Preşedintele Iranului a fost implicat într-un accident aviatic

F.D.
Internaţional / 19 mai

Preşedintele Iranului a fost implicat într-un accident aviatic

Actualizare - UE activează un satelit pentru a descoperi locul unde s-a prăbuşit elicopterul preşedintelui iranian

Uniunea Europeană a activat serviciul de cartografiere prin satelit Copernicus EMS ca răspuns la accidentul de elicopter în care se afla preşedintele Ebrahim Raisi, în urma unei "cereri de asistenţă din partea Iranului", a declarat comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, într-o postare pe X, relatează News.ro.

---

Actualizare - Oficiali iranieni: Elicopterul preşedintelui Ebrahim Raisi nu a fost încă localizat de echipele de salvare

Locul exact unde s-a prăbuşit elicopterul preşedintelui Ebrahim Raisi nu a fost încă localizat, au declarat oficialii iranieni implicaţi în operaţiunea de salvare, relatează CNN.

"Elicopterele bazei 6 de luptă a Forţelor Aeriene Tabriz au sosit în zona Varzeqan conform ordinului de a efectua operaţiuni de ajutor", a declarat comandantul Bazei 6 a Forţelor Aeriene din Iran.

"Din păcate, continuarea operaţiunilor aeriene nu a mai fost posibilă din cauza ceţii intense şi întunericului din întreaga regiune", a declarat el, adăugând că au fost trimise mai multe ambulanţe.

---

Actualizare - Casa Albă: Biden a fost informat despre prăbuşirea elicopterului în care se afla Ebrahim Raisi

Preşedintele american Joe Biden a fost informat cu privire la prăbuşirea elicopterului în care se afla preşedintele iranian Ebrahim Raisi, anunţă Casa Albă, relatează CNN.

---

Actualizare - Preşedintele Azerbaidjanului spune că este "profund îngrijorat" după ce a aflat de prăbuşirea elicopterului lui Ebrahim Raisi

Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, spune că este "profund îngrijorat" după ce a aflat de accidentul de elicopter în care a fost implicat omologul său iranian Ebrahim Raisi, relatează BBC.

Ilham Aliyev s-a întâlnit astăzi cu Ebrahim Raisi, înainte de producerea accidentului, în cadrul unei ceremonii de inaugurare a unui baraj la frontiera azeră.

"Astăzi, după întâlnirea cu preşedintele Republicii Islamice Iran, Ibrahim Raisi, am fost profund îngrijoraţi de vestea că elicopterul care transporta înalta delegaţie a făcut o aterizare de urgenţă în Iran", a postat el pe X.

---

Actualizare - BBC: Trei membri ai echipelor de intervenţie care căutau elicopterul prăbuşit au dispărut

Trei membri ai echipelor de intervenţie care căutau elicopterul prăbuşit în Iran, în care se afla preşedintele Iranului, Ebrahim Raisi, au dispărut, a anunţat un purtător de cuvânt al Semilunii Roşii, relatează BBC.

Echipele de căutare sunt aproape de locul în care elicopterul s-ar fi prăbuşit, a adăugat purtătorul de cuvânt.

---

Actualizare - Vremea nefavorabilă, posibil să împiedice echipele de salvare să ajungă la locul accidentului

Echipele de salvare fac toate încercările de a ajunge rapid la elicopterul preşedintelui iranian, transmite agenţia de presă semi-oficială a Iranului Tasnim, relatează CNN.

Rapoartele meteo indică faptul că în următoarele două ore vremea este de aşteptat să devină extrem de rece în zona accidentului, ceea ce ar putea împiedica salvatorii să avanseze, transmite Tasnim.

Guvernul iranian cere răbdare, rugăciune şi încredere pentru salvatorii care încearcă să ajungă la faţa locului, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Bahadori-Jahromi, într-o postare pe X.

---

Actualizare - CNN: Cetăţenii iranieni, îndemnaţi să se roage pentru preşedinte

Pe contul de Instagram al preşedintelui Iranului Ebrahim Raisi a fost publicat un mesaj prin care se cere iranienilor să "se roage pentru preşedinte şi cei din anturajul său", informează CNN.

"Cerem concetăţenilor să se roage pentru preşedinte şi cei de lângă el", precizează anunţul.

---

Actualizare - 20 de echipe de salvare şi drone au fost trimise la locul accidentului

Douăzeci de echipe de salvare şi drone au fost trimise în zona în care a căzut elicopterul, dar din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile operaţiunea va dura mult timp, a transmis IRNA, conform CNN.

Nu este clar care este starea exactă a elicopterului lui Raisi, mai precizează sursa citată.

---

Actualizare - BBC: Celelalte două elicoptere din convoi au aterizat în siguranţă

---

Actualizare - Ministrul iranian de interne confirmă că elicopterul care îl transporta pe preşedintele Ebrahim Raisi a fost implicat într-o "aterizare dură"

Unul dintre elicopterele dintr-un grup care îl transporta pe preşedintele iranian Ebrahim Raisi a aterizat forţat şi echipele de salvare sunt în drum spre locul incidentului, a declarat duminică ministrul de Interne al Iranului, Ahmed Vahidi, relatează Reuters.

Agenţia oficială de ştiri iraniană IRNA a declarat că elicopterul implicat în incident îl transporta pe Raisi, precum şi pe ministrul de Externe Hossein Amirabdollahian şi oficiali locali.

Agenţia de ştiri semi-oficială Fars le-a cerut iranienilor să se roage pentru Raisi, în urma informaţiilor.

---

Un elicopter al preşedinţiei Iranului a fost implicat duminică într-un accident în nord-vestul ţării şi încă nu este clar dacă la bordul aparatului se afla preşedintele Ebrahim Raisi, relatează presa iraniană, conform BBC.

Potrivit agenţiei IRNA şi televiziunii de stat iraniene, elicopterul a efectuat o "aterizare forţată" şi echipele de intervenţie se îndreaptă spre locul accidentului.

Elicopterul implicat în accident zbura într-o formaţie de trei elicoptere.

Presa iraniană citată nu precizează dacă preşedintele Ebrahim Raisi era la bordul elicopterului şi nici în ce stare se află.

"Unii dintre însoţitorii preşedintelui din acest elicopter au reuşit să comunice cu Cartierul General Central, ridicând speranţa că incidentul s-ar fi putut încheia fără victime", a relatat agenţia de presă iraniană Tasnim, pe platforma de socializare X, citată de CNN.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Fico este impuscat .Presedintele Iranului avind alaturi si un alt inalt reprezentant al guvernului cad cu elicopterul probabil din motive tehnice .Ce ti-e si cu viata asta .Cind iti e lumea mai draga se intimpla cite ceva .In Slovenia motivatia politica nu a tinut prima pagina .In Iran vom vedea daca apar tot felul de alte interpretari .

    1. Pai e simplu. Cand a fost atentatul terorist al Hamas din 7 octombrie am stiut ca este 100% folositor Rusiei pentru ca SUA si Israel au trebuit sa isi pastreze tot armamentul pentru razboiul din Gaza si nu au mai trimis nimic Ucrainei. Acum daca Raisi ala a plecat sa-si faca de cap cu 77 de virgini inseamna ca in Iran o sa fie nasol o perioada pana gastile trag sforile isi iau gatul reciproc si cad la pace cine sa fie urmatorul sef plus eventualele greve manifestatii ale tinerilor iranieni asa ca afacerile externe si exportul de armament o sa fie puse pe pauza. Razboi hibrid pot face si altii nu doar rusii si chinezii prin Noua Caledonie.

    O brută absolută mai puțin în lumea asta. Sper să tremure de frig și frică așa cum tremură milioane de oameni de frica lui.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb