PNL: Ionuţ Stroe, reconfirmat în funcţia de vicepreşedinte al grupului PPE din APCE

Ioana Dogaru
Politică / 26 ianuarie 2016

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a fost reconfirmat în funcţia de vicepreşedinte al grupului Partidului Popular European din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) şi a fost ales vicepreşedinte al Comisiei de Afaceri Sociale şi Dezvoltare Durabilă.potrivit unui comunicat al PNL remis redacţiei.

Partidul Naţional Liberal este reprezentat de luni şi în Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a cărei preşedinţie este deţinută de vicepreşedintele PNL Cezar Preda, potrivit sursei citate.

"Preşedinţia acestei comisii este o funcţie-cheie, iar alegerea lui Cezar Preda arată importanţa grupului PPE şi a Delegaţiei României la APCE", precizează comunicatul.

Conform aceleiaşi surse, APCE are un rol "extrem de important" în protejarea statului de drept, a democraţiei şi a libertăţilor cetăţeneşti, iar din 1989 contribuie activ la gestionarea crizelor de pe continentul european. Dezbaterile ei privind chestiunile politice s-au fondat adesea pe concluziile misiunilor organizate pe teren şi pe dialogul permanent instituit cu statele în cauză.

Deputatul PNL Ionuţ Stroe, şeful Delegaţiei României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a ţinut să prezinte în prima zi a sesiunii parlamentare de la Strasbourg, câteva informaţii relevante despre situaţia din Republica Moldova, informează un comunicat de presă al PNL.

"În lumina ultimelor evenimente, a instalării unui nou Guvern, a protestelor de stradă, dar şi a vizitei de astăzi a premierului moldovean la Bucureşti, deputatul PNL a subliniat nevoia de a se privi cu atenţie şi de a se gândi programe de sprijinire ale acestei ţări pentru conservarea parcursului pro-european", se arată în comunicat.

"România este cel mai mare suporter al integrării europene a Republicii Moldova şi am convingerea fermă că doar formarea unui nou guvern era unica soluţie care să asigure stabilitate acestei ţări care se confruntă cu criză economică. Este un Guvern legitim, atât prin aprobarea lui de către Parlament, dar şi în conformitate cu prevederile constituţionale. Protestele din stradă demonstrează că este nevoie de un dialog între forţele politice implicate, iar acest mesaj a fost corect perceput de premier care pare dispus să se angajeze în aceste discuţii", a arătat Ionuţ Stroe.

De altfel, în luarea de poziţie se precizează clar că România contează pe faptul că noul Guvern va relua rapid procesul de reformă, incluzând aici accelerarea luptei împotriva corupţiei şi adoptarea de măsuri care să relanseze economic această ţară.

"România se angajează să sprijine reformele din Republica Moldova, acestea fiind absolut vitale; reiterez pe această cale angajamentul ferm al nostru în vederea alinierii Moldovei la cerinţele şi standardele europene", a conchis deputatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb