Presa: "Negoiţă şi social-democraţii îi cer lui Nicuşor Dan implicare în cazul Parcului IOR; protest - joi, la PMB"

T.B.
Miscellanea / 14 noiembrie 2023

Presa: "Negoiţă şi social-democraţii îi cer lui Nicuşor Dan implicare în cazul Parcului IOR; protest - joi, la PMB"

Un miting de protest prin care se va solicita primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, implicarea municipalităţii în instanţă în dosarul care vizează anularea retrocedării a 12 hectare din Parcul IOR şi restabilirea destinaţiei a acestui teren va avea loc, joi, lângă sediul PMB, au anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă comună, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, şi secretarul general adjunct al Guvernului, Adrian Ţuţuianu, informează agerpres.ro.

Potrivit sursei menţionate, "Prezenţa mea aici, alături de Robert Negoiţă, este firească, este normală, pentru că Robert Negoiţă este primul primar care în anul 2013 a luat decizia de a introduce o acţiune în instanţă prin care a cerut constatarea nulităţii absolute a deciziilor de retrocedare din anul 2005 ale fostului primar Adriean Videanu. Ca urmare, preocuparea domnului Negoiţă pentru restabilirea situaţiei juridice a terenului de 12 hectare din Parcul IOR este firească. Asocierea noastră în demersul de sensibilizare a primarului general pentru promovarea unei acţiuni în instanţă este normală. Mă bucur că este alături de noi la mitingul pe care-l organizăm joi, la ora 16,00, în faţa Primăriei Municipiului Bucureşti. Sper ca domnul primar Nicuşor Dan să înţeleagă că discutăm aici nu de chestiuni politice, ci de un interes public major", a declarat Ţuţuianu, într-o conferinţă de presă susţinută la Primăria Sector 3.

Conform agerpres, "Am explicat pe scurt, pe de o parte, istoricul problemei, pe de altă parte care sunt soluţiile juridice la această problemă. Oamenii au rezonat cu solicitarea noastră, am strâns mii de semnături pe care le vom depune la Primăria Municipiului Bucureşti joi în deschiderea mitingului de protest pe care-l avem", a precizat Adrian Ţuţuianu.

Potrivit sursei, Ţuţuianu adaugă, "Astăzi suntem în situaţia în care prefectul municipiului Bucureşti, domnul Rareş Hopincă, a înregistrat la instanţa competentă un dosar pe data de 9 octombrie 2023 prin care cere constatarea nulităţii absolute a acelor dispoziţii de primar. Primăria Municipiului Bucureşti are o soluţie foarte simplă: pe de o parte să susţină, prin întâmpinare, solicitarea făcută de prefect, pe de altă parte să ceară şi PMB, pe calea cererii reconvenţionale, constatarea nulităţii absolute a acelor dispoziţii de primar. (...) Dacă nu va face acest demers, domnul Nicuşor Dan înseamnă că este asociat, este solidar cu cei care fac parte din aşa-zisa mafie imobiliară care, prin mecanismele acestea de retrocedare dubioase, a redus suprafeţele de teren din parcuri, vă aduc aminte de Parcul Bordei, de exemplu", a explicat Ţuţuianu.

Conform agerpres, Edilul Sectorului 3 a susţinut că primarul general nu a acţionat în timp util pe acest subiect: "Cred că primarului general i-a stat ceasul. Acum mai bine de jumătate de an s-a angajat public că în şase săptămâni va analiza şi va da o rezoluţie şi va începe un demers. De ce zic eu că i-a stat ceasul - că sunt mai bine de şase luni de atunci, să-i schimbe bateria, habar nu am. Poate îl ajutăm noi, îi ducem un calendar şi îi calculăm noi cât înseamnă şase săptămâni, că au trecut de mult, de mult de tot au trecut cele şase săptămâni. Şi, îl mai ajut cu ceva pe primarul general să nu mai stea să analizeze atât. Îi dăm noi o decizie de instanţă, care, evident, nu a rămas definitivă, pentru că a fost atacată tot de Primăria Generală, care spune aşa, constată nulitatea absolută. Şi acolo dă toate argumentele, de ce este nul acel document de punere în posesie", a transmis Robert Negoiţă.

El a subliniat că, potrivit legii, terenurile din parcuri nu pot fi retrocedate, transmite agerpres: "Haideţi să vedem una din intervenţiile din emisiunile la care a participat (primarul general) şi în care spunea explicit: acolo a fost parc. De mai multe ori a spus treaba asta, ceea ce este absolut real, ştim cu toţii că acolo a fost parc. Or, dacă ne ducem la lege, vedem că parcurile nu se retrocedează. (...) În consecinţă, nu văd acel motiv, nu văd niciun argument de ce să nu pornească acel demers", a explicat Negoiţă.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. negoita are 55 milioane euro datorii la ANAF. Pe individ cand il executa ANAF-ul?

    1. sunt ocupati sa nu ancheteze grupul murfatlar care a trecut sutele de milioane datorie la stat pe alt vehicul si-l ingroapa si pe asta curand

      asta e 'lupta cu evaziunea'

      intrati sa vedeti datele financiare si cum murfatlar 2.0 aka Sc Rotact Bev Srl trage obloanele curand cu 250 milioane datorie la stat, facuta cu 2-3 salariati care erau in productia de alcool 

    Respect Domnule Nicusor Dan ! Sa ne traiti sanatos ! Sunteti capabil, competent, cinstit si un bun cunoscator al problemelor Bucurestiului.Sigur ca aveti dusmani care ar vrea sa va sfasie cu ghearele lor de otel: neispravitii, arivistii, capete de rumegus cu doctorate , hoti ai banului public, patriotii de ocazie , oportunistii de toata jena, lichele cu mana-ntinsa la pomana.

    Negoitza a dat în judecata actul de retrocedare la mișto, când Instanta l-a pus în vedere sa aducă probe nimeni de la primăria S3 n-a adus nimic...Totul a fost electoral, prin 2019...ca și acum !

    Nea Pavela,o autoritate de sub ND a dat 35 milioane de E amenda proprietarilor IOR

    stim ca itipare rau si mai bine era in instanta unde se negocia multipartit pana rasareau betoane in parc....si se mai intregeau niste pensii speciale,ramase cam mici pentrupretentiile beneficiarilor 

    individului asta nu ii este rusine cand cerea 2-3 mii euro la batrani pt izolatii?! prin nicolaie si imprejurimi?!

    s c c r e t 

    Demers de campanie electorala cu sanse zero de reusita. De 15 ani e povestea asta dar abia scum s-au trezit.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb