Planul de restructurare a obligatiilor bugetare inaintat de Romaero a fost aprobat de Anaf

A.P.
Piaţa de Capital / 2 noiembrie 2020

Planul de restructurare a obligatiilor bugetare inaintat de Romaero a fost aprobat de Anaf

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a aprobat Planului de restructurare a obligatiilor bugetare, inaintat de ROMAERO S.A. Astfel, compania cu capital majoritar de stat devine cel mai important beneficiar al facilitatilor fiscale acordate de OG 6/2019, urmand a obtine o reducere totala a obligatiilor bugetare in valoare de peste 255 mil. lei, potrivit unui comunicat al BVB.

Odata cu demararea restructurarii, ROMAERO, cea mai mare companie de stat din industria aerospatiala si de aparare romaneasca, nu mai figureaza cu nicio datorie restanta catre bugetul de stat, pentru prima data in ultimii 12 ani.

Principalele facilitati fiscale prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 6 se refera la restructurarea obligatiilor bugetare, prin aplicarea masurilor privind amanarea in vederea anularii accesoriilor si reducerii cu 50% a obligatiilor bugetare principale. In cazul ROMAERO, "amnistia fiscala" facilitata de ordonanta a permis amanarea in vederea anularii a 50% din debitul principal restant, insumand peste 110 mil. lei, precum si a contravalorii accesoriilor aferente obligatiilor bugetare principale acumulate in ultimii ani, respectiv, mai mult de 145 mil. lei.

Totodata, prin inaintarea planului de restructurare, compania se angajeaza sa achite catre statul roman debitul principal, in valoare de peste 77 mil. lei, esalonat, intr-o perioada de 6 ani, in plus fata de cei 50 mil. lei achitati deja.

"Demararea acestui proces de restructurare este unul dintre pasii esentiali pe care trebuia sa ii facem pentru a garanta dezvoltarea sustenabila a companiei. ROMAERO este o companie cu un potential imens si ne bucuram ca institutiile statului si institutiile bancare au inteles consistenta planului nostru de business si au decis sa il sustina. Pozitia pe care ne-am asumat-o in ultimii ani, aceea de integrator national al marilor programe de cooperare industriala in domeniul apararii, presupune si substantiale implicatii financiare. Prin acest proces, compania devine nu doar bancabila, dar si credibila in relatia cu partenerii externi.", a declarat Vasile Boicu, Director General ROMAERO.

Prin derularea restructurarii ROMAERO, statul roman incaseaza peste 120 mil. lei, cea mai mare suma recuperata pana in prezent, printr-o astfel de procedura.

ROMAERO este cea mai mare companie de stat din industria aerospatiala si de aparare romaneasca. Compania este specializata in servicii de intretinere si reparatii pentru aeronave de transport civile si militare, precum si in productia industriala de aerostructuri si componente ale acestora. Cu o experienta de 100 de ani in domeniu, angajati cu inalta calificare si un potential semnificativ de crestere, ROMAERO are toate capabilitatile necesare pentru a participa cu succes in programe extinse din domeniul aerospatial si al apararii, atat la nivel national, dar si global.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb