Preluări şi concedieri pe piaţa media

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 6 septembrie 2012

Dinu Patriciu a cumpărat Adevărul Holding în anul 2006. Acum îl vinde către Cristian Burci.

Dinu Patriciu a cumpărat Adevărul Holding în anul 2006. Acum îl vinde către Cristian Burci.

"Adevărul", preluat de Cristian Burci

Jumătate din angajaţii Realitatea TV, concediaţi

Venirea toamnei a adus, e deja o tradiţie, mişcări ample pe piaţa presei autohtone. Ştirile zilei pe acest subiect sunt următoarele: omul de afaceri Cristian Burci e pe cale să preia trustul Adevărul, iar Realitatea TV şi-a anunţat angajaţii că jumătate din ei (aproximativ 300 de oameni) vor fi concediaţi.

Incertitudinea în ceea ce priveşte viitorul Adevărul Holding a fost parţial spulberată de omul de afaceri Cristian Burci, care a declarat că a semnat primele documente pentru preluarea trustului de presă de la Dinu Patriciu, precizând însă că finalizarea tranzacţiei depinde de rezultatele unei analize a actelor companiei, dar şi de discuţiile viitoare cu creditorii trustului. Acesta a refuzat, deocamdată să ofere cifre concrete în ceea ce priveşte tranzacţia, dar a ţinut să precizeze că va intra singur în această afacere. Trustul Adevărul are în portofoliu, printre altele, cotidianul Adevărul, tabloidul Click!, revistele OK!, Dilema veche, Dilemateca, Foreign Policy Romania, precum şi cotidianul Blik din Ucraina, colecţiile de carte de lux Adevărul, dar şi un număr mare de suplimente şi produse complementare. Totodată, Adevărul Holding editează Forbes România şi revista Tango. Cristian Burci a atras atenţia că următoarele zece zile sunt foarte importante pentru finalizarea tranzacţiei: "Sunt nişte condiţii precedente în legătură cu tranzacţia, pe care vânzătorul trebuie să le îndeplinească în această perioadă de zece zile. Noi am început analiza documentelor şi nu aş vrea să comentez până nu vedem exact care este situaţia. Cred că în această perioadă sunt extrem de importante discuţiile pe care le vom purta şi cu partenerii şi cu creditorii. Mai sunt două momente importante: semnarea contractului final de achiziţie şi aprobarea Consiliului Concurenţei". În ultima perioadă, la Adevărul Holding au fost mai multe probleme legate de plata salariilor către angajaţi.

Pe de altă parte, Realitatea TV va trece printr-un amplu proces de restructurare, din cei 630 de angajaţi câţi are în prezent televiziunea de ştiri urmând să fie păstraţi aproximativ 300. Gabriel Bugnar, noul director general al Realitatea TV, a avut deja o primă şedinţă în calitate de director general al Realitatea TV cu angajaţii televiziunii de ştiri în care i-a informat pe aceştia că urmea-ză să facă un plan de restructurare al postului TV, care prevede reducerea numărului de angajaţi la jumătate. Gabriel Bugnar a confirmat faptul că i-a informat pe angajaţii Realitatea TV că vor avea loc restructurări masive: "Este evident că trebuie să urmeze un plan de restructurare. Din 630 vor rămâne 300". Conform unor surse interne, citate de Mediafax, cea mai mare parte din cei 174 de angajaţi ai societăţii Alternative Media Solutions SRL, care lucrează în prezent la Rea-litatea TV, însă nu sunt plătiţi de societatea Realitatea Media SA, deţinătoarea licenţei televiziunii de ştiri, vor fi angajaţi de către Realitatea Media SA. Gabriel Bugnar a confirmat faptul că cea mai mare parte din aceste persoane vor fi angajate de Realitatea Media SA. El a mai spus că vor rămâne pe Alternative Media Solutions SRL acei angajaţi care "şi-au bătut joc de serviciu" şi nu şi-au îndeplinit atribuţiile la Realitatea TV. Cei 174 de angajaţi ai societăţii Alternative Media Solutions SRL, care lucrează în prezent pentru Realitatea, nu şi-au primit salariile pe luna august, iar pe luna iulie şi-ar fi primit doar o parte din salarii. Societatea Realitatea Media SA este în prezent în insolvenţă, aceasta a fost cerută în septembrie 2011, printr-un dosar înregistrat la Tribunalul Bucureşti. Atunci, omul de afaceri Elan Schwartzenberg, proaspăt acţionar majoritar al Realitatea, a declarat că cererea insolvenţei iniţiată de Realitatea Media este o procedură de reorganizare judiciară, precizând că nu doreşte falimentul Realitatea Media. Conform site-ului Rise Project, pe 10 aprilie 2012, Ioana Vîntu, fiica lui Sorin Ovidiu Vîntu, a fost numită director al Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited, principalul asociat al societăţii Realitatea Media SA, care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii Realitatea TV. Tot atunci, Ioana şi Ionuţ Vîntu, copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu, au preluat împreună 82% din acţiunile Bluelink, în timp ce omul de afaceri Elan Schwartzenberg a rămas cu 9% din acţiunile firmei (în loc de 90,9091% din acţiunile Bluelink, pe care le deţinea din aprilie 2011). Restul de 9 procente din Bluelink îi revin lui Vitalie Dobândă, un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb