Predoiu: Operatori din piaţa de capital plătesc servicii la preţuri incredibile

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 mai 2012

Cătălin Predoiu a subliniat că nu trebuie dezvoltată o practică a falimentului doar în folosul breslei, legislaţia trebuind reorientată în folosul adevărat al creditorilor şi al debitorilor, al consumatorilor, care vor ca aceste proceduri să se finalizeze rapid, lucru valabil şi în alte profesii.

Cătălin Predoiu a subliniat că nu trebuie dezvoltată o practică a falimentului doar în folosul breslei, legislaţia trebuind reorientată în folosul adevărat al creditorilor şi al debitorilor, al consumatorilor, care vor ca aceste proceduri să se finalizeze rapid, lucru valabil şi în alte profesii.

Ministrul demis al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, ieri, că există situaţii de monopol, situaţii în care operatorii de pe piaţa de capital plătesc servicii la preţuri incredibile. Domnia sa a precizat: "Avem situaţii de monopol, avem situaţii în care operatorii de pe piaţa de capital plătesc servicii la preţuri incredibile, taxe către CNVM incomparabil mai mari cu ceea ce se percepe în alte state, şi poate că asta este una dintre cauzele pentru care piaţa noastră de capital nu este suficient de dezvoltată".

În opinia lui Predoiu, citat de Mediafax, cadrul legislativ consacrat acestui domeniu trebuie urgent revizuit, iar în alte domenii, precum cele ale energiei şi falimentului, trebuie făcute eforturi pentru modernizarea legislaţiei în privinţa transparentizării.

"Aş mai da exemplu domeniul energiei, unde, de asemenea, trebuie făcute eforturi pentru modernizarea cadrului legislativ în privinţa transparentizării. Sau domeniul falimentului, unde de-a lungul timpul s-a construit o legislaţie integrată, coerentă dar preponderent orientată spre interesul breslei, în interesul lichidatorilor şi aparent în interesul creditorilor", a mai spus Predoiu.

El a subliniat că nu trebuie dezvoltată o practică a falimentului doar în folosul breslei, legislaţia trebuind reorientată în folosul adevărat al creditorilor şi al debitorilor, al consumatorilor, care vor ca aceste proceduri să se finalizeze rapid, lucru valabil şi în alte profesii.

"Ca un cunoscător a ceea ce se întâmplă în Parlament, pot să spun că, în fapt, obiectivul central în multe părţi din această legislaţie este ramforsarea poziţiei practicienilor în reorganizare şi lichidare. Nimeni nu spune că această profesie nu trebuie să se dezvolte, dar nu putem să ne permitem să facem legi sau să dezvoltăm o practică a falimentului doar în folosul breslei", a mai precizat Cătălin Predoiu.

Potrivit lui Predoiu, România are o legislaţie gândită la nivelul anilor "90, cu nivel de transparenţă corespunzător anilor "90.

"Dau doar două exemple în domeniul pieţei de capital. România are o legislaţie care e gândită şi construită la nivelul anilor 90, cu nivelul de transparenţa de la nivelul anilor 90, cu practicile de la nivelul anilor 90. În mod corespunzător, instituţiile s-au construit după nivelul anilor 90 şi cred că acolo trebuie umblat", a mai spus Predoiu.

Demnitarul consideră că, în general, legislaţia consacrată profesiilor juridice a fost de-a lungul timpului construită cu gândul în special la profesiile juridice, respectiv avocat, notari sau lichidatori.

"Am stat de vorbă cu oameni de afaceri, cu afaceri de avengură sau cu afaceri mai mici care spun: < Am ajuns să muncesc pentru experţi. După clienţi, după salariaţi, acţionari, după stat, după alte practici la care încerc să rezist, mai am şi toţi aceşti experţi care au o legislaţie care-i protejează în mod destul de dezechilibrat >. Deci şi în domeniul legislaţiei se mai poate lucra", a adăugat Cătălin Predoiu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si totusi d-le Predoiu, pana acum de ce nu ati spus ABSOLUT nimic despre aceste lucruri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb