"Pioneer" îşi extinde capacitatea de producţie

Ziarul BURSA #Companii / 27 mai 2005

Compania "Pioneer Hi-Bred International" extinde capacitatea de producţie a staţiei sale de procesare şi condiţionare pentru seminţe de porumb în comuna Găneasa judeţul Ilfov, investiţie în valoare de 26 milioane dolari, informează Rompres. Noua unitatea de producţie, care îşi propune să proceseze 24.000 tone de seminţe pe an, va prelucra un număr de 30 hibrizi de porumb şi şapte hibrizi de floarea soarelui. Compania va angaja un număr de 80 muncitori permanenţi şi circa 200-300 muncitori temporari, pe durata sezonului de recoltare. În prezent, firma a contractat pentru producerea de seminţe 2.400 ha porumb şi 1.050 hectare cu floarea soarelui. Compania colaborează cu 100 producători de seminţe, iar circa 5.000 familii din zonă vor cîştiga, în opinia reprezentanţilor companiei, lucrînd la depănuşare sau realizînd activităţi specifice cultivării plantelor.

"Aceasta este prima fază dintr-un plan de investiţii mai larg, iar Pioneer îşi propune să continuie parteneriatul cu România", a declarat directorul de ţară, Ion Săbăilă, la deschiderea unităţii.

Compania va contracta anual producţie de seminţe pentru circa 8.000 hectare de teren cultivatorilor din regiunea de sud-est a ţării. Seminţele sunt distribuite clienţilor prin reţeaua de distribuţie proprie, iar în România există şapte reprezentanţe regionale.

"Agricultura românească traversează o perioadă dificilă, perioadă datorată reformelor din agricultură, în domenii precum exploataţiile, gospodăriile individuale, iar promovarea unor astfel de tehnologii este importantă pentru România", a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Flaviu Lazin, prezent la eveniment.

Compania "Pioneer Hi-Bred International" este subsidiară a grupului DuPont- furnizor de soluţii pentru fermieri, crescători de animale şi procesatori de boabe şi seminţe. DuPont oferă soluţii despre genetica avansată a plantelor, soluţii de protecţie a recoltei şi sisteme de calitate a recoltei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb