Ziaristul Stelian Negrea a reuşit să facă valuri în urmă cu un an, atunci când a pornit o adevărată campanie de dezvăluiri, campanie în mijlocul căreia se afla chiar trustul de presă la care lucrase. Când un jurnalist se revoltă împotriva unei mari companii media, bătălia pare pierdută din start din cauza raportului de forţe. Situaţia poate deveni dramatică atunci când totul se transferă pe tărâmul justiţiei şi o instituţie importantă amână să ofere un răspuns care ar putea lămuri întreaga problemă. Deranjat de situaţia în care se află, Stelian Negrea a trimis o scrisoare deschisă membrilor Consiliului Naţional al Audovizualului:
"Se împlinesc astăzi 448 de zile de la audierea mea în cadrul unei şedinţe publice a CNA având ca subiect ingerinţele editoriale grave ale conducerii trustului Intact, din care face parte şi Antena 3, în conţinutul editorial al Departamentului de Investigaţii din cadrul aces-tui trust media, departament pe care l-am condus timp de câteva luni. Se împlinesc 440 de zile de când v-am trimis dovezi privind şantajul editorial practicat de trustul media Intact din care face parte şi Antena 3 la adresa oamenilor politici şi la adresa companiilor comerciale cu care fie se aflau într-un diferend juridic, fie nu aveau încheiat un contract de publicitate. De atunci însă tot aştept un răspuns oficial de la instituţia publică Consiliul Naţional al Audiovizualului. Sau măcar un răspuns simplu la întrebarea: am sau nu am dreptate? CNA s-a autosezizat în cazul meu, mi-a cerut dovezi, iar după ce le-a primit a tăcut, deşi este instituţia statului român chemată să monitorizeze şi să sancţioneze abaterile de la lege şi de la etică din televiziuni. Lipsa unui răspuns din partea CNA la acuzaţiile mele (însoţite de dovezi clare şi punctuale pe care vi le-am prezentat în cadrul audierii publice şi pe care vi le-am trimis pe email în data de 25.05.2011 şi pe care vi le mai trimit şi astăzi) i-a încurajat pe şefii din trustul Intact să mă hărţuiască exact ca pe vremea fostei Securităţi, probabil în speranţa că voi renunţa. M-am trezit cu plângeri penale la Poliţie. Apoi, mi-au sunat foşti prieteni ca să afle orice amănunt posibil scandalos din trecutul meu, mi-au făcut plângeri la Garda Financiară, m-au acţionat în judecată în două procese în care îmi cer, printre multe altele, cel puţin 200.000 de euro drept despăgubiri pentru că am dezvăluit practicile lor murdare. Apoi, mi-au ameninţat soţia oficial că-i iau casa dacă eu nu le pot plăti despăgubirile iraţionale şi nejus-tificate pe care le cer. Au mers până acolo încât au avertizat-o să nu cumva să-şi vândă casa pentru că o vor ei. Jurnaliştilor nu li se mai rup mâini şi picioare pentru că este mai uşor să-i ameninţi, cerându-le despăgubiri exorbitante în bani şi ameninţându-i că le iei casa. Mi-a fost impus un contract cu clauze abuzive, pe care nu l-am semnat, şi prin care nu aveam pur şi simplu voie să pomenesc ani de zile de acum încolo de şantajul editorial practicat de trustul Intact şi nici să spun ceea ce gândesc despre conducerea aceluiaşi trust media. Adică mă transformau în sclavul lor ani de zile şi după ce nu mai lucram cu ei, nu numai cât timp lucram pentru ei.(...) Cazul meu a fost inclus şi în raportul Freex privind Libertatea Presei în România în 2011".
Fostul angajat al Intact Media, Stelian Negrea, a declarat că jurnaliştii din trustul de presă deţinut de Dan Voiculescu sunt obligaţi să semneze contracte care îi transformă în simpli executanţi ai ordinelor venite din partea angajatorului. Conform jurnalistului, nerespectarea acordului implica sancţiuni de 100.000 de euro. Negrea a spus la vremea respectivă că directorul trus-tului Intact, Codruţ Şereş, venea la şedinţele de redacţie şi indica societăţi comerciale şi oameni politici care să fie atacaţi în emisiunile postului de televiziune.