Povestea poliţistă a prinderii şi întemniţării fugarului Mazăre

MIHAI ANTONESCU
Ziarul BURSA #Politică / 10 mai 2019

MIHAI ANTONESCU

E perfect adevărat că în România, în prezent, există un Stat paralel. Există de fapt două state paralele, între ele. Un Stat pesedist şi un Stat nepesedist. Ele se află în conflict, sunt ireconciliabil separate, ca materia şi antimateria dar, spre deosebire de acestea, sunt obligate să coexiste într-un spaţiu guvernat de aceleaşi legi ale fizicii, ba chiar să se întrepătrundă, să se suprapună pe anumite suprafeţe, generând o stranie chimie, o paradoxală simbioză conjucturală, conflictuală.

Radu Mazăre aparţine Statului pesedist.

El a fost condamnat de structurile Statului nepesedist să meargă într-o închisoare mixtă. Mazăre a preferat să se refugieze într-un areal neutru.

Braţul lung al Statului nepesedist a ars de nerăbdare să-şi întindă transfrontalier şi transcontinental muşchii, tendoanele, metacarpienele şi falangele pentru a-l înşfăca pe vestitul comic al parăzilor flamboaiante, ca pe un trofeu necesar în an electoral.

Braţul scurt, dar vânjos, al Statului pesedist s-a proptit vehement la încheietura dintre braţul nepesedist şi antebraţul nepesedist, fix în punctul unde humerusul se înâlneşte cu radius şi cubitus, încercând să obţină o flexare obscenă, dezarmantă, descurajatoare.

Anul electoral 2019 e mai important pentru nepesedişti decât pentru pesedişti.

Ca să purceadă cu şanse în campanie dar şi în anul electoral 2020, Opoziţia aflată oarecum la putere are nevoie de trofee.

Mazăre, Ghiţă, Udrea, cum v-am mai spus, valorează electoral mai mult decât tot uleiul, tot zahărul şi toată făina din spaţiul carpato-danubiano-pontic.

Ei trebuie să fie, şi vor fi aduşi şi puşi la popreală anul acesta.

Fiecare caz în parte are particularităţile lui.

Mazăre, aşa cum tocmai a afirmat şi Cozmin Guşă, un antipatic informat, a stat la baza ascensiunii rapide a liderului Liviu Dragnea în Partid. Dragnea e ingrat prin construcţie dar e conştient că a-l ajuta pe Radu Mazăre să rămână liber ţine nu de loialitate cât de instinct de conservare.

Dealtfel, destinaţia de refugiu a lui Mazăre a fost grijuliu aleasă şi pregătită încă din anul 2009.

Ministerul de Interne român, controlat de PSD, confruntat cu obligaţia profesională de a repatria un condamnat, n-a depus prea mult zel. Nici nu avea de gând să depună.

Structurile Statului nepesedist au fost nevoite să găsească o altă soluţie.

Astfel, s-a apelat la sprijinul informal al statelor europene angajate plenar în sprijinirea cu orice mijloace a luptei împotriva corupţiei de pe plai mioritic.

Radu Mazăre nu a fost înşelat de autorităţile malgaşe. A fost chemat să ridice din capitală un permis care i s-a oferit legal, cât de legal se poate în Madagascar, dacă eşti străin şi ai bani...

Pe aeroportul din Antananarivo Mazăre a fost reţinut de poliţişti francezi.

Când eşti francez, malgaşii nu prea cutează să te întrebe de mandat...

Mazăre a fost deferit autorităţilor locale cu acoperirea unui mandat Interpol, semnat de un francez. Madagascarul n-a avut de ales şi l-a închis pentru termenul legal local.

Jurnaliştii de tabloid şi oficialii români care apar la televizor sunt proşti, nedeprinşi cu proprietatea termenilor...

Mazăre nu e "arestat preventiv". El este păstrat în custodie şi supus în acest sens unor măsuri restrictive la cererea unor autorităţi internaţionale.

Acum, Ministerul de Interne român, Ministerul Justiţiei şi întreg aparatul conex în resort este presat să iniţieze şi să desfăşoare procedurile de extrădare şi aducere în ţară.

Ana Birchall, ministru interimar, e supusă unei presiuni uriaşe.

Dragnea nu poate interveni făţiş pentru a-l proteja pe Mazăre.

Tot ce va încerca Statul pesedist va fi o tergiversare cât mai copioasă a formalităţilor.

În schimb, poliţia franceză, Interpolul franţuzesc şi serviciile speciale din Hexagon au un plan la fel de informal ca şi primul, pentru această situaţie.

Anume să-l ia în custodie pe fostul primar al Constanţei sub un mandat internaţional, să-l îmbarce pe o navă sau aeronavă franceză comercială şi să-l aducă în Europa, unde va fi livrat biroului Interpol din oricare din ţările prietene lui Iohannis şi neprietene corupţiei pesediste. De acolo, românii nu mai au încotro, trebuie să-l preia şi să-l transporte la penitenciarul de unde nu va mai ieşi niciodată.

Când a fost adus Hayssam Omar, când a fost livrat Mohammed Munaf, nu se ştie cum, de cine, mai ştie cineva cine era ministru de Interne în România? Sau cum îl chema pe Ministrul Justiţiei?

Mazăre va veni fără să mai fie nevoie de poveşti despre deconturi şi mandate, despre cine a plătit avionul şi cât a costat chiria. Va veni pur şi simplu şi va fi bun venit, gata de a fi expus într-o vitrină cu zăbrele.

Asta dacă Mazăre va supravieţui cus-todiei şi transportului.

Un amic, medic la Spitalul Sfântul Stelian, mi-a spus că în cazuri ca ale lui Mazăre sevrajul poate fi extrem de violent.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. genial! multumim pentru informare :)

    1. Cu un pic de presiune, se face si extradarea, si repatrierea pe cale oficiala... Nici nu-i nevoie de solutii funambulesti si fistichii... Dar fara nu se misca nimic!

    Mai scrie si de-astea, am ras de m-am prapadit! O fi adevarat, n-o fi adevarat, e misto story-ul!

    Grupul de sprijin al infractorilor, constituit in grupul infractional organizat de la CCR, a reusit printr-o fraza care contine o sitangama aparent de neluat in seama - “Curtea reţine că sintagma „ori de alte organe specializate ale statului” apare ca fiind lipsită de claritate, precizie şi previzibilitate” - sa scoata SRI din urmarirea infractiunilor de coruptie.

    In conceptia infractorilor pesedisti actiunea prin care Kovesi l-a adus in tara pe Popa constituie o crima de lezinfractori.

    In aceste conditii, greu de crezut ca acesti nemernici nu vor gasi vreo sintagma pricajita prin care sa declare nelegala actiunea de capturare a lui Mazare. :)) 

    1. Nu-s numai nemernici si prosti, ci si lasi... La presiunile externe se cam indoaie... Incep sa cred, citeodata, ca ne-ar fi mai bine ca pasalic sau colonie occidentala... Nu ca as avea singe de sluga sau n-as respecta determinarea absoluta a unui popor sa-si decida singur destinul... Numai ca ma uit in jur si nu prea-s multumit de ideile pe care le are poporul caruia ii apartin...

      si imi place cred, ca poporul n-are nimic de a face cu toata aceasta mizerie in care am intrat, nici macar cu faptul ca prin votul lui au ajuns la conducerea tarii niste infractori. :))

      Scimba-l nene ,repede , daca nu-ti place boborul ista si ideile lui . Cauta-ti altul mai cool , apropo , esti sigur ca ii apartii ?

      ... dar e un fapt, vox populi a impus numai loaze, parveniti si ciorditori... Exista oameni care cred sincer ca Dragnea e cinstit, Tariceanu destept si Dancila un premier onorabil...

      dar am speranta ca nu multi. :))

      Gasesc ca vina este a intelectualitatii neamului. Intelectualitatea pare a se fi ratacit in drumul sau. 

      Un infractor a devenit cu mijloace, cu fapta, cu trup si suflet un aparator al infractorilor. A pus la dispozitia infractorilor un mijloc extraordinar de eficient pentru a face poporul sa creada "sincer ca Dragnea e cinstit, Tariceanu destept si Dancila un premier onorabil...". 

      Dar ar trebui sa se gaseasca alte mii de intelectuali care sa faca zeci de mii de posturi care sa contracareze mizeria A3.

      Altfel cum se poate? 

      ... pe asta pe care-l am, in sensul ca sa ramina acelasi dar sa se manifeste un pic diferit. Nu mi-am facut testul ADN dar presupun ca apartin acestui popor. Oricum, obisnuita e o a doua natura, chiar daca as avea radacini suedeze, ele s-au indreptat in pur spirit romanesc...

      Intelectualii... Cind ma uit ce popor se stringe la meetinguri, ce audienta are A3, ce tiraj are Click, cine ia premii, cum se fac oamenii doctori, cum arata televiziunea publica, ce carti sint in librarii, cum se redacteaza o stire, ce formate de emisiuni rup gura tirgului, cum arata analistii, resimt un acut sentiment de desertaciune.

      poate fi ala fara intelectuali?

      Poate, ca de fapt, aici este marea problema actuala a natiei noastre. Asta cu atit mai mult cu cit avem in fata exemplul Scolii Ardelene. Atunci, in vremurile acelea, in conditii mult mai grele, intelectualii neamului au reusit sa rezolve mult mai grele, au reusit sa trezeasca si sa formeze o constiinta nationala care a dus la formarea statului modern roman. 

      Iar acum sa nu fim in stare sa scapam de o nenorocita de coruptie?! Ce fel de constiinta ni se formeaza?

    Odata cu sucombarea in mocirla pestilentiala a postului A3 am urmarit Realitatea. Toate pareau bune si frumoase pina cind a inceput sa apara frecvent pe post "antipaticul informat". Acum caut si caut in undele cui sa-mi gasesc alinarea. :))

    Nu inteleg cum un om atit de bine informat, umblat, scolit, care ar putea sa faca la rindul sau scoala pentru mase, cu succes garantat, a abandonat un subiect de substanta, lupta anticoruptie, si a luat cirpa cu care sa-i stearga de zoaie si pacate pe Dagnea, Ghita si la rind pe altii mari infractori, sub umbrela apararii drepturilor infractorilor, care, sustine el, desi sunt porci, sunt si ei totusi oameni. 

    Sa fie atit de cumplita lovitura primita de la ANAF incit "antipaticul informat" sa renunte la un mare succes pentru o salvare imediata?

    Cine face din aceasta poveste incilcita o poveste frumoasa? 

    1. ... persoana mai alunecoasa, aliat mai nesigur si om mai lipsit de scrupule ca Guse. A tradat tot, a schimbat barca la fiecare a doua vislire. Mi-e greu sa spun daca vocatia de iuda sau faptul ca e plenar santajabil ii determina mai abitir comportamentul. Merita scrisa o poveste!

      a fost un student stralucit, ca a facut studii si pe afara, ca a fost in bordul lui Nastase, a lui Basescu, a lui Geona, ca a devenit independent, in sensul de nealiniat.

      Lasind interpretarile horror la o parte, este posibil ca tot acest parcurs al lui sa fie o mare si cinstita cautare? Abodarile lui din ultima perioada ma fac sa cred din ce in ce mai mult ca nu. 

      Cind a venit de la Cluj, Guse a adus cu el doua arme biologice, pe Laura Andrisan si pe Gilda Ghinoiu. Pe Laura a bagat-o in... intimitatea a patru ministri pesedisti, pe care i-a ravasit de nu s-au vazut. Pe Vintu l-a speculat. Pe Elan l-a tepuit. Pe Ghita l-a lucrat. Pe Base l-a exploatat. Pe Lavinia a folosit-o. Pina si Rares Bogdan e un kamikaze bomber trimis intr-o oaste, unul care nici macar nu intelege ca are trotil in rucsac, crede ca poarta ambrozie si nectar. Da, in aceste circumstante si cu asemenea antecedente, se poate spune ca Guse se afla intr-o mare si cinstita cautare...

      Se pare ca stie sa se folosasca nu numai de armele din dotare, dar si de cele care-i sunt puse la dispozitie.

      Ii amintesc de o scena aparent hazlie, de fapt hazlie pentru privitorul la tv. Acum 15-20 de ani a fsot o mare manifesatie la Bucuresti, nu mai retin cu cescop si ocazie. Gusa se indrepta spre multime, dar l-au zarit citiva haidamaci, i-au aruncat ceva vorbe, indreptindu-se spre el. Gusa n-a mai asteptat explicatii sau altceva si a luat-o la goana. Haidamacii dupa el. Gusa a cistigat net cursa, si a gasit adapost in spatele usilor unei institutii, de unde le-a zimbit gales, intr-un fel de rinjet urmaritorilor. 

      De remarcat, i-a dat consultanta, cu succes, si lui Plahotniuc. 

      In rezumat, consider ca are calitati certe, n-a facut mari prostii, poate, deci este mare pacat ca se risipeste aiurea. 

      Dar oricite amestecate ar fi facut Gusa, Mazare il intrece cu mult. Mai rar ca un asa clown sa reuseasca sa suceasca mintile cetatenilor unei localitati, si ce mai localitate!, Constanta. Ce mai poveste!

      Oricum, povestile ambilor pot fi de succes. 

    Iar a inceput Antonescu cu securismele si cu teoriile lui de Jules Verne!:))))

    1. Du-te matale si citeste scenariile de pe site-urile televiziunilor de maxima audienta!

    Ce presiune pot face strainii pe presedintele Serbiei care e amic cu expatul?!?

    1. In politica nu exista prietenie. Nu la nivelul asta. Presedintelui Serbiei i se va oferi ceva la schimb, ceva ce-si doreste. Sau doar il vor ruga rusii sau americanii. Bashar Al Assad oare ce-o fi primit sa-l dea in primire pe Hayssam Omar? Munaf cum a ajuns la Rahova? Cineva a rugat pe cineva care a rugat pe cineva... Ghita nu e frate cu sirbul, a fost la vinatoare, au facut niste ciordeli si paranghelii impreuna... Prezidentul si-ar transa familia si ar face-o mezeluri daca i s-ar oferi, sa zicem, Kosovo sau Bosnia. Pe Ghita cred ca l-ar face salam pentru o ulita neasfaltata de la granita.

    ... declaratiile Consulului General Onorific al Madagascarului, Serge Rameau! Ce e aia "consul general onorific"?!?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb