Porneşte într-o călătorie către bucătăria uimitoare şi istoria bogată a Mardinului

R.S.
Comunicate de presă / 18 octombrie

Porneşte într-o călătorie către bucătăria uimitoare şi istoria bogată a Mardinului

Turcia, recunoscută la nivel mondial ca un adevărat paradis gastronomic, oferă vizitatorilor o diversitate culturală şi culinară pe tot teritoriul său. În acest mozaic gastronomic, provincia Mardin din sud-est se remarcă prin experienţe culinare unice, care reflectă moştenirea sa multiculturală. Unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Drumul Mătăsii şi casă pentru numeroase popoare şi credinţe, oraşul se mândreşte cu o bucătărie bogată, care foloseşte toate produsele regiunii şi reflectă bogăţia culturală a locului unde s-a născut agricultura, conform unui comunicat transmis redacţiei.

De la micul dejun până la cină, fiecare masă din Mardin se transformă într-un adevărat festin, oferind reţete diverse, pe gustul tuturor. Textura multiculturală a Mardinului influenţează puternic patrimoniul său culinar iar la acest aspect contribuie şi arhitectura. Trecutul cultural divers al oraşului face din Mardin o destinaţie de neratat pentru pasionaţii de gastronomie, potrivit comunicatului.

În plus, la fel ca în alte oraşe din sud-estul Turciei, bucătăria de la Mardin este în principal bazată pe carne. Multe dintre preparatele din Mardin combină fructele cu carnea şi crează un profil de arome unic. Cu toate acestea, plantele locale, cum ar fi castraveţii sălbatici, tuia, lemnul dulce şi gundelia, joacă de asemenea un rol important în bucătăria oraşului. Mai mult, bucătăria Mardinului este cunoscută pentru că este compusă dintr-o abundenţă de condimente, o moştenire a poziţiei sale pe istoricul Drum al Mătăsii. Condimente precum scorţişoara, coriandrul, cardamomul, ghimbirul şi ienibaharul sunt folosite frecvent atât în preparatele sărate, cât şi în deserturi.

Nu există nicio îndoială că micul dejun turcesc este cel mai bun mod de a-ţi începe ziua în timpul vizitei tale. Diferenţele regionale sunt largi, iar diferite preparate sunt servite în diverse locaţii. Micul dejun tradiţional din Mardin include numeroase varietăţi, folosind produse locale din Mardin şi împrejurimi. Vedeta mic-dejunului din Mardin este, fără îndoială, brânza locală, disponibilă aproape în fiecare anotimp. Aceste varietăţi includ brânza lavaş din Mardin, brânza dil din Mardin, brânza dulce fără sare şi brânza de capră. Pe lângă acestea, masa de mic dejun include za'atar, unt natural, tahini cu melasă, măsline Derik din Mardin şi multe alte delicii.

Printre cele mai faimoase feluri de mâncare tradiţionale ale oraşului se numără kebabul cu ceapă, "kibbe" (burta umplută), "alluciye" (tocană de prune) şi "firkiye" (tocană de miel cu migdale verzi). Îţi recomandăm în mod special să încerci coastele umplute, , alături de un pahar de vin "siriac", obţinut printr-un proces tradiţional viticol originar din Mesopotama. În timp ce coastele, o reţetă veche de secole, gătite timp de aproximativ trei ore, te vor încânta, vinurile "siriace" vor fi o opţiune excelentă pentru a le acompania, datorită aromei lor puternice. "Harire", un desert asemănător unei budinci, făcută din melasă de struguri, este, de asemenea, o modalitate excelentă de a încheia cina. Nu pleca din oraş fără să guşti celebra "mirra", o cafea tare servită în ceşti mici, similară cu cafeaua turcească, se menţionează în comunicat.

În timp ce Mardin oferă aventuri gastronomice de neuitat pentru iubitorii de mâncare, el îţi mai oferă şi şansa de a lua acasă o parte din bogata sa moştenire culinară. Pe lângă bomboanele de migdale, vopsite în albastru cu coloranţi obţinuţi din copaci Lahor şi bulgurul din Mardin, preparate precum "cevizli sucuk" (cârnaţi de nucă făcuţi din melasă de struguri), năutul prăjit sau premiatul ulei de măsline "Derik" - pot fi cadourile perfecte, pentru cei dragi atunci când te întorci acasă. Mardin produce o mare varietate de vinuri "siriace", pe care le poţi încerca în bazarurile şi cramele din regiune. După degustare, te poţi răsfăţa pe tine şi pe cei dragi cu vinurile care se potrivesc cel mai bine gustului tău.

Cum ajungi: Poţi ajunge în Mardin cu zboruri directe din oraşele din Turcia. Un zbor de la Istanbul către Mardin durează două ore. Maşini de închiriat, autobuze şi taxiuri sunt disponibile de la Aeroportul Mardin până în centrul oraşului.

Unde să stai: Mardin oferă diverse opţiuni de cazare, de la hoteluri de lanţ până la pensiuni. Pentru a experimenta atmosfera autentică a Mardinului, poţi sta într-o casă restaurată din Mardin, care funcţionează ca hotel în oraşul vechi.

Ce să vizitezi: În timpul şederii tale în Mardin, vizitează Castelul Mardin, Madresele Zinciriye-Kasimiye, Marea Moschee, Mănăstirea Mor Gabriel, Muzeul Mardin, Oraşul Antic Dara, străzile înguste şi casele de piatră ale Mardinului, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb