Preşedinta CE: "Uniunea Europeană şi Statele Unite sunt parteneri, prieteni şi aliaţi"

F.D.
Internaţional / 21 iulie

Preşedinta CE: "Uniunea Europeană şi Statele Unite sunt parteneri, prieteni şi aliaţi"

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aleasă recent pentru un nou mandat în fruntea executivului european, şi preşedintele american Joe Biden, aflat sub presiune tot mai mare în SUA, au avut sâmbătă o convorbire telefonică, relatează Agerpres.

Atât von der Leyen, cât şi Casa Albă au confirmat că Biden a felicitat-o pe Von der Leyen pentru realegerea ei. Potrivit guvernului SUA, discuţia s-a referit şi la sprijinul pentru Ucraina şi la eforturile de a trage la răspundere Rusia pentru agresiunea sa.

Von der Leyen, în vârstă de 65 de ani, a scris într-o postare pe platforma X că UE şi SUA se confruntă cu provocări comune în Europa, Orientul Mijlociu şi regiunea Indo-Pacific. Ea a apreciat că UE şi SUA sunt "parteneri, prieteni şi aliaţi".

"Vă mulţumesc pentru felicitările dumneavoastră călduroase pentru realegerea mea în timpul apelului nostru. Uniunea Europeană şi Statele Unite sunt parteneri, prieteni şi aliaţi. Ne confruntăm cu provocări comune în Europa, Orientul Mijlociu şi Indo-Pacific'', a scris Von der Leyen sâmbătă seară pe reţeaua de socializare X într-un mesaj adresat lui Biden.

Casa Albă a informat într-un comunicat că ambii lideri "şi-au reafirmat angajamentul de a menţine o relaţie solidă între Statele Unite şi Uniunea Europeană" şi şi-au exprimat disponibilitatea "de a face faţă împreună celor mai mari provocări mondiale".

Acest apel coincide cu creşterea presiunii în cadrul Partidului Democrat asupra lui Biden, în vârstă de 81 de ani, acum izolat la domiciliu după ce s-a infectat cu coronavirus, aminteşte EFE. Un număr tot mai mare de membri de partid îi cer să nu mai candideze la alegerile prezidenţiale din noiembrie, în primul rând din cauza prestaţiei sale slabe într-o dezbatere televizată cu contracandidatul său Donald Trump care a ridicat mari îndoieli cu privire la capacităţile sale mentale şi fizice.

În schimb, Von der Leyen a obţinut joi un nou mandat de cinci ani, ca şefă a Comisiei Europene, după ce a primit votul favorabil, cu o mare majoritate, al Parlamentului European.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. relatia SUA-UE e ca de la jupan la sclavete. duduia asta e doar mana cu care americanii papuseaza ue.....

    Polonia cere in clar un pact european ce cuprinde si SUA iar doamna Ursula arata cetatenilor americani cine le sunt prietenii si cine sunt dusmanii .Deja Trump face „bezele„ cu KIm si XI uneori si cu Putin ceea ce ii altereaza grav cistigarea alegerilor .UE isi va baga pe fata coada de aceasta data .Imposibil de inteles de ce face Trump asta .Pierde sprijinul prietenilor .Va imaginati ce se intimpla in SUA daca Trump cistiga si nu poate incheia nici un razboi in primele zile de mandat ?

    1. nimic, va da vina pe Biden.

    O cor.up.ta sta in fruntea UE. UE numai are nicio valoare doar pe Ursula ex.pi.rata.

    Trump n-are nevoie de aliati, de NATO de nimeni, e izolationist.

    1. are nevoie de KIM , de Putin eventual.

    Cei care au votat-o pe Ursula au mai asigurat niste voturi pentru extrema dreapta. Asa e cand nu inveti din greselile trecutului. Multi habar n-au ce voteaza , doar voteaza anti sistem. Exact de-aia trebuiau oameni la conducerea EU.

    1. oameni noi

    Abia astept sa raspunda Trump .In momentul in care Trump ar zice ca scoate SUA din NATO si in momentul in care ar decide sa nu mai sprijine Europa si Ucraina SUA nu mai exista .Trupele aflate in strainatate nu se vor mai intoarce acasa niciodata .Ce va face Trump cu sutele de mi de militari reitorsi acasa daca vor accepta sa plece .Relatiile comerciale se sparg iar platile in dolari dispar .In SUA apare razboiul civil intre statele bogate , pro europene si cele sarace ce il voteaza pe Trump .Europa are deja armamentul necesar .Ucraina va fi rapid primita in NATO european si in UE . motivatia va exista . Vinovatul va fi cunoscut de toti . Cheia este in mina UE.Doamna Ursula deja l- a avertizat .

    1. Daca nu ati fura voturile la greu nu ati castiga nimic. Sunteti doar niste hoti notori si atat. In niciun caz castigatori.

    Ursula este marioneta SUA..

    Ursula "Pfizer" cu texte slabute,

    vin vremuri nasoale de tot,ptr. UE 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb