PNDL 3, în dezbaterea Guvernului

G.M.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 12 august 2021

50 miliarde lei vor fi investiţi de la bugetul de stat în programul naţional de investiţii "Anghel Saligny", dacă acesta va fi aprobat de guvern, a anunţat premierul Florin Cîţu, la finalul şedinţei de ieri a Executivului în care membrii Cabinetului au discutat în primă lectură proiectul de ordonanţă de urgenţă privind aşa-numitul PNDL 3.

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat: "Este un program de investiţii pentru autorităţile locale, prin care vom putea să implementăm asfaltare de drumuri, canalizare şi apă, un program care va avea un buget de 50 de miliarde lei şi se va întinde pe minim 6 ani. Din punctul meu de vedere este inadmisibil ca astăzi, în 2021, să nu avem drumuri asfaltate în toate localităţile, să nu avem canalizare şi apă, lucruri de bază pe care trebuia să le avem până acum făcute. Le vom face în acest mandat. Tot în primă lectură am avut o ordonanţă simplă care va permite suplimentarea sumelor din PNDL acolo unde e cazul, adică acolo unde e nevoie de bani pentru a se putea încheia investiţiile începute. Aşa am făcut la începutul anului pentru cele din PNDL 1".

Programul de investiţii se va derula în următorii 6 ani, suprapunându-se cu implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi continuă cele două etape ale Planului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), care sunt pe cale să se încheie.

Amintim că, în urmă cu două zile, Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a declarat că este iniţiatorul ordonanţei de urgenţă privind aprobarea programului "Anghel Saligny", în valoare de 50 miliarde lei.

Ministrul Cseke Attila a precizat: "Vorbim de sisteme de alimentare cu apă şi sisteme de canalizare în localităţile României, vorbim de drumuri de interes local şi judeţean şi vorbim de extinderea sistemului de distribuţie a gazelor naturale în localităţile din ţară. Este un proiect pe care îl avem pregătit şi care răspunde nevoii de dezvoltare a localităţilor şi a unităţilor administrativ teritoriale din România. (...) Este nevoie de un nou impuls de dezvoltare locală şi ministerul este pregătit pentru a promova un asemenea program naţional de investiţii. Este propus spre finanţare din bugetul de stat, este o investiţie a statului pe următorii ani în dezvoltare locală, în infrastructură locală, deci finanţarea ar veni de la bugetul de stat".

În legătură cu acest PNDL 3, Ludovic Orban - preşedintele PNL şi preşedintele Camerei Deputaţilor - a afirmat că este necesar ca pregătirea lui să se facă în următoarele luni, astfel încât de anul viitor să intre efectiv în implementare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb