Prefab vinde mai multe active, printre care o vilă în Jupiter

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 august 2014

Producătorul de materiale de construcţii Prefab (PREH), deţinut de omul de afaceri Marian Petre Miluţ, vrea să vândă mai multe active, printre care o vilă de 12 camere din Jupiter şi o staţie de alimentare carburanţi, suma atrasă urmând să fie folosită pentru finanţarea activităţii curente a firmei.

Activele care vor fi scoase la vânzare sunt un teren de 1,6 hectare din comuna Snagov, judeţul Ilfov, plus construcţiile edificate pe acesta (staţie de alimentare carburanţi şi depozite), un teren de 4.000 metri pătraţi şi o vilă de cazare de 12 camere în localitatea Jupiter, judeţul Constanţa, precum şi un imobil din sectorul 2 din Bucureşti, compus din teren intravilan în suprafaţă de 166 metri pătraţi şi o construcţie parter etaj, cu destinaţie birouri.

Acţionarii Prefab au aprobat ieri vânzarea respectivelor active, acestea urmând să fie reevaluate conform prevederilor legale de către o persoană fizică sau juridică autorizată.

Marian Petre Miluţ, în calitate de preşedinte CA, a fost împuternicit să negocieze condiţiile de vânzare pentru fiecare activ în parte şi să stabilească preţul.

"Principalul motiv pentru care se propune vânzarea activelor îl constituie atragerea de surse de finanţare a activităţii curente, fără a recurge la alte surse externe. Prin vânzarea activelor în cauză nu se produce o modificare a valorii capitalului social, deoarece valoarea activelor ce are reflectare în capitalul social este înlocuită de preţul obţinut prin vânzarea acestora. Activele enumerate mai sus nu deservesc realizării obiectului de activitate al societăţii, iar menţinerea lor în structura activelor este costisitoare prin cheltuielile de întreţinere pe care le generează", se arată într-o notă informativă anexată convocatorului şedinţei de ieri, citată de Mediafax.

Astfel, prin cedarea respectivelor active compania vizează, în principal, creşterea lichidităţii băneşti şi diminuarea cheltuielilor necesare cu funcţionarea şi întreţinerea acestora.

Veniturile producătorului de materiale de construcţii Prefab Bucureşti au scăzut cu 10% în primul trimestru din acest an, de la 13,8 milioane lei la 12,4 milioane lei, iar pierderile au avansat la 2,2 milioane lei, de la 1,96 milioane lei în perioada similară din 2013.

Miluţ deţine prin firma Romerica Internaţional din Bucureşti 83% din titlurile Prefab. În acţionariat se mai regăseşte SIF Muntenia (SIF4), cu aproape 13% din titluri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb