Politicienii nu vor să-şi facă publice "voturile" pe blogurile lor

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 8 martie 2011

Politicienii nu vor să-şi facă publice "voturile" pe blogurile lor

Politicienii au o problemă în ceea ce priveşte contorizarea simpatizanţilor, chiar şi atunci când acest lucru nu le influenţează în niciun fel cariera.

Marea majoritatea a oamenilor politici au decis să se adreseze alegătorilor cu ajutorul blogurilor, având convingerea că numai aşa mesajul lor nu va fi distorsionat în niciun fel.

O parte îşi scriu singuri textele, chiar dacă o fac ceva mai rar, alţii au echipe întregi în spatele blogului, dorind să fie cât mai activi în mediul online.

Indiferent de orientare sau partid, aceştia au un numitor comun, nu doresc ca traficul blogurilor lor să fie public. Deosebit de atenţi sunt şi în ceea ce priveşte comentariile cititorilor, extrem de rar fiind aprobate şi opinii divergente cu ale po-liticianului.

În ceea ce îi priveşte pe politicieni - ne referim la principalele voci ale principalelor partide-, unul singur, Dan Voiculescu, are statisticile la vedere, în rest o discreţie totală.

Ce-i drept transparenţa nu-l avantajează foarte tare pe liderul conservator, traficul, 2500 de vizitatori unici în ultima săptămână fiind des-tul de mic, cu mult sub acela al blogurilor unor angajaţi din trustul său.

Victor Ponta, Ion Iliescu, Adrian Năstase, Elena Udrea, Crin Antones-cu, Călin Popescu Tăriceanu, Mircea Geoană, Gyorgy Frunda nu vor ca adversarii să afle care este numărul celor care le citesc însemnările, la unii zilnice, la alţii ceva mai rare, considerând că un trafic mic ar reprezenta un semnal pentru bătăliile electorale.

Lupta politică este însă una totală, majoritatea însemnărilor reprezentând atacuri la adresa adversarilor din celelalte partide, şi ceva mai rar din propria formaţiune politică.

În acest sens este interesant de urmărit şi motto-urile oamenilor politici afişate pe bloguri: "Cititorii mei sunt mai inteligenţi decât scriitorii altora" - Adrian Năstase; "Nu împart oamenii în prieteni şi duşmani, ci în oameni care mă cunosc sau care nu mă cunosc" - Dan Voiculescu; "Omnia mea mecum porto" (tot ceea ce am duc cu mine) - Elena Udrea; "Cea mai nobilă preocupare a omului este omul" - Ion Iliescu; "România bunului simţ";"Trăim împreună, decidem împreună" - Gyorgy Frunda.

Trebuie menţionat că, inclusiv pe bloguri, politicienii sunt mult mai activi în campaniile electorale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb