PONTA, DESPRE FONDURILE EUROPENE: "Absorbţia a ajuns la 55%, de la 7%, cât am preluat de la PDL"

Valentin Busuioc
Fonduri Europene / 11 martie 2015

Gradul de absorbţie a fondurilor europene a ajuns la 55%, de la 7% în timpul guvernării PDL, a anunţat prim-ministrul Victor Ponta, în şedinţa de Guvern de astăzi, transmit mass media.

Adresându-i-se ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, premierul a afirmat: "Astăzi, mergeţi la Parlament, să explicaţi încă o dată că aşteptăm felicitări şi noi, şi colegii noştri liberali că am preluat de la PDL 7% grad de absorbţie, suntem la 55%. Am preluat toate programele operaţionale blocate. Poate o să vorbească domnul Orban (Leonard Orban, fost ministru al Fondurilor Europene - n.r.) şi doamna Boagiu (Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor - n.r.), să ne spună cum au făcut în cinci ani absorbţie 4%. (...) Cât era la Transporturi? 4% era în 2012 şi programul blocat. Acum este 58%, mergeţi să vă critice. Ăia care au făcut 4% să vă critice că aveţi 58%.

"Meritul este al acestui Guvern şi al miniştrilor liberali şi social-democraţi şi conservatori care au avut programe operaţionale", a subliniat Ponta, adăugând că fondurile europene nu sunt ale Guvernului, ci ale României.

Victor Ponta a mai comentat: "Am un singur apel. Cu cât vor face mai mult scandal şi vor reclama la Bruxelles în fiecare zi (România este ţara din cele 28 care are cele mai multe reclamaţii la Bruxelles din partea românilor, nu din partea străinilor), probabil că cu atât mai mult cei de la Bruxelles o să spună: «dacă voi vă reclamaţi din România, noi ce să facem?» Şi autorităţile noastre de audit, toţi ceilalţi, toată lumea, caută să spună ce rău e în România. Pentru că de la 7% am ajuns la 55%. Vă rog să spuneţi aceste lucruri, să faceţi apel la seriozitate şi responsabilitate. Nu sunt fondurile europene ale Guvernului; sunt fondurile europene ale României. Dacă pierdem fonduri europene, le pierde România, nu le pierde Guvernul actual. Şi aş vrea ca de data asta să fie mai multă responsabilitate, că prostie şi răutate am văzut destulă. Şi aia ne-a dus la 7% grad de absorbţie".

În această după-amiază, va fi dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor moţiunea simplă "Fondurile europene în guvernarea PSD - între Făt-Frumos şi Fata Morgana". Moţiunea simplă este semnată de 109 deputaţi ai PNL, ai grupului democrat şi popular şi neafiliaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb