Plângere penală pentru trafic de inluenţă împotriva ambasadorului SUA şi a lui Valeriu Zgonea

S.A.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 18 mai 2016

Hans G. Klemm

Hans G. Klemm

Judecătoarea Florica Roman din Oradea a depus o plângere penală faţă de Hans Klemm, ambasadorul SUA în ţara noastră, şi Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

"Am trimis o plângere penală la DNA pe data de 18 mai 2016 împotriva numiţilor Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, şi Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, pentru comiterea infracţiunilor de cumpărare, respectiv trafic de influenţă, solicitând în acelaşi timp luarea în considerare a arestării preventive a acestora.

Plângerea vine în urma faptului că, într-o conferinţă comună de presă ţinută pe data de 13 mai 2016, aceştia au recunoscut public că şi-au folosit influenţa pentru a promova şi urgenta adoptarea unor legi, susţinute de SUA.

Dată fiind poziţia ocupată de cei doi şi influenţa pe care o au, precum şi gravitatea deosebită a faptelor comise de aceştia, am solicitat DNA să aibă în vedere oportunitatea aplicării dispoziţiilor din Codul de procedură penală privind măsura arestului preventiv", a anunţat judecătoarea Florica Român, pe blogul său.

"Astfel, trebuie să aveţi în vedere influenţa pe care cei de mai sus o au asupra instituţiilor publice, inclusiv asupra DNA, influenţă recunoscută chiar de Procurorul şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Lăsarea în libertate a celor doi ar putea crea în societate temerea că justiţia nu funcţionează tocmai într-un caz în care este atacat şi manipulat statul de drept prin una din funcţiile sale esenţiale: legiferarea.

În acest sens există o bogată practică judiciară a instanţelor prin care, uniform şi constant, s-a dispus luarea măsurii arestului preventiv faţă de inculpaţi cu motivarea generală şi comună că «lăsarea acestora în libertate ar crea în societate temerea că justiţia este nefuncţională».

Faţă de toate aspectele de mai sus, considerăm că se impune punerea în discuţie a pericolului pentru ordinea publică pe care l-ar reprezenta lăsarea în libertate a celor doi", a susţinut judecătoarea în plângere.

Aceasta a precizat că prin cererea depusă a dorit să dovedească cât de uşor se pot construi "compuneri" penale în sezonul denunţurilor, dar şi să arate cât de uşor este să vorbeşti despre "egalitate în faţă legii" când te bucuri de imunitate deplină.

"Oricare altă persoană ar fi fost în poziţia ambasadorului american Hans Klemm, şi recunoştea public că şi-a folosit influenţa asupra preşedintelui Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea să treacă anumite legi, era automat «săltat» de mascaţi, reţinut şi băgat la tubulatură, la «Beciul Domnesc»", subliniază judecătoarea.

Puteţi consulta intregral, pe blogul judecătoarei Florica Roman, plângerea trimisă DNA.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Si mi s-a parut tot asa cand am ascultat conferinta.

    1. SI l-am convins a folosi cuvantul Brutal intr-o discutie cu press, adica in mod public. DER MARKT IST BRUTAL:-) Pe cine ia doamna Codruta in seama?

      Slava Domnului, Herr Roiss a plecat in vara sa nu o auda pe doamna Gheorghe WE HAVE CRUDE, WE HAVE OIL

    Ma bucur sa vad ca mai avem oameni cu bunsimt. Zgonea/Klemm fac intr-adevar o pereche dizgratioasa, mai mult pe partea lui Zgonea. Americanii ar trebui sa aleaga mai bine cu cine se afiseaza.

    1. Bravo !!!!!!!!!!!

      Unde sunt bratarile Lulutei ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb