Pregătiri pentru valul patru, cu asistente şi infirmiere nevaccinate

ANA FELEA
Miscellanea / 18 august 2021

Pregătiri pentru valul patru, cu asistente şi infirmiere nevaccinate

Valul patru al pandemiei dă semne tot mai clare că se apropie, iar Ministerul Sănătăţii cere măsuri clare în toate spitalele din ţară şi trimite adrese noi către Direcţiile de Sănătate Publică cărora le cere supravegherea îndeplinirii acestor reguli. Totuşi, în unităţile spitaliceşti vaccinarea nu are o rată ridicată. Potrivit unei informări făcute de Ministerul Sănătăţii, doar 70% din medicii din spitalele publice sunt vaccinaţi împotriva COVID-19, în timp ce un procent însemnat dintre angajaţii unităţilor medicale nu sunt imunizate împotriva acstui virus.

Ministerul Sănătăţii informează: "Cele mai mari procente de personal medical vaccinat cu schemă completă se regăsesc în judeţele Călăraşi (76,45%), Cluj (71,69%), Sibiu (69,55%), Ilfov (69,13%) şi municipiul Bucureşti (66,34%), în timp ce pe ultimele locuri se află judeţele Suceava (44,53%), Bacău (43,47%), Arad (39,88%), Neamţ (36,58%). În ceea ce priveşte medicii, cele mai mari procente de medici vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19 se regăsesc în judeţele Ilfov (86%), Călăraşi (85%) şi municipiul Bucureşti (83%), urmate de Vrancea, Covasna (82%), Alba, Ialomiţa şi Satu Mare (80%). În privinţa celorlalte categorii profesionale, datele arată că asistenţii medicali sunt vaccinaţi împotriva COVID-19 în proporţie de 57,65% (55,99% cu schemă completă), infirmierii în proporţie de 53,59% (52,37% cu schemă completă), iar brancardierii în proporţie de 49,21% (47,66% cu schemă completă)".

Judeţul Buzău nu atinge această medie de vaccinare. Un raport al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău arată că judeţul are o rată de vaccinare în rândul cadrelor medicale de 60%, adică cu mult sub media naţională. Cele mai multe refuzuri sau amânări au venit din rândul personalului auxiliar, categoria de angajaţi din rândul căreia au fost înregistrate cele mai multe îmbolnăviri.

"La nivel de judeţ, procentul de vaccinare pentru personalul medical este de peste 60%, comparativ cu 1 mai, când procentul era de aproximativ 50%. Deci, în două luni se vede o creştere semnificativă a ratei de vaccinare în rândul cadrelor medicale, însă trebuie să recunoaştem că sunt şi categorii de personal în rândul cărora procentul de vaccinare este unul mai mic şi aici se încadrează personalul auxiliar, infirmiere şi brancardieri. La nivelul tuturor unităţilor medicale acest procent se înadrează cam la 40%", a spus Cristina Ungureanu, director DSP Buzău

Cei mai mulţi dintre cei care au refuzat vaccinarea sau pur şi simplu au amânat, din diferite motive administrarea serului anti COVID, fac parte din categoria angajaţilor care stau cel mai aproape şi petrec cel mai mult timp lângă pacienţi. Este vorba despre infirmiere şi brancardieri, care au transmis cel mai uşor virusul la pacienţii internaţi cu alte afecţiuni medicale.

Cristina Ungureanu spune: "Riscul există pentru că, aşa cum vedem, numărul infectărilor creşte de la o zi la alta, şi cu siguranţă şi numărul de pacienţi din unitaţile medicale va creşte, iar atunci riscul este unul destul de mare. Tocmai din acest motiv, de fiecare dată şi cu fiecare ocazie pe care o avem încercăm să le aducem la cunoştinţă tuturor cadrelor medicale nevaccinate care n-au trecut prin boală, sau care au trecut prin boală, şi pentru care au trecut mai mult de 180 de zile să se vaccineze, le prezentăm beneficiile vaccinării, astfel încât să nu existe riscuri nici pentru pacienţi, nici pentru cadrele medicale".

Potrivit raportului prezentat de DSP, cel mai slab procent de vaccinare înregistrat în rândul infirmierelor este raportat de spitalul CFR Buzău, unde doar 19% dintre infiermiere sunt inoculate. Tot în această unitate a fost înregistrat şi cel mai mic număr de asistente vaccinate, respectiv 21%, în condiţiile în care aici, în vara anului trecut, a fost înregistrat un focar Covid-19, cei mai mulţi bolnavi fiind chiar asistente. La spitalul Nehoiu au fost vaccinate 33% dintre asistente şi 25% dintre brancardieri şi peste 60% dintre infirmiere. La Spitalul din Râmnicu Sărat doar 39% dintre infirmere au administrate dozele cu serul anti Covid, în timp ce la Spitalul Judeţean Buzău procentul este mai ridicat, respectiv 48%.

În ceea ce priveşte procentul de vaccinare înregistrat în rândul medicilor, Buzăul are un singur spital unde toţi medicii sunt imunizaţi. Este vorba despre spitalul de la Smeeni, în restul unităţilor sunt vaccinaţi circa 50% dintre doctori. La Spitalul Judeţean Buzău, procentul este de 62%, iar la spitalul de la Râmnicu Sărat - 66%.

Campania de vaccinare a debutat la Buzău pe 4 ianuarie 2021, iar primul medic imunizat a fost şeful Secţiei de Boli Infecţioase, Bogdan Micu.

Pe de altă parte, în unităţile medicale se fac pregătiri la tot ce înseamnă reţeaua de oxigen. Practic, după întâlnirea pe care prefectul Silviu Iordache a avut-o, în iunie 2021, cu toţi managerii unităţilor medicale, au fost făcute noi achiziţii şi noi lucrări astfel încât, în eventualitatea unui val patru care va detrrmina un număr mare de internări, spitalele să fie complet pregătite.

Prefectul de Buzău, Silviu Iordache, a declarat la Focus TV: "La Spitalul Judeţean Buzău s-au făcut investiţii consistente, atât în secţia principală, cât şi în secţia externă, de Pneumoftiziologie. Aceste investiţii erau deja în derulare în momentul în care ne-am văzut cu managerii spitalelor, ele se apropie de finalizare, astfel că la Spitalul Judeţean au o instalaţie mai mare şi mai modernă de oxigen, la Pneumoftiziologie, la fel avem o instalaţie nouă şi de capacitate mai mare. Vestea bună vine şi de la spitalul din Râmnicu Sărat, unde s-a făcut achiziţia pentru extinderea reţelei de oxigen în mai multe saloane. Avem în derulare proiecte pentru achiziţionarea de ventilatoare şi aparate de radiologie. La Spitalul de Boli Cronice din Smeeni, acolo unde, de obicei, tratăm pacienţi post-Covid, a venit deja un concentrator de oxigen din cele cinci, urmând ca până la jumătatea lunii septembrie să mai primească încă patru, la Spitalul CFR am făcut demersuri pentru îmbunătăţirea instalaţiilor de oxigen existente, prin creşterea capacităţilor puterii de oxigen. Doar la Spitalul Nehoiu putem spune că lucrurile nu merg, nu funcţionează în direcţia bună în sensul că acolo nu avem o instalaţie de oxigen funcţională, primăria nu poate suporta costurile intervenţiei pentru o instalaţie nouă, şi din păcate, acolo nu vom avea o instalaţie de oxigen funcţională. Însă, per total, la nivelul judeţului cred că reuşim să îmbunătăţim consistent capacităţile de tratare pentru pacienţii Covid".

Rămâne totuşi o problemă, respectiv lipsa cadrelor medicale. Există deficit de personal în special pe secţia de Terapie Intensivă, iar deocamdată nu se întrevăd soluţii pentru a se acoperi acest deficit.

Recent, Ministerul Sănătăţii le-a cerut Direcţiilor de Sănătate Publică să pregătească, în colaborare cu spitalele care tratează pacienţi Covid, documentaţia necesară aprobării unui număr mai mare de paturi pentru pacienţii confirmaţi sau suspecţi Covid-19. De asemenea, direcţiile de sănătate judeţene sunt rugate să facă o centralizare a numărului de paturi ce ar putea fi alocate copiilor, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii menţionând că tulpina Delta afectează într-un număr mult mai mare copiii şi populaţia tânără. Pe de altă parte, trebuie să fie asigurate aparatele de ventilaţie şi sistemele de alimentare cu oxigen din spitale, în parametri optimi, dar şi să existe o permanentă aprovizionare cu oxigen. În plus, spitalele vor transmite ministerului numărul de cadre medicale ce ar trebui detaşate în unităţile ATI în cazul în care acestea ar funcţiona la capacitate maximă.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Istoria adevarata a genocidului contra populatiei din ultimii 40 de ani practicat de autoritatile bolsevice si neobolsevice de dinainte si dupa 1989 va aparea in douazeci de ani!!! Internetul controlat aproape in totalitate de Politica Politica Mondiala si Romana a Zilelor de Apoi, modul in care intregi guverne erau cumparate cu valuta pentru a distruge asa-numitele ~industrial plants~, austeritatea extrema impusa de Corifeii Lumii Inchise, propaganda de cea mai joasa calitate (~Nu sunt bani, tovarasi bolsevici si asa-zis capitalisti, doar pentru noi sunt sute de miliarde, dar nu pentru voi, sclavilor!!!~, o populatie lasata fara medicina, fara dinti, cu trupuri maladive si firave, inestetice, cu oameni ce mureau cu mult inainte de vreme din cauza lipsei tehnicilor medicale de regenerare, SPAGA GENERALIZATA pentru a dobandi un plus la salariu si situarea/votarea pe liste pe baza de cotizatie la partid!!! Toalete in spatele curtii! Lipsa unui spital care sa se inalte pana la cer, care sa aiba sute de hectare de sectiuni, pe varf de munte! Defrisarea padurilor, propaganda ca se distrug raurile prin constructia de hidrocentrale (ele nu se mai construiau de intregi decenii), pentru a nu se vedea defrisarile imense... Exodul populatiei din tara lipsita de viitor, figuri sinistre ale puterii, generatori de moarte si saracie, conducatori peste zone geografice si teritorii ex- si actual estice!!!

    Cum mureau ei, mititeii, de grija populatiei! Cum murisera si in in ultimii 40 de ani! Adusesera Romania pe cele mai inalte culmi de civilizatie si progres! Autostrazile cu sase benzi brazdau tara, elicopterele lui Popeye fara de accident micsorau distantele, pacientii se duceau in spitalele unde intinereau si se vindecau de orice boli! Sa revenim la realitate! Veti face un simplu dus, spuneau medicii SS inainte de a-i baga pe detinuti in camerele de gazare cu Zyklon B! Istoria adevarata a genocidului contra populatiei din ultimii 40 de ani practicat de autoritatile bolsevice si neobolsevice de dinainte si dupa 1989 va aparea in douazeci de ani!!! Toalete in spatele curtii! Lipsa unui spital care sa se inalte pana la cer, care sa aiba sute de hectare de sectiuni, pe varf de munte! NU SPITALE CU DETINUTI POLITICI, TINUTI SUB CHEIE SI FARA APA! LA GRADUL DE LIPSA DE UMANITATE A ACESTOR AUTORITATI GENOCIDARE NU AR FI DE MIRARE SA NU SE ARUNCE PESTE ZONELE CARANTINATE STL-uri sau SND-uri! MII SI MII DE BOLNAVI CRONICI MURISERA IN FATA SPITALELOR COVID!!! CINE RASPUNDE DE ACEST GENOCID? STARURILE TV SE DADEAU BOLNAVE DE COVID-19, altfel pierdeau contractele! Trupele de propaganda de razboi spuneau ca nimeni nu MURISE DIN LIPSA ACCESULUI IN SPITALELE SARS COV-2! Mai mult, plecau prin Santorini, prin diverse zone ale lumii, UNDE SE CEREA TESTUL, DAR FARA TEST (*Weren’t they SARS Cov-2 Propaganda’s Guys?), in timp ce cetatenii erau CONCENTRATI CA VITELE IN TARC SI LI SE BAGAU PE GAT TESTE FALSE SI VACCINURI CANCERIGENE (premierul Trudeau, incendiatorul bisericilor catolice ale indigenilor, Malta etc)… ! La $ 300, 000 de K cat primea mass-media din Ro era normal: almost all newspapers guys puteau spune orice! PS: in aceste zile fatidice, numarul de morti de cancer depasise cifra de 8, 000, 000 pe 2020, 4, 395, 165 de SARS Cov-2!! 13, 161, 540 murisera de cancer in 2020 si 2021 (5, 161, 540 murisera de cancer in 2021) NIMENI NU SE INGRIJEA DE EI!!! NICIUN VACCIN PENTRU CANCERE!!! 4, 776, 869 copii sub 5 ani murisera in 2021! 17, 900, 000 oameni mureau de boli de inima, ei nu erau NUMARATI, DEOARECE BOALA NU ERA CONTAGIOASA SI NU ERA UN PRETEXT PENTRU INSTITUIREA DICTATURII MEDICALE DE TIP BIG BROTHER! 1 miliard de oameni mureau de foame! Cazul fratelui lui Fl. Sal. e semnificativ pentru calitatea joasa a medicinii, murise cu zile intr-un spital dezafectat! Guardienii bateau pacientii Covid-19, iar acestia decedau la 33 de ani! Mai mult, CONTROLUL POPULATIEI ERA STRICT! FARA TESTELE NECONCLUDENTE SI VACCINARE, NIMENI NU SE MAI DEPLASA IN LUME! Urmau valul 4 si doza 3 de vaccin! Deja cifrele sporeau pe hartie! Acidentatii auto erau trecuti si ei la Covid-19! Oamenii fara QR de vaccinare de acolo nu mai intrau nicaieri! Nici in magazinele universal de hrana, erau sortiti infometarii prin lipsa accesului la hrana! TACTICA LUI STALIN, care a exterminat astfel 30 de mil de compatrioti! LIBERTATILE OMULUI DISPARUSERA SUB PRETEXTUL VIRUSULUI!!!!In Fr si Greece, Anglia erau proteste contra vaccinarii obligatorii! Seful Hexagonului avea sa ajunga ca Sarkozy, intr-un prison! Un doctor Mengele german voia sa lipseasca de orice drept pe nevaccinati, Razvan Constantinescu a fost suspendat de Noua Politie Politica si Pandemica, prezenta si la UMF IASI (procesele contra lor vor fi similare cu cele de la Nuremberg< procese de acest tip vor fi declansate in intreaga lume> CALAII DIN LYON=UMF IASI EGAL CALAII DIN IASI)… O pacienta bolnava de Covid dezvaluise ca erau tinute in saloane fara aer si fara apa! UN PACIENT DE 51 DE ANI FUSESE EXTERMINAT> BOLNAV DE DOUA ORI, MURISE MISTERIOS IN SPITAL! Cel putin 600 de vaccinati murisera la scurt timp dupa ce se intepasera in Ro, 113 murisera de SARS Cov=2 dupa vaccinare! 11, 000 de vaccinati morti in USA dupa vaccine. Fostul ministru fusese asasinat la fel, Stanoevici, oamenii nu aveau bani de implant dentar total, cam $ 20,000! Doru Clabescu, director la Economie, murise subit dupa vaccine! In emailurile lui FAuci catre Andersen se afirma ca virusul este artificial, apoi se daduse o dezmintire ca acestea sunt ~teorii trasnite~! Un baiat din Brasov de 16 ani murise dupa vaccinare! Printre victimele din sport: Draghici Mihaela, decedata la 30 si ceva de ani dupa vaccinare, Fostul sot al Elodiei , Mustata Ciprian, a murit din cauza vaccinarii! Simona Halep care are corpul slabit, deoarece NU ISI MAI REVINE DUPA UN ACCIDENT BANAL! Dupa ce devenise varf de lance in propaganda pentru vaccine, acum era acuzata de lene! ~Maurul si-a facut datoria, maurul poate sa plece!~ Rosia Montana avea sa fie data pe nimic, redevente de 4 la suta in loc de 60 la suta! Unde a disparut industria miniera, atat de ceruta de tarile arabe inainte de 1990? Defrisarea padurilor, propaganda ca se distrug raurile prin constructia de hidrocentrale (ele nu se mai construiau de intregi decenii), pentru a nu se vedea defrisarile imense... Exodul populatiei din tara lipsita de viitor, figuri sinistre ale puterii, generatori de moarte si saracie, conducatori peste zone geografice si teritorii ex- si actual estice!!! Lumea era si vesela si trista> vesela pentru ca era vremea frumoasa, trista pentru ca ne aducea aminte cat de urat arata scolile si cat de slabi erau ministrii (cereau vaccinare obligatory, de parca ar fi tinut plosca profesorilor paralizati dup ace sinistrul se producea) – asa imi spun cei ramasi in tara (la fel ca spitalele, iar lucratorii din ambele domenii traiesc prost, la limita saraciei, prin unele institutii conduse de persoanele dezafectate la nivel local – exceptiile sunt putine, se punea intrebarea ~al cui esti sau ce dai ca sa-ti maresc salariul?~ Ierarhiile se schimbau de persoane imbatranite, relicve PCR (pile, cunostinte, relatii)! Maririle de salariu erau patetice, de doi bani! Dar pentru aceste mariri de salariu se apela la diverse metode neortodoxe! Pentru rezistenti se apela la politia politica! Liberalii se infrateau cu socialistii si asa-zisii progresisti si constituiau Marea Familie Unita a Hotilor!< de altfel 66% din populatia Romaniei o ducea in saracie, foarte prost, nu au bani de taxe/impozite si de mancare din venitul lunar)!!! 1000 de immobile din Capitala nu au nici ACUM APA CALDA, PENTRU CA TOTI RESPONSABILII de dupa 1990 ERAU PRIMELE SUGATIVE DIN BANUL PUBLIC! In plus, sobolanii, capusele si ierburile napadisera totul! Sobolanii erau vazuti, inotand prin marile lacuri ale Capitalei! Capitala urma sa fie lovita de CIUMA din cauza sobolanilor! EUROPA ERA CIUMATA, LIDERII AVEAU UN VIRUS AL AUTODISTRUGERII IN CAP! ERAU RAPORTATE PENTRU VACCINATI UMFLATURI ALE PICIOARELOR PENTRU VACCINATI SI VENE CARE SE RUPEAU! Ploile apareau zilnic din cauza incalzirii globale si a armelor meteo! Transportul public era un dezastru! In spitalele lui Ring The Foreigner oamenii mor din lipsa tratamentului! Un martir intre martiri este Dan Smaranda din central Pitestiului, om lasat in voia destinului de o medicina neputincioasa! Nici acum nu I se daduse un spatiu social (primarul nu se ingrijea de oamenii fara adapost), un mic apartament in folosinta! Spitalul din acel oras ascuns era foarte daramat! Negru la iveala! Cifrele vor fi sporite pentru a se regiza starea de urgent/alert, apoi prin masurile intelepte ale~ Partidului, lui Ceasca, Ro~, totul va fi redus la minimum… In Viena, zeci de diplomati sufereau de sindromul Havana! PS> In Romania 70, 000 de oameni mor din cauza saraciei si a civilizatiei extreme de scazute! De Lumea a Treia! Un mason khaki se lua la cearta cu DB care ii rupea pe toti pe genunchi! Urma si el sa fie inchis! Spionii contrari Ro nu mai sunt prinsi de mult, in schimb, lupta impotriva Aliatilor e grea! Asa-zisii conducatori locali si centrali erau o gramada de analfabeti functionali pusi pe spagi si tunuri, cei mai slabi dintre cei slabi! Desi scumpe, apartamentele erau prost facute, miroseau a kk, aveau plafoanele sparte, instala’iile sanitare se defectau! Avocatii poporului deveneau PSD-isti, de parca liberalii de azi nu se trageau din bolsevici, din oameni ai represiunii comuniste de dinainte de 89! PRESA SI POLITICIENII VAX AVEAU SA FIE ALUNGATI DE POPULATIA INFURIATA DE RESTRICTII SI DE VACCINAREA OBLIGATORIE! Veneau valurile 4, 5, tulpinile Delta,Eta, Epsilon, Theta… Mai bine alegeau alfabetul chinez, aveau mai multe litere, pe cat durau starile de alerta, zeci de ani de acum incolo! Tarile vaccinate la greu erau primele care aveau cazuri de noi imbolnaviri , 8012 pe zi in Israel! Un esec al vaccinarii! RASA INFERIOARA, THE NEW NIGGERS=NEVACCINATII! DEZAMAGITI DE NOUL TREND AL AUTORITATILOR EUROPENE, TOT MAI MULTI CETATENI DOREAU DESFIINTAREA UE, DEVENITA SUPERSTAT TOTALITAR! VISUL RUSIEI SE IMPLINEA! REVOLTELE GLOBALE APAREAU! In Afghanistan, femeile erau alungate de prin posturile de predare prin universitati si scoli, la fel studentele, oamenii se aruncau in gol de pe aripile avioanelor pentru a scapa de talibani! Terorismul global avea sa sporeasca la un nivel necunoscut! Segregarea pe teritorii cu nevaccinati si vaccinati avea sa devina lege! Uneori, pe segmente, Darwin avusese dreptate! 14, 195 murisera de foame in aceasta zi! O asistenta nevaccinata s-a imunizat natural, deci e mai sigura decat una vaccinata!

    DRAGI ROMANI NU VA VACCINAȚI. SA NU I CREDEȚI PE ACESTI TRĂDĂTORI DE TARA, CRIMINALII ÎN SERIE, SLUGILE GAY LOR DE LA BRUXELLES, UNELTELE LUI ANTICRIST DE LA GUVERNARE. POATE NU ȘTIȚI CE NI SE PREGĂTEȘTE. AU FOST 2 OTRAVURI ȘI MAI AU ÎNCĂ 5 MAI TOXICE, MAI OTRĂVITOARE, MAI CANCERIGENE CARE FAC CHIAGURIDESANGE ȘI MURITI SĂNĂTOȘI CU ZILE. ÎNCĂ O DATA NU VA VACCINAȚI. EI AU PRIMIT ÎN PLIC CA ACESTE 7 OTRAVURI ALE LUI ANTICRIST SA LE FACĂ ÎN 3 ANI ȘI JUMĂTATE. DE CE SE GRĂBESC. SUNT DISPERAȚI. DE CE NU DAU ALOCAȚIILE DUBLE LA NEVINOVĂȚII COPII ȘI PENSIILE MĂRITE CU 40%LA SCHELETELE DE PENSIONARI. DE CE AU ÎNGHEȚAT SALARIILE,DAR AU BANII PENTRU LOTERII, TOMBOLE CU UTILAJE AGRICOLE S AU BONURI DE MASA. DE CE ASCUND ADEVĂRUL. AU ÎN PLIC PLANUL LOR DIABOLIC SATANIST REDUCEREA POPULAȚIEI CU OTRAVURILE LUI ANTICRIST. DE CE ACESTE OTRAVURI NU AJUTA CU NIMIC CI MOARE LUME NEVINOVATA. DE CE II CREDEȚI PE ACESTI TRĂDĂTORII DE TARA, CRIMINALII ÎN SERIE, SLUGILE GAY LOR DE LA BRUXELLES, UNELTELE LUI ANTICRIST. UITAȚI-VĂ LA ISRAEL TARA VACCINAȚI 90% ȘI AU ZILNIC PESTE 5000 DE ÎNFECTATI. DE CE NU AJUTA OTRAVURILE LUI ANTICRIST. AJUTA SA MOARA CIT MAI MULTA LUME. DRAGA REDACȚIE SA NU ȘTERGI ACEST TEXT ȘI MESAJ CA SA L CITEASCĂ TOATĂ LUMEA ȘI SA SE INFORMEZE UNUL PE ALTUL. CEI CARE ATI FOST PĂCĂLIȚI DE 2ORI OPRIȚI-VĂ. AVEȚI EX. NEGRUL PE ALB ISRAELUL ȘI CELELALTE TARI EUROPENE.

    Dacă ești înștiințat prin adresă scrisă, verbal, sau ești condiționat de angajatorul tău, implicit sau explicit de efectuarea vaccinului împotriva Covid19 pentru continuarea raportului de muncă, ai următoarele posibilități:

    1. MEDIEREA directa a acestui diferend, prin intrevedere cu managerul/seful institutiei in care lucrezi, sau prin solicitare scrisa, cu aratarea punctului tau de vedere diferit si bine motivat al refuzului de vaccinare; 

    2. In caz de refuz, ai alternative reale ce nu se exclud una pe cealalta si pe care le poti promova astfel : 

    2.1. PLANGERE ADRESATA INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCA a judetului unde isi are sediul angajatorul in conditiile Art.5 si Art.6 din Legea 108 din 16 iunie 1999, republicata in temeiul art V din Legea 51/2012; 

    2.2. PLANGERE ADRESATA CONSILIULUI NATIONAL DE COMBATERE A DISCRIMINARII, in conditiile Ordonantei nr.137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare; 

    2.3. ACTIUNE IN INSTANTA DE JUDECATA privind prejudiciul suferit ca urmare a discriminarii produse de conditionarea nelegala a raportului de munca de un act medical neobligatoriu – o consider o actiune oportuna doar daca esti conditionat la angajare de vaccinarea anti Covid 19. Este o actiune in raspundere civila si consideram ca poate fi promovata cu succes inainte de existenta unui raport contractual de munca si in stransa conditionare cu acesta. 

    2.4. ACTIUNE IN RASPUNDEREA DREPTULUI MUNCII – daca esti concediat, sau conditionat/obstructionat in vreun fel de catre angajator in derularea raportului de munca prin intimidare, amenintare, acte si fapte de natura a impieta asupra raportului de munca propriu-zis; 

    Referitor la forta actiunii intreprinse, iti voi prezenta, prin comparatie, puterea decizionala a fiecarui factor de justitie implicat: 

    CNCD 

    1. CNCD este un organ specializat in domeniul egalitatii si nediscriminarii; 

    2. Examineaza plangerile in termene restranse, fiind o procedura mai eficace in cazul duratei; 

    3. Poate face cercetari la fata locului si poate colecta probe greu accesibile victimei discriminarii; 

    4. Constata nemijlocit fapta de discriminare; 

    5. Face recomandari paratului pentru eliminarea faptei de discriminare; 

    6. Intocmeste procese-verbale contraventionale pe care le prezinta instantei de judecata pentru a aplica sanctiuni contraventionale (amenzi). 

    INSTANTA DE JUDECATA 

    1.Cauzele sunt de natura civila, judecatorii nu sunt deocamdata specializati in acest tip de drept incalcat prin discriminare; 

    2. Cauzele sunt circumscrise celor de natura civila, astfel ca au o durata mai mare, functie de complexitatea cauzei, a probatoriului de administrat, nu exista termene speciale; 

    3. Probele nu pot fi colectate si conservate in conditii speciale (astfel cum este cazul CNCD), intregul probatoriu fiind asimilat celui de natura cauzelor civile obisnuite; 

    3. Judecatorul constata nemijlocit fapta de discriminare; 

    4.Judecatorul decide anularea actului discriminatoriu si/sau repune reclamantul in situatia anterioara discriminarii ; 

    5. Judecatorul acorda despagubiri civile– la cererea reclamantului, pentru prejudiciul moral si material suferit de catre acesta si in masura in care a fost dovedit. 

    3.INSTANTELE SPECIALIZATE IN DREPTUL MUNCII 

    1. Actiunea este conditionata de dovedirea unui raport de munca –contract/conventie de munca; 

    2. Actiunea se intemeiaza pe dispozitiile Codului Muncii si completat cu prevederile Codului Civil – in cazul solicitarii si acordarii de daune; 

    3. Judecatorul este specializat in dreptul muncii, constata care este fapta angajatorului de a incalca raportul de munca dedus din contract si implicit a dreptului salariatului; 

    4.Judecatorul dispune anularea sau obligarea angajatorului de a inceta de indata actele si faptele de natura a impieta asupra drepturilor salariatului decurgand din contractul de munca si a permite continuarea prestarii muncii in conditiile legii si demnitatii umane; 

    5. Judecatorul poate acorda despagubiri de natura civila, pentru prejudiciul moral si material suferit de salariat, in masura in care acesta este dovedit. 

    Vom exemplifica pe rand toate aceste posibilitati mai sus-mentionate, cu oferta unui model orientativ de intrebuintat pentru fiecare din procedurile pe care alegi sa le utilizezi in demersul tau, in vederea restabilirii drepturilor incalcate. 

    1. MEDIEREA DIRECTA 

    Adresa catre managerul/ conducatorul institutiei care te conditioneaza de efectuarea vaccinului obligatoriu, in actul muncii 

    DOMNULE DIRECTOR/MANAGER 

    Subsemnatul( a)………………………? ??………………………? ??……………..CNP……?? ?………………………?? ?……., domiciliat in ………………………… ………………. 

    In calitate de salariat al ………………………… ………………………… ……………., avand functia de………………………? ??………………………? ??……avand in vedere informarea verbala/scrisa din data de………………………? ??…………….prin care mi-ati adus la cunostinta faptul ca sunt obligat sa ma vaccinez impotriva Covid 19, va instiintez despre REFUZUL MEU CLAR MANIFESTAT fata de aceasta obligatie impusa mi in mod nelegal, avand in vedere urmatoarele: 

    MOTIVE 

    Vacc inarea imotriva Covid 19 NU ESTE OBLIGATORIE, avand in vedere ca nu exista la nivel national emisa o lege care sa oblige cetatenii acestei tari la vaccinarea de acest tip. Prin urmare, cererea dumneavoastra este nelegala si abuziva si solicit revenirea asupra acestei dispozitii, in cazul meu. 

    Va invederez faptul ca aplicarea unor eventuale restrictii sau sanctiuni pe criteriul nevaccinarii reprezinta o masura discriminatorie, in conditiile prevazute de Art.41, Art.26 si Art.34 din Constitutia Romaniei, cu aplicarea prevedreilor OG 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare. 

    Consideram ca nu este rezonabila impunerea vaccinarii de catre angajator, in conditiile in care salariatul isi indeplineste obligatiile contractuale, nu este legala obstructionarea in vreun fel a drepturilor sale. Recunoastem ca exista in societatea actuala acreditata idea unei pandemii, ca exista preocuparea si efortul unor factori de decizie de a limita efectele acesteia asupra colectivitatilor, dar asta nu indreptateste un angajator de a conditiona, de a ameninta, de a obliga in vreun fel un salariat la actul vaccinarii. 

    Prin conditionarea acestui act, imi sunt prejudiciate grav drepturile garantate de lege si voi expune in continuare, succinct, argumentele ce imi indreptatesc acest refuz justificat : 

    1. Contractul de munca reglementeaza sfera drepturilor si a obligatiilor in cee ace priveste strict raportul de munca pe toata durata desfasurarii actului de munca intr-un interval orar dat. Actul vaccinarii presupune o decizie ce depaseste actul limitat al muncii, si interfereaza cu viata privata si drepturile fundamentale ale omului, fapt ce nu este permis ( Art.41, Art.26 si Art.34 din Constitutia Romaniei, Art. 8 CEDO, OG 137/2000, Conventia de la Oviedo, Conventia de la Nurenberg 

    2. Revenind la relatia strict contractuala ce defineste clar sfera obligatiilor mele in aceasta unitate, conditionarea raportului meu de munca de efectuarea unui vaccin este inoportuna, discriminatorie si incalca flagrant legislatia muncii. (Art.5 al.1, al.2, al.3 si al.4 Codul Muncii, Art.6, Art.8 al.1 si al.2 Codul Muncii, Art.17 al.1, al.2 si al.4 Codul Muncii, Art.19 Codul Muncii, Art.38, Art.39 pct.d), pct.e), pct.f), pct.h), pct.i) Codul Muncii, art.40 Codul Muncii, Art.41, Art.48 Codul Muncii, Art.171, Art.173, Art.174, Art.180, Art.182, Art.184, Art.224, Art.226, Art.254 Codul Muncii. 

    3. Prin impunerea actului de vaccinare in orice mod si conditionarea acestui act medical in actul muncii este o incalcare flagranta si a DREPTULUI MEU LA INFORMARE, prevazut de legislatia internationala, dar si de prevederile interne , in conditiile art. 171, art.173, art. 174, Codul Muncii, Art.16, Art.18, Art.19 Legea 319/2006 privind securitatea si sanatatea in munca. Am dreptul sa cunosc si sa fiu informat de masurile pe care angajatorul le ia pentru protejarea securitatii si sanatatii salariatilor, inclusiv prin activitatile de prevenire a riscurilor profesionale. Desi acesata situatie de risc pandemic este relativ noua in contextul analizei factorilor de risc la locul de munca, ea se cere amplu si judicios analizata si aplicata in conformitate cu respectarea drepturilor salariatului si cu normele legislative in vigoare. 

    4. Nu este solicitata si nu mi-ati prezentat o informare a medicului de medicina muncii asupra oportunitatii cerintei de vaccinare, desi este obligatorie consultarea si obtinerea punctului de vedere informat al medicului de medicina muncii, in conditiile Art.182, Art.184, Art.185 Codul Muncii, corroborate cu dispozitiile Legii 418/2004 privind atributiile medicului de medicina muncii si cu prevederile Legii 319/2006 privind securitatea si sanatatea in munca si in conditiile in care cerinta priveste un act medical –vaccinarea- ce excede gradului de pregatire al managerului institutiei. De aceea e necesar un punct de vedere informat al specialistului – medicul de medicina muncii – care are obligatia dar si abilitatea de a se pronunta asupra obligativitatii/oportunitatii efectuarii de catre salariat a unui act medical. Presedinta CESE, doamna Schweng, exprimandu-se cu privire la campaniile de vaccinare initiate de statele europene, isi exprima dubii serioase cu privire la atitudinea angajatorilor europeni in raport cu salariatii lor, si recunoaste faptul ca injectarea NU POATE FI OBLIGATORIE, “deoarece un vaccin este un atac si fiecare trebuie sa decida individual daca il vrea sau nu pentru sine.” 

    5. Vaccinurile aflate in distributie pe teritoriul Romaniei sunt in perioada de testare care se incheie, potrivit opiniei specialistilor OMS, in 2024, astfel incat toate aceste tipuri de vaccinuri trebuie sa primeasca aprobarea prealabila din partea Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA), cel tarziu pana la finele acestui an. Avand in vedere acest fapt, este justificata manifestarea, de catre salariat, a unui real sentiment de insecuritate in raport cu aceasta procedura, iar refuzul acestei proceduri este unul corect si rational. 

    Fata de aceste considerente, solicit reconsiderarea atitudinii dumneavoastra in raport cu cerinta impusa mie, si anume aceea a vaccinarii impotriva Covid 19 si incetarea de indata a oricaror acte si fapte de natura sa ma intimideze, sa ma forteze, sa ma umileasca in fata celorlalti salariati, cu scopul de a ma determina sa efectuez un act medical pe care il refuz justificat. 

    Data, Salariat, 

    DOMNULUI MANAGER/DIRECTOR AL 

    2. PLANGEREA ADRESATA ITM 

    DOMNULE DIRECTOR, 

    Subsemnatul…… ………………………… ………………….CNP…?? ?……………………….. , domiicliat in ………………………… ………………………… …in calitate de angajat la………………………? ??……. 

    ………………? ??…………………..avand sediul in………………………? ??………………………? ??………….., avand functia de………………………? ??…….., fata de solicitarea transmisa verbal/in scris de catre managerul/conducatorul institutiei unde lucrez, in data de………………………? ??…..prin care sunt conditionat/determinat prin……………………?? ?………………………?? ?……………….sa fac vaccinul anticovid 19, astfel urmeaza sa suport consecinte administrative coercitive in actul muncii, consider ca sunt grav vatamat in drepturile mele decurcand dintr-un contract individual de munca si solicit efectuarea controlului la institutia unde eu lucrez, cu impunerea pentru angajator a masurilor de a inceta imediat aceste acte de constrangere imptriva mea, avand in vedere urmatoarele : 

    MOTIVE 

    In fapt, la data de………………………? ??……….am fost informat telefonic/mesaj sms/e-mail/ de catre conducerea institutiei sa efectuez vaccinul anticovid 19. Am formulat informare scrisa catre conducerea institutiei si mi-am exprimat refuzul clar si motivat de a ma vaccina, insa organele de conducere continua aceasta activitate de presiune si amenintare asupra mea, impietand grav asupra drepturilor mele ce decurg din contractul de munca si din normele legislative in vigoare. Precizez ca refuzul a fost facut in scris prin adresa din data de………………………? ??..pe care o anexez prezentei plangeri. 

    1. Contractul de munca reglementeaza sfera drepturilor si a obligatiilor in cee ace priveste strict raportul de munca pe toata durata desfasurarii actului de munca intr-un interval orar dat. Actul vaccinarii presupune o decizie ce depaseste actul limitat al muncii, si interfereaza cu viata privata si drepturile fundamentale ale omului, fapt ce nu este permis ( Art.41, Art.26 si Art.34 din Constitutia Romaniei, Art. 8 CEDO, OG 137/2000, Conventia de la Oviedo, Conventia de la Nurenberg 

    2. Revenind la relatia strict contractuala ce defineste clar sfera obligatiilor mele in aceasta unitate, conditionarea raportului meu de munca de efectuarea unui vaccin este inoportuna, discriminatorie si incalca flagrant legislatia muncii. (Art.5 al.1, al.2, al.3 si al.4 Codul Muncii, Art.6, Art.8 al.1 si al.2 Codul Muncii, Art.17 al.1, al.2 si al.4 Codul Muncii, Art.19 Codul Muncii, Art.38, Art.39 pct.d), pct.e), pct.f), pct.h), pct.i) Codul Muncii, art.40 Codul Muncii, Art.41, Art.48 Codul Muncii, Art.171, Art.173, Art.174, Art.180, Art.182, Art.184, Art.224, Art.226, Art.254 Codul Muncii. 

    3. Prin impunerea actului de vaccinare in orice mod si conditionarea acestui act medical in actul muncii este o incalcare flagranta si a DREPTULUI MEU LA INFORMARE, prevazut de legislatia internationala, dar si de prevederile interne , in conditiile art. 171, art.173, art. 174, Codul Muncii, Art.16, Art.18, Art.19 Legea 319/2006 privind securitatea si sanatatea in munca. Am dreptul sa cunosc si sa fiu informat de masurile pe care angajatorul le ia pentru protejarea securitatii si sanatatii salariatilor, inclusiv prin activitatile de prevenire a riscurilor profesionale. Desi acesata situatie de risc pandemic este relativ noua in contextul analizei factorilor de risc la locul de munca, ea se cere amplu si judicios analizata si aplicata in conformitate cu respectarea drepturilor salariatului si cu normele legislative in vigoare. 

    4. Nu este solicitata si nu mi-ati prezentat o informare a medicului de medicina muncii asupra oportunitatii cerintei de vaccinare, desi este obligatorie consultarea si obtinerea punctului de vedere informat al medicului de medicina muncii, in conditiile Art.182, Art.184, Art.185 Codul Muncii, corroborate cu dispozitiile Legii 418/2004 privind atributiile medicului de medicina muncii si cu prevederile Legii 319/2006 privind securitatea si sanatatea in munca si in conditiile in care cerinta priveste un act medical –vaccinarea- ce excede gradului de pregatire al managerului institutiei. De aceea e necesar un punct de vedere informat al specialistului – medicul de medicina muncii – care are obligatia dar si abilitatea de a se pronunta asupra obligativitatii/oportunitatii efectuarii de catre salariat a unui act medical. Presedinta CESE, doamna Schweng, exprimandu-se cu privire la campaniile de vaccinare initiate de statele europene, isi exprima dubii serioase cu privire la atitudinea angajatorilor europeni in raport cu salariatii lor, si recunoaste faptul ca injectarea NU POATE FI OBLIGATORIE, “deoarece un vaccin este un atac si fiecare trebuie sa decida individual daca il vrea sau nu pentru sine.” 

    5. Vaccinurile aflate in distributie pe teritoriul Romaniei sunt in perioada de testare care se incheie, potrivit opiniei specialistilor OMS, in 2024, astfel incat toate aceste tipuri de vaccinuri trebuie sa primeasca aprobarea prealabila din partea Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA), cel tarziu pana la finele acestui an. Avand in vedere acest fapt, este justificata manifestarea, de catre salariat, a unui real sentiment de insecuritate in raport cu aceasta procedura, iar refuzul acestei proceduri este unul corect si rational. 

    Fata de aceste motive, solicit reconsiderarea atitudinii dumneavoastra in raport cu cerinta impusa mie, si anume aceea a vaccinarii impotriva Covid 19 si incetarea de indata a oricaror acte si fapte de natura sa ma intimideze, sa ma forteze, sa ma umileasca in fata celorlalti salariati, cu scopul de a ma determina sa efectuez un act medical pe care il refuz justificat. 

    6. Consider ca prin impunerea actului de vaccinare, conducerea institutiei realizeaza un act de discriminare, impartind salariatii in “vaccinati” si “nevaccinati”, creind la locul de munca un climat de insecuritate a raporturilor de munca, un fals conflict intre salariati, fapt ce incalca flagrant drepturile mele decurgand din contractul de munca, dar si cele garantate de Constitutia Romaniei si CEDO. 

    Solicit efecutarea controlului la institutia unde lucrez, cu ascultarea mea in cadrul efectuarii acestui control, pentru a-mi permite exercitarea in bune conditii a dreptului la aparare ( dreptul de a fi audiat, de a-mi expune punctul de vedere, de a fi asistat de un aparator, de a propune si administra probe), astfel incat drepturile mele grav incalcate sa poata fi restabilite de catre organul de control. 

    Consider ca prin impunerea vaccinarii si conditionarea actului de munca de efectuarea unei proceduri medicale neobligatorii este un real abuz, avand in vedere urmatoarele argumente: 

    Fata de aceste motive, solicit ca in procesul-verbal de control sa impuneti conducerii institutiei unde eu lucrez sa inceteze oricea acte si fapte de natura sa ma constranga sa efectuez un act medical – vaccinarea- cu luarea masurii sanctionarii conducerii pentru incalcarea raporturilor de munca. 

    In dovedirea plangerii, inteleg sa ma folosesc de proba cu acte, martori, audierea mea nemijlocita in cadrul controlului, participarea mea la administrarea celorlalte probe- ca garantie a respectarii dreptului meu la aparare. 

    In drept, imi intemeiez plangerea pe disp.art.18 al.1, lit.c din Legea 108/1999, republicata, OG 27/2002 privind Regulamentul de organizare si functionare al ITM. 

    Data, Semnatura. 

    DOMNULUI DIRECTOR AL ITM…………………. 

    3 . PLANGERE ADRESATA LA CONSILIUL NATIONAL PENTRU 

    COMBATEREA DISCRIMINARII 

    CATRE, 

    CONSI LIUL NATIONAL PENTRU COMBATEREA DISCIMINARII 

    DOMNULE PRESEDINTE, 

    Subsemnatul, (a)……………………… ………, CNP……………………… ………………………, domiciliat(a) in – cu domiciliul adresa de corespondenta in ………………………… ………………………… ., sau prin reprezentant legal cu adresa de corespondenta (pentru situatia in care petentul ste reprezentat legal este necesara si atasarea imputernicirii ………………………… …………………) formulez: 

    PETITIE 

    In temeiul O.G. nr. 137 din 2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, republicata, formulez prezenta PETITIE prin care solicit constatarea si sanctionarea faptei prevazuta de art. – din O.G. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, republicata, savarsita la data de ………………………… …….., de catre ………………………… …………… (numele si prenumele sau denumirea persoanei juridice reclamate) in calitate de RECLAMATA cu sediul in ………………………… ………………………..Va solicit ca pe langa constatarea faptei de discriminare si aplicarea amenzii contraventionale, sa dispuneti obligarea partii reclamate sa publice in mass-media un rezumat al Hotararii. 

    MOTIVE 

    In fapt, la data de ……………………, organul de conducere al institutiei ………………………… ……………………., unde eu imi desfasor un raport contractual de munca avand functia de ………………………… ………………, mi-a pus in vedere prin informare verbal/scrisa (sms, email, adresa scrisa) sa efectuez vaccin anticovid 19, in caz contrar am fost amenintat ca nu voi mai fi primit la munca, ca mi se retrage masina de serviciu, mi se interzice deplasarea in interes de serviciu, sunt conditionat in actul muncii. 

    Aceste fapte ale angajatorului constituie veritabile acte de disciminare avand in vedere faptul ca la nivel international si national nu exista adoptata nici o lege care sa impuna obligativitatea vaccinarii. Aceste fapte disciminatorii se circumscriu incalcarii flagrante si a normelor legislative interne si internationale si au fost savarsite cu intentie si in vederea discriminarii persoanei mele in raport de urmatoarele argumente: 

    1. Contractul de munca reglementeaza sfera drepturilor si a obligatiilor in cee ace priveste strict raportul de munca pe toata durata desfasurarii actului de munca intr-un interval orar dat. Actul vaccinarii presupune o decizie ce depaseste actul limitat al muncii, si interfereaza cu viata privata si drepturile fundamentale ale omului, fapt ce nu este permis ( Art.41, Art.26 si Art.34 din Constitutia Romaniei, Art. 8 CEDO, OG 137/2000, Conventia de la Oviedo, Conventia de la Nurenberg 

    2. Revenind la relatia strict contractuala ce defineste clar sfera obligatiilor mele in aceasta unitate, conditionarea raportului meu de munca de efectuarea unui vaccin este inoportuna, discriminatorie si incalca flagrant legislatia muncii. (Art.5 al.1, al.2, al.3 si al.4 Codul Muncii, Art.6, Art.8 al.1 si al.2 Codul Muncii, Art.17 al.1, al.2 si al.4 Codul Muncii, Art.19 Codul Muncii, Art.38, Art.39 pct.d), pct.e), pct.f), pct.h), pct.i) Codul Muncii, art.40 Codul Muncii, Art.41, Art.48 Codul Muncii, Art.171, Art.173, Art.174, Art.180, Art.182, Art.184, Art.224, Art.226, Art.254 Codul Muncii 

    3. Prin impunerea actului de vaccinare in orice mod si conditionarea acestui act medical in actul muncii este o incalcare flagranta si a DREPTULUI MEU LA INFORMARE, prevazut de legislatia internationala, dar si de prevederile interne , in conditiile art. 171, art.173, art. 174, Codul Muncii, Art.16, Art.18, Art.19 Legea 319/2006 privind securitatea si sanatatea in munca. Am dreptul sa cunosc si sa fiu informat de masurile pe care angajatorul le ia pentru protejarea securitatii si sanatatii salariatilor, inclusiv prin activitatile de prevenire a riscurilor profesionale. Desi acesata situatie de risc pandemic este relativ noua in contextul analizei factorilor de risc la locul de munca, ea se cere amplu si judicios analizata si aplicata in conformitate cu respectarea drepturilor salariatului si cu normele legislative in vigoare. 

    4. Nu este solicitata si nu mi-ati prezentat o informare a medicului de medicina muncii asupra oportunitatii cerintei de vaccinare, desi este obligatorie consultarea si obtinerea punctului de vedere informat al medicului de medicina muncii, in conditiile Art.182, Art.184, Art.185 Codul Muncii, corroborate cu dispozitiile Legii 418/2004 privind atributiile medicului de medicina muncii si cu prevederile Legii 319/2006 privind securitatea si sanatatea in munca si in conditiile in care cerinta priveste un act medical –vaccinarea- ce excede gradului de pregatire al managerului institutiei. De aceea e necesar un punct de vedere informat al specialistului – medicul de medicina muncii – care are obligatia dar si abilitatea de a se pronunta asupra obligativitatii/oportunitatii efectuarii de catre salariat a unui act medical. Presedinta CESE, doamna Schweng, exprimandu-se cu privire la campaniile de vaccinare initiate de statele europene, isi exprima dubii serioase cu privire la atitudinea angajatorilor europeni in raport cu salariatii lor, si recunoaste faptul ca injectarea NU POATE FI OBLIGATORIE, “deoarece un vaccin este un atac si fiecare trebuie sa decida individual daca il vrea sau nu pentru sine.” 

    5. Vaccinurile aflate in distributie pe teritoriul Romaniei sunt in perioada de testare care se incheie, potrivit opiniei specialistilor OMS, in 2024, astfel incat toate aceste tipuri de vaccinuri trebuie sa primeasca aprobarea prealabila din partea Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA), cel tarziu pana la finele acestui an. Avand in vedere acest fapt, este justificata manifestarea, de catre salariat, a unui real sentiment de insecuritate in raport cu aceasta procedura, iar refuzul acestei proceduri este unul corect si rational. 

    Fata de aceste motive, solicit reconsiderarea atitudinii dumneavoastra in raport cu cerinta impusa mie, si anume aceea a vaccinarii impotriva Covid 19 si incetarea de indata a oricaror acte si fapte de natura sa ma intimideze, sa ma forteze, sa ma umileasca in fata celorlalti salariati, cu scopul de a ma determina sa efectuez un act medical pe care il refuz justificat. 

    6. Consider ca prin impunerea actului de vaccinare, conducerea institutiei realizeaza un act de discriminare, impartind salariatii in “vaccinati” si “nevaccinati”, creind la locul de munca un climat de insecuritate a raporturilor de munca, un fals conflict intre salariati, fapt ce incalca flagrant drepturile mele decurgand din contractul de munca, dar si cele garantate de Constitutia Romaniei si CEDO. 

    7. In lipsa unor reglementri clare si unitare pornind de la baza obligatorie a existentei unei legi nationale care sa fundamenteze vaccinarea obligatorie, stimularea/incurajarea vaccinarii de catre angajator ramane discriminatorie. Cu alte cuvinte, pentru a exista vaccinare obligatorie, ar trebui ca statul sa emita o legislatie in acest sens, foarte bine motivate. De asemenea, daca renuntam la notiunea de obligativitate si vorbim de “stimulare” si aceasta ar trebui sa fie reglementata, astfel incat angajatorul care ar dori, de pilda, sa ofere niste avantaje angajatilor vaccinati (pe care cei nevaccinati nu le-ar primi) sa fie acoperiti legal. 

    8. Art. 53 din Constitutie spune clar ca restrangerea exercitiului unor drepturi sau a unor libertati se poate face doar prin lege si numai daca se impune in situatii definite. Deci intrebarea care se pune este: avem olege care sa permita angajatorilor sa fac adistinctia intre “vaccinat” si “nevaccinat” ? Raspunsul este categoric NU si prin urmare, angajatorul care procedeaza la aceasta distinctie, savarseste, cu intentie, un ACT DE DISCRIMINARE. 

    Solicit admiterea PETITIEI astefl cum a fost formulata. In drept, imi intemeiez plangerea pe disp. art. 2 din O.G. 137/2000. 

    In dovedirea PETITIEI, intelegem sa ne folosim de proba cu acte, martori si orice alt mijloc de proba admis de lege, inregistrari audio-video, captura de ecran, articole de presa, emisiuni de mass-media, captura pentru continut de pe internet, date statistice – de la caz la caz, cand exista si sunt relevente in cauza. 

    Data, Semnatura, 

    DOMNULUI PRESEDINTE AL 

    CONSILIULUI NATIONAL PENTRU COMBATEREA DISCIMINARII 

    4. ACTIUNE IN INSTANTA SPECIALIZATA IN DREPTUL MUNCII 

    DOMNULE PRESEDINTE, 

    Subsemnatul, (a)……………………… ………, CNP……………………… ………………………, domiciliat(a) in – cu domiciliul adresa de corespondenta in ………………………… ………………………… ., sau prin reprezentant legal cu adresa de corespondenta (pentru situatia in care petentul ste reprezentat legal este necesara si atasarea imputernicirii ………………………… …………………) formulez: 

    CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA 

    Si solicit instantei de judecata: 

    a) Obligarea angajatorului la incetarea oricaror acte si fapte de natura sa prejudicieze raportul de munca ce se desfasoara in baza contractului de munca 

    b) Incetarea oricarui act de discriminare in desfasurarea raprtului de munca 

    c) Obligarea angajatorului la plata de daune material/morale in cunatum de ………………, reprezentand prejudiciul moral/material suferit ca urmare a incalcarii normelor legale in contractul de munca, avand in vedere urmatoarele: 

    MOTIVE 

    In fapt, la data de ……………………, organul de conducere al institutiei ………………………… ……………………., unde eu imi desfasor un raport contractual de munca avand functia de ………………………… ………………, mi-a pus in vedere prin informare verbal/scrisa (sms, email, adresa scrisa) sa efectuez vaccin anticovid 19, in caz contrar am fost amenintat ca nu voi mai fi primit la munca, ca mi se retrage masina de serviciu, mi se interzice deplasarea in interes de serviciu, sunt conditionat in actul muncii. 

    Aceste fapte ale angajatorului constituie veritabile acte de disciminare avand in vedere faptul ca la nivel international si national nu exista adoptata nici o lege care sa impuna obligativitatea vaccinarii. Aceste fapte disciminatorii se circumscriu incalcarii flagrante si a normelor legislative interne si internationale si au fost savarsite cu intentie si in vederea discriminarii persoanei mele in raport de urmatoarele argumente: 

    1. Contractul de munca reglementeaza sfera drepturilor si a obligatiilor in cee ace priveste strict raportul de munca pe toata durata desfasurarii actului de munca intr-un interval orar dat. Actul vaccinarii presupune o decizie ce depaseste actul limitat al muncii, si interfereaza cu viata privata si drepturile fundamentale ale omului, fapt ce nu este permis ( Art.41, Art.26 si Art.34 din Constitutia Romaniei, Art. 8 CEDO, OG 137/2000, Conventia de la Oviedo, Conventia de la Nurenberg 

    2. Revenind la relatia strict contractuala ce defineste clar sfera obligatiilor mele in aceasta unitate, conditionarea raportului meu de munca de efectuarea unui vaccin este inoportuna, discriminatorie si incalca flagrant legislatia muncii. (Art.5 al.1, al.2, al.3 si al.4 Codul Muncii, Art.6, Art.8 al.1 si al.2 Codul Muncii, Art.17 al.1, al.2 si al.4 Codul Muncii, Art.19 Codul Muncii, Art.38, Art.39 pct.d), pct.e), pct.f), pct.h), pct.i) Codul Muncii, art.40 Codul Muncii, Art.41, Art.48 Codul Muncii, Art.171, Art.173, Art.174, Art.180, Art.182, Art.184, Art.224, Art.226, Art.254 Codul Muncii. 

    3. Prin impunerea actului de vaccinare in orice mod si conditionarea acestui act medical in actul muncii este o incalcare flagranta si a DREPTULUI MEU LA INFORMARE, prevazut de legislatia internationala, dar si de prevederile interne , in conditiile art. 171, art.173, art. 174, Codul Muncii, Art.16, Art.18, Art.19 Legea 319/2006 privind securitatea si sanatatea in munca. Am dreptul sa cunosc si sa fiu informat de masurile pe care angajatorul le ia pentru protejarea securitatii si sanatatii salariatilor, inclusiv prin activitatile de prevenire a riscurilor profesionale. Desi acesata situatie de risc pandemic este relativ noua in contextul analizei factorilor de risc la locul de munca, ea se cere amplu si judicios analizata si aplicata in conformitate cu respectarea drepturilor salariatului si cu normele legislative in vigoare. 

    4. Nu este solicitata si nu mi-ati prezentat o informare a medicului de medicina muncii asupra oportunitatii cerintei de vaccinare, desi este obligatorie consultarea si obtinerea punctului de vedere informat al medicului de medicina muncii, in conditiile Art.182, Art.184, Art.185 Codul Muncii, corroborate cu dispozitiile Legii 418/2004 privind atributiile medicului de medicina muncii si cu prevederile Legii 319/2006 privind securitatea si sanatatea in munca si in conditiile in care cerinta priveste un act medical –vaccinarea- ce excede gradului de pregatire al managerului institutiei. De aceea e necesar un punct de vedere informat al specialistului – medicul de medicina muncii – care are obligatia dar si abilitatea de a se pronunta asupra obligativitatii/oportunitatii efectuarii de catre salariat a unui act medical. Presedinta CESE, doamna Schweng, exprimandu-se cu privire la campaniile de vaccinare initiate de statele europene, isi exprima dubii serioase cu privire la atitudinea angajatorilor europeni in raport cu salariatii lor, si recunoaste faptul ca injectarea NU POATE FI OBLIGATORIE, “deoarece un vaccin este un atac si fiecare trebuie sa decida individual daca il vrea sau nu pentru sine.” 

    5. Vaccinurile aflate in distributie pe teritoriul Romaniei sunt in perioada de testare care se incheie, potrivit opiniei specialistilor OMS, in 2024, astfel incat toate aceste tipuri de vaccinuri trebuie sa primeasca aprobarea prealabila din partea Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA), cel tarziu pana la finele acestui an. Avand in vedere acest fapt, este justificata manifestarea, de catre salariat, a unui real sentiment de insecuritate in raport cu aceasta procedura, iar refuzul acestei proceduri este unul corect si rational. 

    Fata de aceste motive, solicit reconsiderarea atitudinii dumneavoastra in raport cu cerinta impusa mie, si anume aceea a vaccinarii impotriva Covid 19 si incetarea de indata a oricaror acte si fapte de natura sa ma intimideze, sa ma forteze, sa ma umileasca in fata celorlalti salariati, cu scopul de a ma determina sa efectuez un act medical pe care il refuz justificat. 

    6. Consider ca prin impunerea actului de vaccinare, conducerea institutiei realizeaza un act de discriminare, impartind salariatii in “vaccinati” si “nevaccinati”, creind la locul de munca un climat de insecuritate a raporturilor de munca, un fals conflict intre salariati, fapt ce incalca flagrant drepturile mele decurgand din contractul de munca, dar si cele garantate de Constitutia Romaniei si CEDO. 

    7. In lipsa unor reglementri clare si unitare pornind de la baza obligatorie a existentei unei legi nationale care sa fundamenteze vaccinarea obligatorie, stimularea/incurajarea vaccinarii de catre angajator ramane discriminatorie. Cu alte cuvinte, pentru a exista vaccinare obligatorie, ar trebui ca statul sa emita o legislatie in acest sens, foarte bine motivate. De asemenea, daca renuntam la notiunea de obligativitate si vorbim de “stimulare” si aceasta ar trebui sa fie reglementata, astfel incat angajatorul care ar dori, de pilda, sa ofere niste avantaje angajatilor vaccinati (pe care cei nevaccinati nu le-ar primi) sa fie acoperiti legal. 

    8. Art. 53 din Constitutie spune clar ca restrangerea exercitiului unor drepturi sau a unor libertati se poate face doar prin lege si numai daca se impune in situatii definite. Deci intrebarea care se pune este: avem olege care sa permita angajatorilor sa fac adistinctia intre “vaccinat” si “nevaccinat” ? Raspunsul este categoric NU si prin urmare, angajatorul care procedeaza la aceasta distinctie, savarseste, cu intentie, un ACT DE DISCRIMINARE. 

    II. Solicit obligarea angajatorului intimat la plata daunelor morale in cunatum de …………lei, reprezentand prejudiciul suferit ca urmare a incalcarii demnitatii mele umane si a drepturilor mele la viata privata, dreptului de a alege liber daca efectuez un act medical sau nu. 

    Consider ca prin fapta sa, angajatorul mi-a creat un sentiment de insecuritate la locul de munca, un sentiment al discriminarii un raport cu colegii mei vaccinati, fiind expus unei false judecati “de a nu avea grija de sanatatea celorlalti”. 

    Solicit si acordarea prejudiciului material in cuantum de ……………….lei, constand in neefectuarea orelor suplimentare si acordarea sporurilor ce mi se cuvin din activitatea pe care o desfasor, datorita refuzului angajatorului de a-mi permite accesul la munca. Exista dovedite in cauza conditiile angajarii raspunderii intimatei pentru prejudiciul cauzat astfel ca se impune si admiterea capatului de cerere vizand obligarea acesteia la plata daunelor solicitate in baza art. 269, 270 Codul muncii. 

    In dovedirea actiunii, intelegem sa ne folosim de proba cu acte, martori si orice alt mijloc de proba admis de lege, inregistrari audio-video, captura de ecran, articole de presa, emisiuni de mass-media, captura pentru continut de pe internet, date statistice – de la caz la caz, cand exista si sunt relevente in cauza. 

    Data, Semnatura, 

    DOMNULUI PRESEDINTE AL 

    TRIBUNALULUI 

    1. multumesc

    Cadrele medicale ce nu se vaccinează să lucreze în privat și să scrie pe ușă , nu ne e frică , nu ne -am vaccinat....

    1. Dacă am nevoie! La cadre medicale nevaccinate! Sa se împartă țarile! In Teritorii pentru vaccinați și nevaccinați! Dacă vin in țara, o sa aleg o companie aeriana de nevaccinați, instituții de nevaccinați! Nu se mai suporta pretențiile fundamentaliștilor VAxx!

    valul patru de minciuni !

    Prea multi indivizi cu tare psihice sau rau intentionati.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb