Preşedintele Moderna spune că doza booster specială pentru Omicron nu va fi gata înainte de luna martie

J.P.
Internaţional / 2 decembrie 2021

Preşedintele Moderna spune că doza booster specială pentru Omicron nu va fi gata înainte de luna martie

Moderna Inc ar putea avea o doză de rapel care să vizeze varianta Omicron testată şi pregătită pentru a depune cererea de autorizare în SUA cel mai devreme în luna martie, a declarat miercuri preşedintele companiei, relatează Reuters, citat de Hotnews.

Preşedintele Moderna a subliniat că există totuşi o excepţie în care noul vaccin anti-Covid ar putea fi gata mai devreme: Agenţia americană a medicamentului să schimbe regulile şi să facă un calendar de autorizare similar cu cel de aprobare a vaccinurilor antigripale.

Preşedintele Moderna, Stephen Hoge, a spus că crede că injecţiile de rapel cu gene care vizează în mod specific mutaţiile din varianta Omicron recent descoperită ar fi cea mai rapidă modalitate de a aborda orice posibilă reducere a eficacităţii vaccinului.

"Am început deja acest program", a spus el pentru Reuters.

Compania lucrează, de asemenea, la un vaccin multivalent care ar include până la patru variante diferite de coronavirus, inclusiv Omicron.

Ar putea dura câteva luni, a spus el.

Statele Unite au identificat primul caz de COVID-19 provocat de varianta Omicron în California, au anunţat miercuri Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA.

Omicron, numită o "variantă îngrijorătoare" de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, este studiată pentru a vedea dacă este mai contagioasă sau provoacă forme mai grave de oală decât alte variante şi dacă ar evita vaccinurile actuale.

Având în vedere îndrumările prealabile din partea Agenţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA, care a cerut teste clinice de stadiu intermediar, Hoge a spus că procesul ar putea dura trei sau patru luni.

"Booster-urile specifice Omicron, în mod realist, nu pot fi gata înainte de martie şi poate mai gregrabă în al doilea trimestru", a spus Hoge, cu excepţia cazului în care FDA îşi schimbă îndrumările privind datele necesare pentru autorizare.

Moderna ar putea să producă vaccinul în timp ce efectuează testarea, a spus Hoge, pentru a fi gata să fie lansat cât mai curând posibil.

El a spus că FDA evaluează în prezent în ce măsură varianta Omicron ameninţă protecţia oferită de vaccin. Agenţia ar putea oferi un calendar mai rapid, asemănător modului în care aprobă vaccinurile pentru gripă, aprobând modificări ale tulpinilor de gripă, ceea ce ar scurta termenul de trei până la patru luni.

În Statele Unite, vaccinurile licenţiate împotriva gripei pot fi actualizate în fiecare sezon prin înlocuirea de noi tulpini de virus despre care se crede că sunt cele mai susceptibile de a provoca îmbolnăviri în sezonul gripal viitor, fără a fi nevoie de studii clinice mari.

Pe baza modelului de mutaţii observate la varianta Omicron, care includ mutaţii despre care s-a demonstrat deja în studiile de laborator că reduc eficacitatea vaccinului, a spus Hoge, "ne aşteptăm să existe un impact".

Încă nu este clar cât de mare va fi scăderea eficacităţii produsă de varianta Omicron pentru vaccinurile actuale, dar ar putea fi semnificativă, a presupus Hoge.

"Mutaţiile care au condus anterior la cele mai mari scăderi ale eficacităţii au fost observate la Delta şi Beta. Şi toate aceste mutaţii au apărut şi la Omicron", a spus Hoge.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb