PREŞEDINTELE TRAIAN BĂSESCU:  Industria stă bine

Paula Bulzan, Arad
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 28 noiembrie 2008

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Arad că va continua vizitele la marile companii din ţară pentru că trebuie să afle problemele agenţilor economici direct de la manageri, exact în nuanţele pe care le dă o discuţie cu managerul. "Eu m-am întâlnit frecvent cu diverse tipuri de patronate şi acolo lucrurile se discută la un nivel general din care nu-ţi poţi forma o imagine pentru că, de regulă, patronatele vorbesc de fiscalitate, de chestiuni absolut generale. Ori, acest lucru îl ştiu şi eu. Dacă reduci CAS-ul ai o fiscalitate redusă şi te poate ajuta societatea", a mai spus Traian Băsescu. Traian Băsescu a mai susţinut că din toate discuţiile pe care le-a avut cu managerii, foarte multe din companiile româneşti, din cauza crizei, îşi pierd piaţa externă şi rămân cu un singur pilon, piaţa internă, dacă aceasta le oferă comenzi pentru a menţine forţa de muncă.

"Ce am văzut până acum, în industria românească nu-mi creează o impresie de situaţie foarte grea, dar, în acelaşi timp, îmi e foarte clar faptul că Statul, Guvernul trebuie să intervină în câteva segmente numai pentru a ajuta piaţa de desfacere pentru agenţii economici români", a susţinut preşedintele.

Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat că la Nokia nu se pune problema disponibilizărilor de personal şi că tot ceea ce s-a spus până acum despre fabrica de telefoane mobile sunt minciuni de presă. "La Nokia lucrurile au fost foarte clare. Niciun angajat cu contrat de muncă pe perioadă nelimitată nu a fost disponibilizat. Dar, au existat şi angajaţi care au fost cu contrat pe perioadă limitată, iar până în decembrie vor fi disponibilizaţi, exact în momentul în care se termină contractul. Dacă lucrurile sunt prezentate altfel nu este problema mea, e meritul mediei", a susţinut Şeful statului.

Preşedintele ţării a dat ca exemplu şi cazul societăţii Azomureş, caz în care degeaba se reduce fiscalitatea cu 2 la sută dacă la anul, în ianuarie, combinatul nu va primi comenzi de la agricultura românescă să dea îngrăşăminte. Preşedintele a mai participat, joi seara, la o vizită la compania Alcatel Lucent din Timişoara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb