Premierul israelian - acuzaţii la adresa Iranului

M.D.
Internaţional / 8 mai 2018

Premierul israelian - acuzaţii la adresa Iranului

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat,astăzi, Iranul că vrea să desfăşoare "operaţiuni foarte periculoase" în Siria, unde Teheranul susţine regimul lui Bashar al-Assad, cu scopul de a distruge Israelul, relatează AFP.

Israelul acuză adesea Iranul, inamicul său declarat, de faptul că-şi consolidează prezenţa în Siria vecină, unde armata israeliană a efectuat raiduri sângeroase vizând ţinte iraniene, potrivit Teheranului.

"Regimul de la Teheran (...) caută să desfăşoare operaţiuni foarte periculoase în Siria, cu scopul de a ne distruge", a declarat Netanyahu la finalul unui summit trilateral, la Nicosia, cu preşedintele cipriot Nicos Anastasiades şi premierul grec, Alexis Tsipras.

Acuzând Iranul că vrea să "stabilească baze navale militare" şi submarine la Marea Mediterană, Netanyahu a apreciat că "asta este o ameninţare palpabilă pentru fiecare dintre noi".

Netanyahu a ameninţat, în ultimele săptămâni, să Israelul nu va permite ca Iranul să se instaleze militar în Siria, o ţară devastată de război din 2011.

Israelul a fost acuzat de regimul lui Bashar al-Assad că a efectuat raiduri pe teritoriul sirian, pe 9 şi 30 aprilie, în care au fost ucişi militari iranieni şi sirieni.

Israelul nu a revendicat aceste atacuri.

În conferinţa sa de presă, Netanyahu nu a evocat acordul în dosarul nuclear Iranian, căruia îi este unul dintre cei mai mari critici, în contextul în care preşedintele american, Donald Trump, urmează să anunţe, astăzi, dacă Statele Unite se retrag din el sau nu.

Premierul grec Alexis Tsipras a îndemnat să nu fie abandonat acest acord, încheiat între marile puteri şi Teheran în 2015, la Viena, cu scopul ca Iranul să nu se doteze cu arme atomice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb