Fraudatorul tipic din companiile din România lucrează de obicei în cadrul departamentelor de achiziţii sau vânzări, potrivit unui studiu ce analizează caracteristicile fraudelor pe baza a 348 de cazuri investigate de KPMG în 69 de ţări.
"În România, fraudatorul tipic lucrează de obicei în cadrul departamentelor de achiziţii sau vânzări. Departamentul financiar are de cele mai multe ori rolul de < < poliţist > > pentru aceste departamente. De asemenea, observăm că, în Europa de Est, aproximativ 89% din persoanele investigate erau angajate în companiile respective de mai mult de 3 ani - din care mai mult de jumătate erau angajaţi de mai mult de 6 ani - şi 52% din fraude au durat mai mult de 3 ani înainte de a fi detectate", a declarat Richard Perrin, partener KPMG în România în cadrul departamentului de Consultanţă în afaceri.
Studiul global a scos la iveală faptul că fraudatorul tipic este bărbat, cu vârsta cuprinsă între 36 şi 45 de ani, lucrează în cadrul departamentului financiar sau are un rol legat de partea financiară, este în companie de mai mult de 10 ani şi deţine o poziţie în conducerea executivă.