciat cu 0,56 de procente, până la 302,50 de puncte, iar la Bruxelles, BEL 20 cu 0,2 procente, până la 2.406,59 puncte.
La Londra, BG Group Plc, al treilea mare extractor off-shore englez, a publicat cantităţile de petrol care pot fi extrase dintr-un bazin din largul coastei Braziliei, în care deţine 30 de procente. Cantităţile au fost calificate în presă ca "super-gigantice", iar BG a fost creditată de investitori cu o creştere a acţiunii de 3,14 procente. Cu British Airways Plc recomandată la cumpărare de analiştii Commerzbank AG şi cu alte întreprinderi mobilizate de încrederea în creştere a investitorilor în ultima vreme, FTSE 100 îşi adaugă 0,8 procente la valoarea sa, atingând, după orele 16, 4.989,79 de puncte.
În Asia s-au produs devalorizări ale indicilor pornite din vânzările masive de acţiuni de miercuri. La Hong Kong au avut loc marile tranzacţii: fondatorul lui Alibaba.com, cel mai mare site de afaceri inter-companii din China, a vândut o porţiune (până în 5 la sută) dintre acţiunile sale pentru suma de 35 de milioane de dolari, iar preţul unei acţiuni a coborât cu 6,7 procente. Compania mamă a celui mai mare producător chinez de computere (şi al patrulea producător la scară mondială), Lenovo Group Ltd., a anunţat o a doua masivă vânzare de acţiuni Lenovo, după ce vineri, un investitor privat cumpărase de la statul chinez 29% din totalul de 65% deţinute de acesta. Această a doua masivă vânzare a avut loc la un preţ cu discount, astfel încât deprecierea Lenovo a fost de 5,74 de procente. Volumele masive vehiculate la Hong Kong au provocat coborârea indicelui Hang Seng cu 1,04 procente, până la valoarea de 20.851,04 de puncte. În China însă, s-au produs aprecieri: CSI 300 a mai adăugat 0,8 procente la valoarea sa, aflându-se în a şaptea zi de urcare după prăbuşirea de săptămâna trecută. La Tokyo, având în vedere că yenul s-a întărit, investiţiile se află în pierdere: TOPIX mai pierde încă 0,7 procente din valoare şi miercuri.
Peste Ocean, în America, piaţa s-a deschis din nou uşor mai sus decât închiderea din ziua precedentă, cu indicele NYSE Composite la 6.726,08 puncte. În primele momente s-au tranzacţionat din nou puternic acţiunile Citigroup Inc., precum şi o întreprindere listată pe NASDAQ, dar care apare în coşul indicelui: Vivus Inc., un comerciant de produse farmaceutice de slăbit care a publicat rezultatele statistice frumoase ale unui medicament aflat încă în faza de cercetare, Qnexa.