Premierul demite vinovaţii în cazul vasului încărcat cu 14 mii de oi

I.L.M.
Politică / 26 noiembrie 2019

Premierul demite vinovaţii în cazul vasului încărcat cu 14 mii de oi

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că instituţiile care au acţionat în cazul vasului care transporta cele 14 mii de oi vor fi evaluate, iar responsabilii vor fi demişi din funcţie, conform Agerpres.

Acesta a afirmat într-o conferinţă: "Vom face o evaluare pe fiecare intervenţie care a fost făcută de fiecare entitate aflată în subordinea celor trei ministere şi în mod evident vor trage şi consecinţele şi vom lua deciziile care se impun şi chiar îi vom elibera din funcţii pe aceia care nu şi-au făcut treaba în conformitate cu legea şi cu procedurile legale", potrivit sursei menţionate.

Ludovic Orban a subliniat că înclinarea vasului nu s-a datorat celor care l-au remorcat, totodată a remarcat că: "În ceea ce priveşte intervenţia la nivelul Ministerului Transporturilor, Agenţia de salvare a vieţilor pe mare a intervenit duminică în condiţii de aproape furtună şi a salvat întreg echipajul. Toţi membrii echipajului au fost salvaţi. S-a început intervenţia şi pentru a încerca să salveze dintre oile care erau pe vas, intervenţie care a fost foarte mult îngreunată atât de vreme, cât şi de condiţiile în care s-a desfăşurat. (...) Sunt condiţii extrem de dificile. Efectivele care au fost implicate în aceste acţiuni - aproximativ 10 din partea Agenţiei de salvare a vieţilor pe mare şi peste 20 de pompieri. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a fost întrunit în conformitate cu prevederile legale. Acum, sigur, nu întotdeauna dispoziţiile date de miniştri au fost şi puse în practică, pentru că vă dau numai un exemplu: directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Constanţa este fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale Sanitar-Veterinare".

Premierul a precizat că, în cursul zilei de luni, împreună cu ministrul de Interne, Marcel Vela, a stabilit trimiterea şefului IGSU, Paul Iamandi, pentru a coordona orice fel de acţiune care se desfăşoară în acest caz.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Da, am vazut la tv " interventia": o barcuta de cauciuc aducea la mal cate o oaie!! Cat sa dureze sa salvezi 14000...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb