Preşedintele Siriei a oprit accesul diplomaţilor UE în Damasc

E.A.
Internaţional / 22 ianuarie 2019

Bashar al-Assad (Sursa foto: Twitter)

Bashar al-Assad (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a anulat vizele speciale pentru diplomaţii şi oficialii UE care călătoresc regulat între Beirut şi Damasc, complicând astfel eforturile de a distribui ajutoare victimelor războiului, au informat trei diplomaţi UE, scrie Reuters.

De când a început conflictul sirian în 2011, Uniunea Europeană s-a folosit de Beirut, capitala Libanului, drept bază diplomatică după ce majoritatea ambasadelor din Damasc s-au închis ca protest faţă de atacurile brutale ale lui Assad asupra opoziţiei.

Însă permisiunea specială de a folosi vizele siriene pentru a avea acces la Damasc a fost anulată la începutul lui ianuarie fără explicaţii din partea guvernului sirian, au informat diplomaţii UE. Astfel, diplomaţii vor trebui să treacă prin procesul lung de a aplica pentru vize la fiecare intrare în ţară.

Diplomaţii UE, care au vorbit sub condiţia anonimatului, consideră că este vorba de o încercare de a forţa guvernele europene să redeschidă ambasadele de la Damasc după ce armata siriană, cu ajutorul forţelor Rusiei şi Iranului, a recăpătat controlul în mare parte din ţară.

"Este o problemă serioasă pentru ajutoarele umanitare de la UE. Este o măsură care afectează diplomaţii şi personalul ambasadelor europene şi al instituţiilor UE", a declarat un diplomat UE, conform News.ro.

După peste şapte ani de război care a atras şi forţe străine, Comisia Europeană a alocat aproape 800 de milioane de euro pentru a trimite alimente, medicamente şi a furniza adăpost sirienilor.

Nu există o estimare imediată privind numărul celor afectaţi, însă un purtător de cuvânt al Comisie a afirmat că blocul european face "tot ce poate" pentru a se asigura că impactul este unul minim asupra ajutoarelor umanitare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb