Ploile abundente creează probleme din China până în Ecuador

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 19 iunie

Ploile abundente creează probleme din China până în Ecuador

English Version

Precipitaţiile abundente şi inundaţiile au cauzat pagube grave în sudul Chinei, provocând alunecări de teren şi făcând drumuri impracticabile.

Televiziunea de stat chineză a relatat că regiunea Guangxi din sudul Chinei se aştepta la pagube economice totale de circa 329 milioane de yuani (45 milioane de dolari), printre altele din cauza terenurilor agricole distruse sau a caselor prăbuşite. Autorităţile din mai multe provincii au avertizat cu privire la riscul de inundaţii. În regiunea din jurul oraşului Meizhou, în provincia Guangdong, la est de Guangxi, circa 138.000 de gospodării au rămas fără curent electric, a relatat televiziunea de stat. Nivelul apei în mai multe râuri din zonă atinsese niveluri alarmante încă din weekend din cauza precipitaţiilor abundente. Potrivit televiziunii de stat, autorităţile din Guangdong au relocat 11.100 de persoane care locuiau în zonele de risc din apropierea digurilor ca măsură de precauţie. Cursurile au fost anulate în unele şcoli din zona Meizhou în cursul zilei de luni, iar grădiniţele au fost, de asemenea, închise. În Guangxi, locuitorii au fost transportaţi în adăposturi de urgenţă. Imaginile arată oameni care vâslesc pe străzile inundate în bărci de cauciuc şi transportă persoane în vârstă prin apă. De asemenea, peste 11.000 de persoane au avut nevoie de asistenţă vitală. Un raport al autorităţii meteorologice chineze preciza că provincia Fujian, din sud-estul Chinei, se aştepta, de asemenea, la ploi abundente. Potrivit autorităţilor locale, circa 36.000 de persoane au fost evacuate din cauza inundaţiilor, zilele de ploi abundente provocând pagube devastatoare în multe părţi ale provinciei. Inundaţiile au afectat 12.350 de hectare de recoltă, provocând pierderi directe de aproximativ 225 de milioane de dolari. Potrivit Centrului Naţional de Meteorologie, unele părţi ale provinciilor sud-estice Zhejiang, Fujian, Jiangxi, Hunan şi Guangdong şi, mai la vest, provinciile Guizhou, Sichuan,Yunnan şi regiunea Guangxi ar urma să fie afectate de precipitaţii severe sau de furtuni.

Probleme sunt şi ăn celălalt capăt al lumii. Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 30 sunt în continuare date dispărute după ce ploi torenţiale au provocat o alunecare de teren într-o regiune turistică din sudul Ecuadorului, au anunţat autorităţile. Dezastrul s-a produs în oraşul Banos de Agua Santa, o zonă pitorească din provincia centrală Tungurahua, situată la poalele unui vulcan activ. "Din cauza precipitaţiilor căzute în zonă s-a produs o alunecare de teren de o oarecare amploare, afectând persoanele şi echipamentele", a precizat Secretariatul pentru gestionarea riscurilor într-un mesaj transmis mass-media. Bilanţul iniţial era de şase morţi, şase răniţi şi 30 de dispăruţi. În plus, mai multe staţiuni balneare au fost închise, precum şi principalul drum de acces în zonă. Ploile au început sâmbătă seara şi continuă, ceea ce complică operaţiunile de salvare. "Condiţiile meteo nu sunt favorabile" degajării drumului, a avertizat agenţia de urgenţă a statului, ECU 911. Sedimentele transportate de ape au scos din funcţiune şi trei centrale hidroelectrice, a indicat ministrul Lucrărilor Publice, Roberto Luque, adăugând că aceasta "face necesară întreruperea curentului electric". În aprilie, Ecuadorul s-a confruntat cu o raţionalizare de electricitate din cauza unei secete prelungite asociate fenomenului El Nino. Situaţia a revenit la normal la începutul lunii mai, odată cu revenirea precipitaţiilor. Potrivit biroului prezidenţial, ploile abundente au provocat pagube şi în alte regiuni, fiind înregistrate în total 48 de situaţii de urgenţă în toată ţara.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb