POLIŢIA DE FRONTIERĂ: Un bărbat a fost prins în timp ce transporta ţigări de contrabandă

V.G.
Miscellanea / 7 octombrie 2022

Un bărbat a fost prins în timp ce transporta ţigări de contrabandă

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au urmărit şi blocat în trafic un maramureşean în timp ce încerca să scape cu o maşină încărcată cu 28 de baxuri cu ţigări, potrivit unui comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Conform sursei citate, şoferul, aflat, în plus, sub influenţa băuturilor alcoolice, este cercetat acum pentru contrabandă, fiind reţinut pentru 24 de ore în arestul IPJ Maramureş.

"Ieri, 6 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş şi ai Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate", se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Astfel, în jurul orei 16.30, politistii de frontieră au identificat în trafic pe DN 18, la intrarea în municipiul Sighetu Marmaţiei, un autoturism înmatriculat în România despre care se deţineau date că este implicat în activitaţi de contrabandă.

"Lucrătorii noştri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control, însă şoferul le-a ignorat, demarând în trombă spre interiorul oraşului, moment în care s-a pornit în urmărirea acestuia, totodată fiind anunţate şi celelalte echipaje în vederea blocării posibilelor direcţii de deplasare ale mijlocului de transport. După aproximativ 2 km, observând că i-a fost blocat drumul de către alte echipaje ale Poliţiei de Frontieră, şoferul a oprit, a ieşit din maşină şi a încercat să fugă, însă a fost reţinut de colegii noştri. În interiorul maşinii, au fost observate mai multe colete care conţineau ţigări", adaugă reprezentanţii IGPF.

Deoarece conducătorul auto mirosea a alcool, la faţa locului a fost solicitat şi un echipaj din cadrul Poliţiei Municipale Sighetu Marmaţiei - Biroul Rutier. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a luat măsura conducerii şoferului, un tânăr în vârstă de 31 de ani, împreună cu mijlocul de transport încărcat cu ţigări, la sediul instituţiei, unde, în urma inventarierii celor 28 de baxuri, s-a constatat că acestea conţin cantitatea de 13.993 pachete cu ţigări, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 164.000 lei (peste 33.000 de euro).

De asemenea, autoturismul marca Jeep Grand Cherokee, în valoare de 20.000 lei a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

În cursul zilei de astăzi, poliţiştii de frontieră au efectuat inclusiv o serie de activităţi procedurale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, în urma cărora, faţă de persoana în cauză s-a dispus ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, în acest moment fiind în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Maramureş.

În continuare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Pe timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au beneficiat de sprijinul lucrătorilor FRONTEX specializaţi pe linia combaterii infracţionalităţii transfrontaliere aflaţi în misiune în ţara noastră în cadrul Operaţiuni Comune TERRA- 2022, mai precizează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb