PORCSALMI BALINT:  UDMR pregăteşte cel mai mare congres de până acum

I.T.
Politică / 25 ianuarie 2019

Porcsalmi Balint (Sursa foto: Twitter)

Porcsalmi Balint (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, a declarat, astăzi, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu Mureş, că cel de-al XIV-lea Congres al Uniunii, care va avea loc în perioada 22-23 februarie, la Cluj-Napoca, va fi cel mai mare congres de până acum, cu 983 de participanţi.

Porcsalmi Balint a arătat că la acest congres nu va fi modificat statutul UDMR, deşi iniţial s-a discutat despre aceste aspect, însă vor fi luate în discuţie o serie de modificări aduse programului UDMR, asupra cărora CRU şi-a dat acordul.

Potrivit conducerii UDMR, pe lângă alegerea preşedintelui Uniunii, misiunea Congresului va fi să definească un proiect de viitor pentru comunitatea maghiară din ţara noastră şi să stabilească obiectivele cele mai importante ale Uniunii, strategiile în domeniile educaţiei, economiei, infrastructurii, sănătăţii şi organizării sociale.

La Congresul de la Cluj-Napoca va fi lansată şi următoarea etapă a campaniei UDMR pentru alegerile europarlamentare, fiind programată o dezbatere cu participarea celor care şi-au anunţat intenţia de a candida pe listele Uniunii la alegerile europarlamentare. Ordinea pe liste va fi stabilită în săptămâna următoare desfăşurării Congresului.

"Pentru noi, miza este clară, obiectivul este bine definit: ne dorim o reprezentare puternică a maghiarilor din Transilvania şi din Bazinului Carpatic, pentru a contribui la consolidarea viitorului Uniunii Europene - indiferent că este vorba despre politica de finanţare, despre protecţia minorităţilor naţionale sau despre fenomenul migraţiei. Este în interesul comunităţii maghiare ca Europa să fie mai puternică, iar, astfel, Transilvania se va dezvolta în continuare", au arătat reprezentanţii UDMR, într-un comunicat publicat, astăzi, pe site-ul instituţiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca tot vorbim de minoritati si in special voi udmr, despre minoritatea romaneasca din ungaria (vreo 400.000) nu ziceti nimic, despre cum au fost si sunt in continuare discriminati si deznationalizati ? Nu meritati mai multe drepturi decat au avut ei in ungaria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb