Poziţia AmCham faţă de măsurile Guvernului României

V.S.
Companii / 14 septembrie 2023

Poziţia AmCham faţă de măsurile Guvernului României

AmCham susţine că, pentru companii, taxele care ar urma să fie adoptate sunt pe investiţii, nu pe cifra de afaceri, iar multe firme îşi vor reduce investiţiile, conform comunicatului remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, potenţialul României de a atrage noi investitori va fi redus şi va fi afectată oportunitatea ca România să devină un hub regional pentru localizarea companiilor interesate să participe la reconstrucţia Ucrainei. Preluarea unor măsuri fiscale trebuie să ţină cont de nivelul de digitalizare şi de capacitatea de colectare a administraţiei. Introducerea unor taxe suplimentare ar putea să crească dezechilibrele, concurenţa neloială sau frustrarea investitorilor. AmCham reiterează apelul său pentru modernizarea şi digitalizarea administraţiei fiscale şi pentru închiderea tuturor căilor de abuz permise de legislaţia actuală.

Sursa arată că vor fi afectate şi exporturile, în condiţiile în care România înregistrează dezechilibre majore şi în adâncime. Start-up-urile vor fi printre cele mai afectate de o taxă pe cifra de afaceri, subminându-li-se puterea de capitalizare şi eforturile de internaţionalizare.

Sursa menţionează că taxa pe cifra de afaceri va afecta şi consumatorii finali prin scăderea puterii de cumpărare şi creşterea inflaţiei. În analiza impactului trebuie avută în calcul amprenta fiscală, adică suma tuturor taxelor şi impozitelor fiscale plătite, nu doar impozitul pe profit. Măsurile de politică fiscal-bugetară trebuie să asigure un echilibru între obiectivele de atingere a ţintelor bugetare, echitate şi asigurarea unui climat investiţional predictibil, transparent şi competitiv.

În comunicat se mai arată că, în numele celor peste 540 de companii din România, Statele Unite şi alte state, AmCham urmăreşte dezbaterile din această perioadă şi membrii rămân deschişi pentru dialogul cu decidenţii, în scopul transmiterii impactului real pe care îl au măsurile anunţate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb