Preţurile criptoactivelor se stabilizează

Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor
Internaţional / 17 ianuarie 2022

Preţurile criptoactivelor se stabilizează

Preţurile criptoactivelor s-au stabilizat într-o oarecare măsură săptămâna trecută, după ce în primele două săptămâni ale anului s-au înregistrat scăderi abrupte.

Bitcoin a început săptămâna trecută slab, ajungând luni la un moment dat sub nivelul de 40.000 de dolari pe platforma eToro. Dar preţul celui mai mare criptoactiv din lume s-a stabilizat de atunci, tranzacţionându-se joi la peste 44.000 de dolari, înainte de a se stabiliza în jurul nivelului de 43.000 de dolari în weekend.

Ethereum a avut, de asemenea, un început slab săptămâna trecută, scăzând sub 3.000 de dolari luni, cel mai scăzut nivel de la sfârşitul lunii septembrie 2021. Criptoactivul şi-a revenit totuşi într-o oarecare măsură, crescând pentru a se tranzacţiona în jurul valorii de 3.300 de dolari până joi şi menţinându-se în acest interval în weekend.

Rio de Janeiro va aloca rezerve pentru criptoactive

Primarul unuia dintre cele mai mari oraşe din Brazilia a indicat că va începe să deţină rezerve în criptoactive.

Primarul, Eduardo Paes, a declarat joi că guvernul oraşului va investi 1% din trezoreria sa în criptomonede.

De asemenea, oraşul intenţionează să ofere contribuabililor reduceri dacă îşi plătesc facturile fiscale în bitcoin. Secretarul de finanţe, Pedro Paulo, a anunţat că oraşul va oferi o reducere de 10% la anumite impozite dacă sunt plătite în bitcoin.

Anunţul a fost făcut în cadrul Săptămânii Inovaţiei de la Rio, la care a participat şi un alt pasionat de cripto, primarul oraşului Miami, Francis Suarez.

Paes intenţionează să transforme oraşul într-un centru al inovaţiei cripto, urmând să apară şi alte inovaţii fiscale neanunţate încă pentru a încuraja sectorul cripto în regiune.

Comisia Camerei Lorzilor respinge CBDC din Marea Britanie, model testat cu succes în Elveţia

O comisie de deputaţi din camera superioară a Parlamentului Regatului Unit, Camera Lorzilor, a respins ideea unui CBDC britanic.

Comisia pentru afaceri economice a analizat monedele digitale ale bancilor centrale (CBDC) şi a constatat că, deşi există unele avantaje, ar crea probleme semnificative de stabilitate financiară. De asemenea, comisia a declarat că este preocupată de confidenţialitatea utilizatorilor.

Preşedintele comisiei, Lordul Forsyth de Drumlean, a declarat: "Am luat declaraţii de la diverşi martori şi niciunul dintre ei nu a fost în măsură să ne ofere un motiv convingător pentru care Marea Britanie ar avea nevoie de o monedă digitală a băncii centrale. Conceptul pare să prezinte multe riscuri pentru foarte puţine recompense. Am ajuns la concluzia că ideea este o soluţie în căutarea unei probleme."

Raportul vine însă într-un moment în care alte ţări încearcă deja CBDC-uri, unele dintre ele dovedindu-se a fi un succes.

Banca Naţională a Elveţiei a anunţat joi că a efectuat un test de succes, în cadrul căruia a decontat tranzacţii cu cinci bănci comerciale folosind un CBDC.

Testul a inclus nume importante de bănci de investiţii, printre care Credit Suisse, Citigroup, Goldman Sachs, Hypothekarbank Lenzburg şi UBS. Testul a demonstrat executarea de plăţi instantanee între 100 000 şi 5 milioane de franci elveţieni.

Elveţia este una dintre cele mai avansate naţiuni în ceea ce priveşte CBDC, "Proiectul Helvetia", aşa cum este cunoscut, fiind pe cale să deschidă calea către o monedă digitală complet funcţională pentru naţiunea alpină.

Benoit Coeure, şeful Centrului de inovare al Băncii Reglementelor Internaţionale (BRI), care a participat la acest proces, a declarat: "Am demonstrat că inovaţia poate fi valorificată pentru a păstra cele mai bune elemente ale sistemului financiar actual, inclusiv decontarea în banii băncii centrale, şi, în acelaşi timp, pentru a debloca potenţiale noi beneficii."

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb