Preţul boabelor de soia lasă în urmă nivelul minim al ultimei luni

A.V.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 3 august 2017

Preţul boabelor de soia lasă în urmă nivelul minim al ultimei luni

Preţul futures al boabelor de soia a urcat ieri, pe piaţa americană, lăsând în urmă nivelul minim al ultimei luni atins în sesiunea bursieră precedentă, însă analiştii susţin că avansul nu va fi de durată.

Preţul boabelor de soia cu livrare în noiembrie a urcat cu 0,8% ieri, la ora 08.44, la Chicago Board of Trade, atingând 9,79 dolari/buşel (un buşel = 27 kilograme). Cotaţia acestei materii prime agricole a pierdut 3,5% marţi, când a atins cel mai redus nivel de după 3 iulie: 9,69 dolari/ buşel.

Analiştii au atras atenţia că avansul este limitat de previziunile referitoare la vremea umedă din regiunile cheie cu aceste culturi, care au redus temerile legate de secetă.

"Prognozele meteorologice arată ploi în prima jumătate a lunii august. Se pare, astfel, că nu mai sunt ameninţate de secetă culturile de soia", a declarat, conform Reuters, Tobin Gorey, director al departamentului de strategie agricolă din cadrul "Commonwealth Bank of Australia".

Luni, Departamentul Agriculturii din SUA (USDA) a calificat ca "bună, spre excelentă" o proporţie de 59% din recolta de soia din SUA, faţă de 57% în urmă cu o săptămână. Analiştii aşteptau ca acest procent să nu crească, adică USDA să nu acorde calificativul amintit unei proporţii mai mari din recoltă.

Conform INTL FCStone, producţia de soia din SUA va fi de 4,235 miliarde de buşeli în 2017, cu un randament mediu de 47,7 buşeli per acru (bpa). USDA estimează o recoltă de 4,260 miliarde de buşeli, cu un randament de 48 bpa.

Amintim că indicele FAO (Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite) pentru preţurile produselor alimentare, calculat în baza evoluţiei preţurilor internaţionale pentru cinci grupe principale de alimente, a înregistrat o medie de 175,2 puncte în luna iunie, în creştere cu 1,4% faţă de mai 2017 şi cu 7% faţă de iunie 2016.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb