Premierul Modi îl îndeamnă pe Zelenski să participe la negocieri de pace cu Rusia

F.D.
Internaţional / 23 august

Sursa foto: Platforma X

Sursa foto: Platforma X

Prim-ministrul indian Narendra Modi a declarat vineri că ţara este ''puternic favorabilă păcii'' între Ucraina şi Rusia şi a promis un important ajutor umanitar Kievului, relatează Agerpres.

"Dacă am rămas, cu o mare convingere, în afara războiului, asta nu înseamnă că am fost indiferenţi", a declarat Modi, alături de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

"Nu am fost neutri din prima zi, am fost de o anumită parte şi suntem puternic favorabili păcii", a subliniat el cu prilejul vizitei sale istorice în Ucraina.

"Drumul către pace poate fi găsit numai prin dialog şi diplomaţie. Şi trebuie să mergem în acea direcţie fără a pierde timp. Ambele părţi ar trebui să stea şi să discute împreună şi să găsească o cale de a ieşi din această criză", a pledat Modi.

"Sunt gata să vă asigur că India este gata să joace un rol activ în orice eforturi pentru pace. Dacă pot juca orice rol în asta personal voi face asta, vreau să va asigur ca prieten", a dat Modi asigurări.

Afirmaţiile au fost făcute în cadrul unor declaraţii comune, în timpul cărora ambii lideri au spus că vizita premierului indian la Kiev este una "istorică".

Modi a vorbit după Zelenski, notează Reuters, aşa că preşedintele ucrainean nu a avut ocazia să răspundă apelului său la dialog. Dar liderul ucrainean a spus în declaraţia sa că "problema încheierii războiului şi o pace corectă sunt o prioritate pentru Ucraina".

Narendra Modi, a cărui ţară întreţine în mod tradiţional relaţii excelente cu Moscova, este primul şef al guvernului indian care se deplasează în Ucraina.

În contextul în care conflictul se prelungeşte şi nicio soluţie diplomatică nu se întrevede la orizont, prim-ministrul indian a promis un ajutor acestei ţări.

"Indiferent care ar fi ajutorul cerut din punct de vedere umanitar, India va fi mereu de partea voastră şi se va depăşi pentru a vă susţine", i-a mai spus el gazdei sale.

Modi şi-a început vizita la Kiev însoţindu-l pe Zelenski la o expoziţie consacrată copiilor morţi în timpul războiului.

"Am realizat că primele victime ale războiului sunt de fapt copii nevinovaţi. Este cu adevărat dezolant", a spus el.

India încearcă să menţină un echilibru delicat între Rusia, cu care are legături solide, şi naţiunile occidentale, de care încearcă să se apropie pentru a contracara China, rivalul său regional.

Prim-ministrul indian a evitat să condamne explicit invazia rusă din Ucraina care a început în februarie 2022 şi India s-a abţinut la momentul în care au fost votate rezoluţii ONU ostile Moscovei.

Mai multe alte puteri, începând cu China, au încercat, de la începutul războiului, să facă oficiul de mediator pentru a pune capăt conflictului care bulversează echilibrul geopolitic mondial.

Fără succes până acum, atâta timp cât exigenţele celor două părţi par ireconciliabile.

Vladimir Putin a declarat că o încetare a focului şi negocieri de pace nu sunt posibile decât dacă Kievul cedează regiunile a căror anexare este revendicată de Rusia şi renunţă la aderarea la NATO, condiţii inacceptabile pentru Ucraina şi aliaţii săi occidentali.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Intai sa cedeze si India Kashmir-ul si apoi sa ne arata cum participa ei la "negocieri de pace" cu Pakistanul:-)

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Modi are intentii bune, din pacate dictatorii trebuie sa arate ceva la populatie , o ctitorie ceva, niste teritorii, o economie iesita din comun, un dusman imaginar sau nu, de care numai el ne poate apara, ca tocmai asta e mitul dictatorului ca el e peste toti muritorii de rand la inteligenta, ,a iubirea poporului, la strategie la economie la orice.

    Si Putin, nu poate pleca cu mana goala din Ucraina, chiar daca tot sudul Rusiei e in flacari, pt ca e dictator, si astia nu pot da gres ca muritorii de rand, pt ca instant pleaca pe lumea ailalta. Vezi Ceausescu cu va mai dau 100 de lei la salariu.  

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4754
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2522
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8753
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.7295

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb