Preţul aurului se menţine sub nivelul maxim al ultimelor trei săptămâni în Europa

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 septembrie 2007

Preţul aurului s-a menţinut, ieri, sub nivelul cel mai ridicat al ultimelor trei săptămâni, iar analiştii susţin că metalul se mai poate scumpi, pe termen scurt, pe fondul evoluţiei monedelor pe piaţa valutară. Volumul tranzacţiilor a fost limitat ieri deoarece piaţa americană a fost închisă pentru sărbătorirea Zilei Muncii, însă încrederea investitorilor este în general pozitivă, pe fondul câştigurilor impresionante înregistrate de metalul galben în cursul săptămânii trecute.

"Ne aşteptăm ca preţul aurului să urce pe termen scurt şi mediu. Vom menţine ţinta de 700 dolari pe uncie pentru acest an, însă factorul dominant pe termen foarte scurt va rămâne dolarul", a spus analistul de la MKS Finance, Frederic Panizzutti.

Preţul aurului la New York a fost de 673,10-673,70 dolari pe uncie la jumătatea şedinţei de ieri, faţă de 673,00-673,60 dolari pe uncie la sfârşitul săptămânii trecute, când a urcat până la cel mai înalt nivel din ultimele trei săptămâni, de 674,30 dolari.

Aurul a recuperat peste 5% după căderea până la cel mai jos nivel al ultimelor şapte săptămâni de 641,10 dolari pe uncie la jumătatea lunii august, când inves­titorii au vândut aur şi alte metale pentru a-şi acoperi pierderile provocate de criza creditelor ipotecare cu risc ridicat din SUA.

Aurul este folosit, în mod tradiţional, de către investitori, ca instrument de protecţie împotriva nesiguranţei din mediul economic şi politic. Cu toate acestea, în ultimele luni, aurul s-a comportat asemenea altor instrumente financiare ca urmare a accentuării rolului mărfurilor în cadrul portofoliilor diversificate.

Discursurile susţinute, vinerea trecută, de preşedintele Statelor Unite, George W. Bush, şi de preşedintele băncii centrale americane, Ben Bernanke, au calmat pieţele financiare, în condiţiile în care inves­titorii aşteaptă publicarea datelor statis­tice din SUA, care ar putea da semnale referitoare la evoluţia viitoare a metalelor preţioase.

Preţul aurului a crescut, săptămâna trecută, şi ca urmare a grevei angajaţilor minei gigant deţinută de Lihir Gold, în Papua Noua Guinee. Compania a anunţat că activitatea va fi reluată în această seară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb