PREŞEDINTELE IRANULUI: "Nicio milă pentru duşmanii Republicii islamice"

G.D.
Internaţional / 27 decembrie 2022

"Nicio milă pentru duşmanii Republicii islamice"

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a promis astăzi că nu va avea ''nicio milă'' faţă de cei care îşi afişează ostilitatea faţă de Republica islamică în manifestaţiile declanşate de moartea în detenţie a Mahsei Amini, relatează AFP, conform Agerpres.

Aceste manifestaţii, catalogate în general de autorităţi drept "revolte", au început după decesul, pe 16 septembrie, a acestei kurde iraniene în vârstă de 22 de ani, după arestarea sa la Teheran sub acuzaţia că a încălcat codul strict vestimentar în vigoare în ţară pentru femei.

"Ipocriţii, monarhiştii, curentele contrarevoluţionare şi toţi cei care au fost lezaţi de revoluţie s-au alăturat manifestaţiilor", a declarat Raisi în faţa unei mulţimi adunate în faţa Universităţii din Teheran pentru a aduce un omagiu celor 200 de soldaţi ucişi în timpul războiului Iran-Irak (1980-1988).

"Braţele naţiunii sunt deschise pentru toţi cei care au fost înşelaţi. Tinerii sunt copiii noştri", a spus el, dar "nu vom avea nicio milă pentru elementele ostile".

Responsabili iranieni i-au acuzat pe "duşmanii" republicii islamice, precum SUA şi alte state occidentale, că au provocat manifestaţiile.

"Dacă credeţi că vă veţi atinge obiectivele răspândind zvonuri şi divizând societatea, vă înşelaţi", a spus Raisi. "Vreţi să ne înşelaţi, dar vă cunoaştem şi ne cunoaştem naţiunea", a adăugat el.

Responsabilii iranieni afirmă că sute de persoane şi-au pierdut viaţa, între care zeci de membri ai personalului de securitate, în timp ce mii de oameni au fost arestaţi în urma protestelor în care femeile şi tinerii joacă un rol preponderent.

Militanţii pentru apărarea drepturilor omului din afara Iranului estimează că peste 450 de manifestanţi au fost ucişi.

Justiţia a anunţat până în prezent condamnarea la moarte a 11 persoane pentru rolul jucat în manifestaţii. Două dintre aceste persoane au fost deja executate, în timp ce două persoane condamnate la moarte vor beneficia de o rejudecare.

Militanţii dau asigurări că circa o duzină de alte persoane riscă pedeapsa capitală pentru rolul lor în manifestaţii.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Mai degraba autoritatile iraniene ar fi intelepte si ar lasa la o parte amenintarile si executiile.In mod normal,puterea religioasa nu are ce cauta la conducerea unui stat.Trebuie discutat cu oamenii,facut un referendum,poate populatia isi doreste un stat laic.Cel mai mult ma ingrozeste faptul ca Iranul poate deveni un nou Irak,o noua Sirie.Se incearca marea cu degetul,dar se incearca si cine stie?

    1. Sunt sigur că populația își dorește revenirea Șahului ca să intre și ei în rând cu lumea bună. Sunt de-a dreptul complexați că nu mai sunt jefuiți de anglo-saxoni cum erau pe vremuri și cum sunt alții azi.

      Domnu Lavrov comentati si pe Bursa?!! este greu sa intelegeti ca oamenii nu vor sa fie obligati in ce sa creada cum sa se imbrace si pe cine sa voteze?

    Si in America sau alte țări occidentale se întâmplă că un tânăr să fie victima unui individ abuziv din aparatul de ordine.

    Justifică asta răsturnarea ordinii de drept? 

    Unii vor să meargă dezbrăcați pe strada, treabă lor, dar sa mori pentru asta?

    Sau pentru a înlocui o stăpânire islamică cu o altă, mai coruptă , dar laica? 

    1. chiar asa, dupa ce oare s-or fi facut revolutiile?

      Aha,deci stapanirea islamica nu e corupta,e curata ca lacrima!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb