PREMIERUL TURC: "Summitul cu UE este un nou început în procesul de aderare a Turciei"

Internaţional / 30 noiembrie 2015

"Summitul cu UE este un nou început în procesul de aderare a Turciei"

Premierul turc Ahmet Davutoglu a afirmat că summitul care a avut loc duminică la Bruxelles cu liderii UE este un "nou început" în procesul de aderare a Turciei la blocul comunitar european, informează Agerpres.

"Astăzi (n.r. duminică) este o zi istorică în procesul de aderare la UE", a declarat Davutoglu la sosirea pentru discuţii în cadrul cărora liderii UE au pus problema acordării unui ajutor financiar Turciei, ridicarea obligativităţii vizelor pentru Europa şi relansarea convorbirilor pentru aderare în schimbul ajutorului acordat de Ankara în gestionarea fluxului de imigranţi către UE.

"Cu liderii UE vom împărtăşi astăzi destinul continentului nostru, provocările globale ale crizei economice precum şi provocările regionale geopolitice din faţa noastră, între care probleme legate de migraţie", a precizat Davutoglu. "Sunt recunoscător tuturor liderilor europeni pentru acest nou început", a subliniat premierul turc.

Turcia va ajuta Uniunea Europeană să gestioneze fluxul de migranţi, care a pus sub semnul întrebării viitorul zonei Schengen, în schimbul unui ajutor financiar şi a reluării discuţiilor privind aderarea ţării la UE, potrivit unui proiect de concluzii ale summitului UE-Turcia, prevăzut pentru duminică după-amiază la Bruxelles, menţionează Reuters.

"Ambele părţi îşi vor intensifica, aşa cum s-a convenit şi cu efect imediat, cooperarea activă asupra migranţilor care nu au nevoie de protecţie internaţională, împiedicând ajungerea acestora în Turcia şi UE, asigurând aplicarea prevederilor acordului bilateral de readmisie şi trimiterea înapoi în ţările de origine a migranţilor care nu au nevoie de protecţie internaţională", se arată în proiectul de concluzii.

În schimb, Turcia va primi trei miliarde de euro ajutor iniţial pentru a putea face faţă numărului mare de refugiaţi aflaţi pe teritoriul său. Suma ar putea fi modificată ulterior în funcţie de evoluţia situaţiei, se precizează în proiect.

Uniunea Europeană va deschide de asemenea în decembrie următorul capitol al negocierilor cu Turcia în discuţiile de aderare la UE începute în 2005 şi va pregăti noi capitole pentru discuţii în primele trei luni ale anului viitor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ca să protejeze inimile sensibile are cetatenilor europeni, UE face urmatorul targ. Ține afară din UE 1-2 milioane de disperati refugiați (chiar cu riscul existenței unor migranți economici în 30-40% dintre cazuri) și admite 80 de milioane de musulmani. Turcia este țara care sprijină Statul Islamic, țara un se falsifică pașapoartele teroriștilor care au atacat Parisul, țara unde ISIS face trafic de organe, țara unde ziariștii sunt arestați dacă dezvăluie traficul de arme pe care MIT (SRI-ul turcesc) îl trimite peste graniță la afiliații al-Nusra.

    Eu zic că occidentalii nu au văzut încă migrație precum cea ce va urma după ce turcii vor avea liber în UE iar Putin se distrează de minune. 

    Știu că nu se aude nicio poziție feisbucistă de la mine pe care să o preia imediat Bursa. Asta pentru că sunt mort de beat acum. Și n-am timp de politică.

     

    Ce am zis pe 14 nov rămâne valabil: 

     

    "Europa este în primul rând casa europenilor, casa creştinilor" 

    Afară cu turcii din Europa. 

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb