PLATINI:  "Sper să-mi ridice suspendarea"

V.D.
Internaţional / 27 mai 2018

Michel Paltini (Sursa foto: Twitter)

Michel Paltini (Sursa foto: Twitter)

Fostul preşedinte al UEFA Michel Paltini a cerut FIFA să-i ridice suspendarea din orice activitate legată de fotbal, după ce justiţia elveţiană a anunţată că francezul nu este urmărit penal, pentru că ar fi încasat, în 2011, în mod nejustificat, două milioane de dolari din partea forului mondial, condus atunci de Sepp Blatter.

"Ştiu că nu am făcut nimic, ştiam că această veste trebuia să vină, a durat, asta e tot. FIFA nu a comunicat decât pentru a mă masacra mediatic. Când pedeapsa mea a fost redusă de instanţele sportive (n.r. - FIFA, apoi TAS) de la opt ani de suspendare din toate activităţile legate de fotbal la şase ani, apoi la patru, că niciun fapt de corupţie nu a fost stabilit împotriva mea, oamenii au înţeles: totul era făcut pentru a mă exclude de la preşedinţia FIFA. Oamenii au văzut complotul. Dar toţi apropiaţii mei ştiau. Nimeni nu m-a judecat, prietenii mei, familia mea. Dar în cele din urmă adevărul iese la iveală. Sper că FIFA va avea curajul şi decenţa de a ridica suspendarea mea, după ce justiţia a stabilit că nu a fost o plată incorectă. Dacă nu, consilierii mei vor deschide toate procedurile necesare pentru a casa suspendarea dictată de FIFA. Foiletonul va continua", a declarat Platini, potrivit Le Soir.

FIFA a reacţionat printr-un comunicat şi a lăsat să se înţeleagă că suspendarea lui Platini nu va fi ridicată.

"Domnul Platini a fost suspendat pentru încălcarea Codului de etică. Decizia a fost menţinută de TAS, care a confirmat acuzaţiile, dar a redus durata suspendării. A fost întotdeauna clar pentru FIFA, ca şi pentru TAS că domnul Platini nu a fost vizat niciodată de o anchetă penală în Elveţia. Elementele unui act penal în legea elveţiană sunt diferite de cele luate în considerare pentru un act prevăzut de Codul de etică al FIFA. Nici Comisia de etică a FIFA şi nici TAS nu au analizat dacă domnul Platini a comis un act penal", se arată în comunicatul FIFA.

Decizia TAS, potrivit căreia Michel Platini "a încălcat de mai multe ori Codul de etică a fost confirmată de Curtea supremă elveţiană", a precizat forul mondial, adăugând că "nivelul dovezilor în etica sportivă este mai scăzut decât în materia penală".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb