Preşedintele CCIB s-a întâlnit cu l Min Seok Ko, consulul onorific al României la Incheon, Republica Coreea, aflat într-o prima vizită în România

A.F.
Comunicate de presă / 13 februarie

Preşedintele CCIB s-a întâlnit cu l Min Seok Ko, consulul onorific al României la Incheon, Republica Coreea, aflat într-o prima vizită în România

La 12 februarie a.c. dl. Iuliu Stocklosa, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) s-a întâlnit cu domnul Min Seok Ko, consulul onorific al României la Incheon, Republica Coreea, aflat într-o prima vizită în România după recenta sa numire în acestă calitatate, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, cu o populaţie de peste 3 milioane locuitori, oraşul metropolitan Incheon este situat în partea de Nord Vest a ţării fiind învecinat cu provincia Gyeonggi şi capitala Seoul. Este cunoscut ca principală poartă de intrare în Republica Coreea datorită aeroportului internaţional Incheon (cel mai mare din ţară) şi a portului Incheon (al doilea ca marime după Busan). În ultimii ani s-a dezvoltat continuu Zona Liberă Incheon, marile companii coreene (Samsung, LG, SK etc.) luând decizia să deschidă facilităţi de producţie în această regiune.

După o succintă prezentare a CCIB şi a locului pe care îl deţine în sistemul cameral românesc, preşedintele Stocklosa a menţionat: "Republica Coreea este un important partener comercial şi economic al ţării noastre din Asia de Sud-Est, iar dinamica schimburilor comerciale din anul precedent, în special a exportului, indică un interes sporit al firmelor şi companiilor româneşti pentru această piaţă" . În continuare dl. Iuliu Stocklosa a împărtăşit vizitatorului din propria sa experienţă de consul onorific al Republicii Kârgâze în România.

Dra. Eliza Statină, consilier superior la Agenţia pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE) a prezentat stadiul actual al schimburilor comerciale şi cooperării economice cu Republica Coreea, precum şi perspectivele acestora.

La rândul său consulul onorific Ko a precizat că scopul acestei vizite este prospectarea pieţei din ţara noastră, fiind interesat să identifice oportunităţi de afaceri în special din domeniile: turism, IT&C, echipamente electronice, textile şi confecţii, produse alimentare şi vinuri, intenţionând să revină în România în octombrie sau noiembrie a.c. cu o misiune economică, care va cuprinde în jurul a opt companii din zona Incheon. Atât dl. preşedinte Stocklosa cât şi reprezentanta ARICE l-au asigurat de sprijinul celor două instituţii pentru pregătirea şi buna desfăşurare a viitoarei misiuni economice.

Informaţii de background:

La 30 noiembrie 2023, date disponibile, schimburile comerciale bilaterale au atins 1,1 miliarde USD, cu 2,5% peste nivelul înregistrat în perioada similară din 2022. Livrările româneşti au înregistrat 0,51 miliarde USD (+27,3%), iar intrările de mărfuri din Reoublica Coreea au însumat 0,59 miliarde USD (- 12,2%).

Conform Oficiului Naţional Registru Comerţului (ONRC), la 31 decembrie 2023, erau înregistrate în ţara noastră 288 firme cu capital din R.Coreea, cu un capital social subscris în valoare de 123,6 milioane USD, respectiv 0,19% din totalul investiţiilor străine, situând R.Coreea pe locul 30 între statele investitoare în România.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb