"Piraeus Bank" îşi majorează capitalul cu 800 milioane euro

A.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 noiembrie 2010

"Piraeus Bank Group" are o prezenţă internaţională în ascensiune, concentrată în principal pe zona Europei de Sud-Est, dar şi pe centrele financiare din Londra şi New York. Banca deţine 902 sucursale în Grecia, Albania, România, Bulgaria, Serbia, Egipt, New York, Londra şi Ucraina.

"Piraeus Bank Group" are o prezenţă internaţională în ascensiune, concentrată în principal pe zona Europei de Sud-Est, dar şi pe centrele financiare din Londra şi New York. Banca deţine 902 sucursale în Grecia, Albania, România, Bulgaria, Serbia, Egipt, New York, Londra şi Ucraina.

"Piraeus Bank" SA, a patra bancă din Grecia, vrea să obţină 800 de milioane de euro (1,1 miliarde dolari) din vânzarea de acţiuni noi, în vederea majorării capitalului.

Banca a convocat în data de 23 noiembrie o adunare a acţionarilor, în care va avea loc votul pentru majorarea de capital, planificată pentru luna ianuarie 2011. Totodată, acţionarii băncii vor supune votului vânzarea de obligaţiuni convertibile în sumă de 250 de milioane de euro.

"Acesta este un pas important pentru Piraeus Bank, care ne va permite consolidarea viitoare a capitalului de bază, într-un mediu economic provocator", a declarat preşedintele instituţiei creditoare, Michalis Sallas.

Oferta de drepturi va majora capitalul Tier 1 al băncii (care măsoară soliditatea financiară) cu aproape 200 de puncte de bază, la 10,8%. Un punct de bază este echivalentul a 0,01 puncte procentuale.

Pentru administrarea ofertei de drepturi au fost angajate băncile de investiţii "Barclays Capital", "Credit Suisse", "Goldman Sachs International" şi "Morgan Stanley".

Menţionăm că, în ţara noastră, "Piraeus Bank România" a primit, anul acesta, o linie de credit de 50 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru finanţarea nevoilor de majorare permanentă a capitalului de lucru, cât şi a proiectelor de investiţii pentru companiile mici şi mijlocii (IMM) din industrie, servicii, agricultură, sănătate, energie şi protecţia mediului.

Creditul a fost acordat pentru îmbunătăţirea accesului la fonduri pe termen mediu şi lung, în condiţii financiare avantajoase. În acest scop, BEI şi-a simplificat procedurile şi a lărgit destinaţia fondurilor. Proiectele eligibile se adresează IMM-urilor (cu până la 250 de angajaţi) şi municipalităţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb