Ponta: "România îşi păstrează ca obiectiv fundamental aderarea la euro"

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 28 noiembrie 2012

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că România îşi păstrează ca obiectiv fundamental aderarea la moneda euro, dar a precizat că acest lucru se va întâmpla atunci când ţara va fi pregătită din toate punctele de vedere, astfel încât să nu întâmpine dificultăţi asemenea altor state din zona euro. Premierul a spus într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu premierul slovac, Robert Fico: "România îşi păstrează ca obiectiv fundamental intrarea în zona euro, dar trebuie să fie pregătită din toate punctele de vedere atunci când intră în zona euro, tocmai ca să nu întâmpine dificultăţi aşa cum au întâmpinat alte state. Cred şi acum că România trebuie să intre în zona euro cât mai repede, la momentul la care este pregătită".

Ponta a adăugat că nu moneda euro este problema, ci dacă în Europa există voinţa de continuare a proiectului european.

La rândul său, premierul slovac a arătat că aderarea la euro a fost o experienţă benefică pentru ţara sa.

Împreună cu omologul slovac, Ponta a pledat şi pentru menţinerea nivelului de finanţare a politicilor structurale şi de coeziune, argumentând că "nu putem să avem un buget mai mic şi mai multă Europă, nu putem să avem o diferenţă şi mai mare între ţările din est şi cele din vest".

Cei doi demnitari au abordat totodată probleme bilaterale de interes economic, stabilind ca, la începutul anului viitor, comisia interguvernamentală româ­no-slovacă să se reunească în vederea identificării unor proiecte economice comune.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Stimate domnule prim-ministru Ponta,

    unde va este curajul de altadata? De ce aproape fiecare declaratie a dumneavoastra trebuie rastalmacita, de ce sunteti nevoit sa spuneti ca eventual nu ati comunicat bine si asa mai departe. Ati avut in decursul timpului o atitudine extrem de ostila fata de modul in care presedintele a prezentat situatia economica si masurile pe care guvernul a fost nevoit sa le ia. Este intr-adevar extrem de frumos a le indeplini copiilor visuri cum ar fi participarea la parade militare, pensionarilor reda gandul ca banii primiti lunari nu se vor micsora si bugetarilor ca nu vor trebuie sa tremure ca vor fi dati afara din casa in cazul ca nu vor putea sa-si mai plateasca ratele la case. Doar cu aproximativ doua saptamani in urma aveati alta perceptie despre moneda euro si interactiunea cu Romania. Ca sa va exprim intr-o singura fraza cu cat vom cauta mai mult momentul oportun sa intram in zona Euro cu atat vom fi "mulsi" la propriu si nu la figurat de concerne straine , fie ca sunt ele in domeniul financiar sau industrial pentru ca aici in Romania au cel mai bun mediu pentru a putea face afaceri a caror profitabilitate este suplimentar marita si de existenta monedei nationale. Poate de aceea il stimez pe domnul Presedinte fiindca la fiecare declaratie a domniei sale stie sa priveasca ansamblul situatiei. Cititi Wirtschaftsblatt de astazi si veti vedea un comentariu interesant referitor la modul in care este perceput infringementul pe tranzactiile cu gaze din productia interna. Adevarata diplomatie! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb