PRESA DIN UCRAINA

PRESA DIN UCRAINA

Internaţional #Adevărul - prima victimă / 27 aug. - 16 oct. 2022

Actualizare 09:47 - Două şcoli, distruse de rachetele ruseşti în regiunea Zaporojie

Zaporojie- Ukrinform- 16.10.2022- "Rachetele ruseşti au distrus două şcoli din districtul Polohy din regiunea Zaporojie", a scris şeful administraţiei militare regionale Zaporizhzhia, Oleksandr Starukh, pe Telegram.

"Aseară, ocupanţii au lovit o şcoală din satul Vozdvyzhivka cu două rachete. Instituţia de învăţământ a fost distrusă aproape complet. O altă rachetă a lovit un parc local. Au fost înregistrate distrugeri şi în casele învecinate", a scris Starukh.

În plus, rachetele ruseşti au lovit o şcoală din satul Dobropillia. Nu au fost raportate victime.

Potrivit datelor de la Departamentul principal al Poliţiei Naţionale a Ucrainei din regiunea Zaporojie, în ultima zi, ocupanţii ruşi au deschis focul asupra infrastructurii civile din apropierea unor aşezări precum Zaporojie, Charivne, Bilohiria, Mali Shcherbaky, Huliaipole, Nove, Olhivske. , Preobrazhenka, Pavlivka, Komyshuvakha, Orikhiv, Zaliznychne, Stepnohirsk, Poltavka, Novodanylivka, Malynivka, Chervone, Mala Tokmachka, Novoandriivka şi Dorozhnianka. Poliţia a primit 23 de rapoarte privind daunele cauzate de proiectile ruseşti caselor, apartamentelor şi infrastructurii civile.

---

Actualizare 09:29 - Cadavrele altor şase persoane ucise de ruşi au fost găsite în Lyman

Lyman-Ukrinform-15.10.2022- "Cadavrele altor şase civili ucişi de invadatorii ruşi au fost descoperite în Lyman, regiunea Doneţk", a spus Pavlo Kyrylenko, şeful administraţiei militare regionale, într-o postare Telegram.

"Pe 14 octombrie, ruşii au ucis doi locuitori ai regiunii Doneţk - în Bakhmut. În plus, încă şase civili, ucişi de ruşi în timpul ocupaţiei, au fost găsiţi în Lyman. Încă şase persoane au fost rănite ieri", a spus el.

Potrivit lui Kyrylenko, în prezent este imposibil de stabilit numărul exact al victimelor în Mariopol şi Volnovakha.

Rapoartele anterioare au spus că au fost descoperite 35 de morminte şi mai mult de 120 de cadavre exhumate în aşezările din regiunea Doneţk eliberate de invadatorii ruşi.

---

Actualizare 13:41- Armata ucraineană a doborât aeronava rusă de atac Su-25 în Herson

Herson-Ukrinform-03.10.2022- Armata ucraineană a doborât aeronava rusă de atac Su-25 în regiunea Herson.

Declaraţia relevantă a fost făcută de Comandamentul Forţelor Aeriene ale Forţelor Armate ale Ucrainei pe Telegram , relatează un corespondent Ukrinform.

"La 3 octombrie 2022, o unitate a Brigăzii de Rachete de Apărare Aeriană Kherson a Comandamentului Forţelor Aeriene de Sud a doborât un avion de atac rusesc Su-25 în districtul Beryslav din regiunea Kherson", se arată în raport.

---

Actualizare 11.30- Luptătorii ucraineni au distrus un elicopter rusesc Ka-52 în regiunea Zaporojie

Zaporojie-Ukrinforn-03.10.2022-Membrii Centrului de Operaţiuni Speciale "A" al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) au distrus un elicopter rusesc Ka-52 în regiunea Zaporojie, a transmis SBU într-o declaraţie pe Telegram.

"Un grup tactic din soldaţii noştri pentru operaţiuni speciale a rămas pe poziţii înainte, controlând o zonă de trecere a aeronavelor inamice. Şi după ce trei elicoptere au apărut în zona de impact, unul dintre avioanele ruseşti Ka-52 a făcut o aterizare dură ca un rezultatul unei împuşcături MANPADS", se arată în postare.

Forţele Armate ale Ucrainei au eliminat aproximativ 60.430 de soldaţi ruşi în perioada 24 februarie - 3 octombrie.

---

Actualizare 12:16- Ruşii bombardează regiunile Sumi şi Cernihiv

Kiev-Ukrinform-25.09.2022- Comunităţile Esman, Shalyhine şi Seredyna-Buda din regiunea Sumy, precum şi comunităţile Snovsk şi Semenivka din regiunea Cernihiv, au fost atacate de Rusia.

După cum raportează Serviciul de Grăniceri de Stat al Ucrainei , inamicul a tras cu mortiere asupra comunităţii Snovsk din aşezarea rusă Kirillovka. Au fost înregistrate douăzeci şi patru de explozii de obuze de 82 mm.

Teritoriul comunităţii Semenivka a intrat şi el sub foc. Treizeci şi şapte de obuze au fost trase din satul rusesc Skachok.

---

Actualizare 09:38- Forţele de apărare aeriană ucrainene au doborât racheta din Zaporizhzhia

Kiev-Ukrinform-24.09.2022- Forţele de apărare aeriană ucrainene au doborât o rachetă inamică din Zaporizhzhia peste noapte.

Oleksandr Starukh, şeful administraţiei militare regionale Zaporizhzhia, a spus acest lucru pe Telegram , relatează Ukrinform.

"Mulţumiri speciale forţelor de apărare antiaeriană care au doborât o rachetă inamică. Fragmente de proiectil au căzut în afara oraşului", se arată în postare.

Nu au fost înregistrate victime.

---

Actualizare Ukrinform: Invadatorii ruşi forţează oamenii să construiască fortificaţii în regiunea Herson

Yurii Sobolevskyi, primul adjunct al şefului Consiliului Regional Herson, a spus acest lucru pe Telegram, relatează Ukrinform.

"Au apărut din nou rapoarte conform cărora populaţia civilă din regiunea Herson este forţată să facă muncă comunitară, inclusiv în timpul construcţiei de fortificaţii defensive", se arată în raport.

Sobolevskyi a mai adăugat că toţi cei afectaţi de aceste acţiuni ale ocupanţilor ar trebui să informeze Serviciul de Securitate de Stat SBU al Ucrainei. Anonimatul este garantat.

---

Actualizare : Ukrinform: În Ucraina, 389 de copii au fost ucişi pe fondul agresiunii ruse

Trupele ruse au ucis 389 de copii în toată Ucraina de la invazia pe scară largă, iar alţi 756 au rănit, arată Procuratura Generală, transmite Ukrinform.

"În dimineaţa zilei de 17 septembrie 2022, au fost confirmate peste 1.145 de copii victime în Ucraina, ca urmare a agresiunii armate pe scară largă din partea Federaţiei Ruse. Potrivit informaţiilor oficiale ale procurorilor pentru minori, 389 de copii au murit şi mai mult de 756 au suferit leziuni de gravitate diferită", se arată în comunicat.

Verificarea datelor primite din zonele de ostilităţi active, teritoriile ocupate temporar şi eliberate sunt în desfăşurare.

---

Actualizare 11:53- Joe Biden a cerut Congresului să aprobe încă 13,7 miliarde de dolari pentru Ucraina

Kiev-Ukrinform- 3.09.2022- Preşedintele american, Joe Biden, cere Congresului să furnizeze 13,7 miliarde de dolari în dolari care ar merge pentru nevoile de urgenţă ale Ucrainei.

Pachetul de asistenţă pentru Ucraina include bani pentru echipamente, sprijin pentru informaţii şi sprijin bugetar direct.

Mai mult de trei sferturi din cele 40 de miliarde de dolari aprobate de Congres la începutul acestui an au fost deja plătite sau angajate. Aproximativ trei sferturi din asistenţa militară şi bugetară programată pentru Ucraina a fost deja plătită.

---

Actualizare 12:02- Ruşii lovesc 15 localităţi din regiunea Doneţk

Kiev-Ukrinform- 2.09.2022- Armata rusă a lansat 24 de atacuri în regiunea Doneţk.

După cum informează Departamentul Regiunii Doneţk al Poliţiei Naţionale, armata rusă a distrus o grădiniţă, depozite agricole, un centru de recreere şi 15 clădiri rezidenţiale. Civili au fost ucişi şi răniţi.

Trupele ruse au lovit 15 localităţi. Opt atacuri au fost lansate asupra Avdiivka. Bakhmut, Vuhledar, Kostiantynivka, Krasnohorivka, Kurakhove, Slovyansk, Velyka Novosilka, Oleksiyevo-Druzhkivka, Berdichi, Zhelanne Druhe, Karlivka, Katerynivka, Novomykhailivka, staţia Sil din Toretsk au fost de asemenea atacate.

Ruşii au lansat lovituri aeriene cu rachete R-77, au folosit MLRS Grad şi Uragan, artilerie şi tancuri.

Douăzeci de obiecte civile au fost distruse, marea majoritate fiind clădiri rezidenţiale.

Poliţia Naţională şi Serviciul de Securitate al Ucrainei au deschis urmărirea penală în temeiul art. 438 (încălcarea legilor şi obiceiurilor războiului) din Codul penal al Ucrainei.

Poliţiştii au ajutat la evacuarea a încă 251 de persoane în ultima zi. Peste 12.900 de persoane, inclusiv 2.167 de copii, 570 de persoane cu dizabilităţi, au fost evacuate din regiunea Doneţk de la începutul evacuării obligatorii.

În ultimele 24 de ore, trupele ruse au ucis patru locuitori ai regiunii Doneţk şi au rănit încă zece.

---

Actualizare 18:39- Finlanda donează Ucrainei ajutor militar de apărare în valoare de 8,3 milioane de euro

Kiev- Ukrinform- 1.09.2022- Finlanda va dona Ucrainei ajutor militar de apărare în valoare de 8,3 milioane de euro, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

"Lupta defensivă a Ucrainei continuă, nevoia de ajutor rămâne mare", a declarat ministrul finlandez al Apărării, Antti Kaikkonen, într-un comunicat.

În total, donaţiile de apărare ale Finlandei către Ucraina au ajuns la 92,3 milioane EUR de la începutul invaziei Rusiei.

---

Actualizare 11:58- Timoşenko discută despre planul de redresare a Ucrainei cu Ambasadorul Suediei

Kiev-Ukrinform-31.08.2022- Şeful adjunct al Biroului Preşedintelui Kyrylo Timoşenko a discutat despre implementarea Planului de redresare rapidă cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Suediei în Ucraina, Tobias Thyberg.

După cum transmite serviciul de presă al Preşedinţiei, Timoşenko l-a informat pe ambasadorul Suediei despre funcţionarea platformei online, care oferă informaţii actualizate cu privire la obiectele de infrastructură avariate în urma atacurilor ruse.

Şeful adjunct al Preşedinţiei a subliniat că autorităţile au căutat să-i întoarcă acasă pe acei ucraineni care au fost forţaţi să-şi părăsească locuinţele din cauza războiului. În acest scop, a fost elaborat Planul de Recuperare Rapidă, care prevede reconstrucţia infrastructurii critice: case, şcoli, grădiniţe, unităţi sanitare, reţele de alimentare cu energie electrică şi apă.

---

Actualizare 9:51- Letonia înregistrează peste 36.000 de refugiaţi din Ucraina

Kiev- Ukrinform- 30.08.2022- De la începutul agresiunii pe scară largă a Rusiei, Letonia a înregistrat 37.332 de refugiaţi din Ucraina, dintre care 32.097 au primit un permis de şedere cu drept de angajare.

Potrivit Ukrinform, Delfi a raportat acest lucru cu referire la cele mai recente statistici furnizate de Ministerul Afacerilor Interne din Letonia.

Cazarea prin intermediul comitetelor locale de apărare civilă pentru apărare civilă a fost asigurată pentru 12.474 de ucraineni. Aceasta înseamnă că restul refugiaţilor şi-au găsit locuinţă singuri sau au rămas la prieteni şi rude.

----

Actualizare 08:59 Încă trei nave încărcate cu cereale ucrainene părăsesc porturile Regiunii Odesa

Kiev- Ukrinform- 29.08.2022- În această dimineaţă, alte trei nave încărcate cu cereale din Ucraina au părăsit porturile Regiunii Odesa prin "culoarul pentru cereale", a scris Ministerul Apărării Naţionale din Turcia pe Twitter.

Potrivit ministerului, transporturile de cereale sunt efectuate conform planificării şi controlate de Centrul Comun de Coordonare.

Ieri, şase nave încărcate cu cereale au părăsit porturile Regiunii Odesa.

---

Actualizare 12:41- Pentagonul plasează comanda pentru producerea NASAMS pentru Ucraina

Kiev- Ukrinform-27.08.2022- Departamentul de Apărare al SUA a contractat Raytheon Missiles and Defense să producă sisteme de rachete sol-aer NASAMS pentru Ucraina.

Raytheon Co a primit un contract de 182.295.333 USD la preţ fix pentru achiziţia de sisteme naţionale avansate de rachete sol-aer... Lucrările vor fi efectuate în Tewksbury, Massachusetts, cu o dată estimată de finalizare la 23 august 2024. Fiscal 2022 Fondurile Iniţiativei de Asistenţă pentru Securitate a Ucrainei în valoare de 182.295.333 de dolari erau obligate la momentul acordării", a spus Pentagonul într-un comunicat.

---

Actualizare 13:22- SERHIY HAIDAI: "AFU a lovit baza militară inamică din Kadiivka, 200 de paraşutişti ruşi au fost eliminaţi"

Kiev-Ukrinform-26.08.2022- Forţele Armate ale Ucrainei au lovit o bază militară inamică din Kadiivka (fostul Stahanov) ocupat temporar din regiunea Lugansk, aproximativ 200 de paraşutişti ruşi au fost ucişi.

Serhiy Haidai, şeful Administraţiei Militare Regionale Luhansk, a spus acest lucru într-o postare Telegram, relatează Ukrinform.

"În regiunea Kadiivka (Stahanov) ocupată temporar din regiunea Lugansk, soldaţii ucraineni au distrus o bază pe care o înfiinţaseră în Hotelul Donbas. 200 de militari din trupele aeriene ruse au fost lichidaţi", a scris guvernatorul regional.

După cum s-a raportat, în regiunea Luhansk, invadatorii ruşi atacă în mai multe direcţii, încercând să îmbunătăţească poziţia tactică, dar nu au succes.

---

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Zelinski a vazut probabil trenul cu militarii arsi in urma bombardamentului rusesc si nu a stiut de care parte se afla, ca la Zaporojie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb