Presa: "Scholz cere ca UE să finalizeze crearea unei uniuni bancare şi a pieţelor de capital"

T.B.
Internaţional / 29 ianuarie

Presa: "Scholz cere ca UE să finalizeze crearea unei uniuni bancare şi a pieţelor de capital"

Cancelarul german Olaf Scholz cere ca Uniunea Europeană să finalizeze crearea unei uniuni bancare şi a pieţelor de capital, astfel încât blocul să poată concura cu SUA şi China pentru tehnologii noi, transmite reuters.com.

Scholz a afirmat duminică, la o conferinţă la Berlin pentru delegaţii europeni ai partidului său social-democraţi (SPD), că aceasta este o problemă cheie pentru creşterea economică şi crearea de locuri de muncă în Europa, conform sursei menţionate.

Piaţa unică este mult prea fragmentată, mai ales când vine vorba de probleme financiare, motiv pentru care UE, cu peste 400 de milioane de locuitori, nu îşi poate folosi pe deplin puterea, a spus el, transmite sursa.

"De aceea trebuie să finalizăm proiectul european, astfel încât companiile europene să poată creşte", a spus Scholz, transmite sursa indicată.

Planul de a crea o piaţă unică a capitalului a fost discutată din 2015, fără niciun progres real, potrivit sursei citate.

Scholz a cerut, de asemenea, introducerea unei cote minime de impozitare pentru companii, de 15%, în toate ţările UE, informează reuters.

"Nu este, probabil, aceasta şi baza pentru ca uniunea bancară şi a pieţelor de capital să funcţioneze?" a intrebat el, precizează sursa.

A existat îngrijorarea că băncile ar alege să aibă sediul într-o ţară din UE cu taxe foarte mici "şi dacă lucrurile merg prost, toţi contribuabilii europeni vor trebui să plătească", a menţionat Scholz, transmite sursa precizată.

Şefii instituţiilor UE au cerut consolidarea monedei euro şi progresul către o uniune a pieţelor de capital, într-un apel comun din decembrie, conform reuters.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Colonizarea prin economie,

    mult mai bun ca "blocul comunist"

    Ce vremuri nașpa de tot 

    1. Colonizarea prin prostie e gata deja?!

    Este inca un pas adaugat la atit de mult asteptata federalizare ce transforma intreaga Europa si Romania intr-o forta inimaginabil de puternica acum si militar o data cu implicarea si posibilitatea , devenita realitate , de inarmare a Germaniei si o data cu integrarea in NATO ul European a Finlandei si Suediei .SUA si Ucraina au ajutat Europa timp de doi ani spre a-si putea pune in valoare toate aceste decizii ce erau atiit de greu de implementat .Acum Europa se va inarma si nuclear fara ca nimeni sa mai poata zica ceva .Rusia va fi scoasa din Europa dupa ce timp de zeci de ai i s-a propus integrarea .Rusia lui Putin nu a acceptat iar acum Europa nu mai are nevoie de Rusia nici la nivelul economic si al importurilor de gaze (zeci de ani a consumat fara restrictii gazul rusesc) si nici la nivel militar. Jocul Europei este unul nicicind intilnit vreodata in Istoria paminteana .Asteptam sa vedem si noile echipamente militare Europene si noile tehnologii nucleare la care Germania alaturi de Franta poate fi forta determinanta a viitorului Europei ca doara stim cu totii cine , cum si cind , a construit bomba atomica .Imperiul European se reface .Priviti doar vechile harti ale Europei si precis veti intelege ce si cum . 

    Da, ar fi bine pt investitorii din Romania. N-avem lichiditate, n-avem supraveghere, n-avem legi predictibile. Asta s-ar schimba dc am avea o bursa europeana.

    Dar cine le a dat mandat pentru federalizare? De ce nu fac referendum în fiecare tara? Nu mai e democrație?

    1. Foarte bine punctat,

      O zi frumoasa sa ai frate 

      Citeste si tu tratatele de aderare altfel ....si ce contine partea de cedare catre UE .Altfel devii habarnai .

      Cei de la 4 si 4.1 se gandesc cum e la ei in tara, in Rusia, unde se face referendum pentru orice.

      Si pentru opozantii aruncati pe geam sau impuscati din greseala se face referendum, ce mai democratie serioasa in Rusia. 

    Momentan Germania a fost ingenuncheată de SUA și găfăie spre colaps.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb