PREŞEDINŢIE: Reprezentanţii Băncii Mondiale, optimişti în privinţa performanţelor economice ale României

Adina Lateş
Macroeconomie / 13 ianuarie 2016

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri cu reprezentanţii Băncii Mondiale care s-au arătat optimişti în privinţa performanţelor economice ale României, subliniind că nu trebuie neglijate anumite riscuri şi vulnerabilităţi potenţiale, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

"Discuţiile purtate în cadrul întrevederii au vizat oportunităţile de consolidare a colaborării dintre România şi Banca Mondială, fiind evidenţiat interesul Băncii Mondiale de a sprijini, în continuare, reformele economice şi instituţionale care să susţină dezvoltarea pe termen lung. În acest sens, au fost apreciate rezultatele cooperării existente până în prezent între România şi Banca Mondială", se precizează în comunicat.

Potrivit comunicatului, reprezentanţii BM au menţionat anumite direcţii de reformă care vizează în principal sectorul întreprinderilor de stat şi îmbunătăţirea guvernanţei corporatiste, rezolvarea problemei cadastrului, dar şi necesitatea dezvoltării şi modernizării unor sectoare cheie, precum cel al transporturilor, domeniu în care au apreciat că România are foarte multe de recuperat.

Şeful statului a accentuat nevoia ca proiectele şi programele aflate în derulare să fie duse la bun sfârşit cu succes, astfel încât calitatea guvernării să se amelioreze şi să se reflecte consistent în prosperitate economică şi îmbunătăţirea nivelului de trai, se mai arată în comunicat.

În timpul discuţiilor au fost invocate şi unele evoluţii economice regionale, dar şi globale, în legătură cu potenţialul impact al acestora asupra României, reprezentanţii Băncii Mondiale arătându-se optimişti în ceea ce priveşte performanţele economice ale ţării noastre.

La întâlnire a fost reafirmat faptul că Banca Mondială este un partener important pentru România, în contextul în care şi România reprezintă unul dintre cei mai importanţi parteneri din regiune ai Băncii Mondiale.

Delegaţia BM este condusă de Cyril Muller, vicepreşedinte regional pentru Europa şi Asia Centrală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb