Preţurile petrolului au crescut ieri cu 2%

F.D.
Materii Prime / 16 iulie 2022

Preţurile petrolului au crescut ieri cu 2%

Preţurile petrolului au crescut ieri cu circa 2%, după ce un oficial american a declarat pentru Reuters că nu este aşteptată o creştere imediată a producţiei de petrol din Arabia Saudită, în timp ce investitorii se întreabă dacă OPEC are spaţiu pentru a creşte semnificativ producţia de ţiţei, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Comentariul din timpul vizitei în Orientul Mijlociu a preşedintelui american Joe Biden vine într-un moment în care capacitatea neutilizată de producţie a membrilor Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) este scăzută.

"O parte din sprijinul (de azi) este că toată lumea care cercetează situaţia saudită vede că nu mai au prea multă capacitate", a spus John Kilduff, partener la firma Again Capital din New York.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 2,06 dolari, sau cu 2,1%, până la 101,16 dolari pe baril, în timp ce ţiţeiul West Texas Intermediate a crescut cu 1,81 dolari, sau cu 1,9%, la 97,59 dolari.

Contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare în septembrie au avansat cu 2,06 dolari, sau cu 2,08%, la 101,16 dolari pe baril.

Ambii indicatori au consemnat cele mai mari scăderi săptămânale din ultima lună, determinate în mare parte de temerile de la începutul săptămânii că o recesiune globală va duce la reducerea cererii.

Preţul petrolului Brent a scăzut cu 5,5% în al treilea declin săptămânal, iar petrolul WTI cu 6,9%, în al doilea declin săptămânal.

Biden, determinat de interesele energetice şi de securitate, a sosit vineri la Jeddah şi era de aşteptat să solicite Arabiei Saudite să pompeze mai mult petrol. Dar Statele Unite nu se aşteaptă ca Arabia Saudită să stimuleze imediat producţia de petrol şi aşteaptă rezultatul următoarei reuniuni a OPEC+ din 3 august, a declarat un oficial american pentru Reuters.

Statele Unite ar putea să-şi asigure totuşi angajamentul că OPEC va spori producţia în lunile următoare, în speranţa că va oferi un semnal pieţei că aprovizionarea va veni, dacă va fi necesar.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Iute creșteți și la benzine ,motorine cu 4%, sa ia Cdprau salariul de 580 000 euro/an și Verchere de 1600000 euro/ an

    m-am uitat pe graficul petrolului wti (crude oil) ... e in plina corectie generata de o succesiune de wedge-uri ... e mediul perfect pentru incepatori ca sa isi piarda banii pe futures/ cfd-uri ... de obicei corectiile sau altfel spus evolutiile lipsite de trend sunt apele tulburi in care incepatorii isi pierd banii.

    eu am experienta dar ma feresc de cfd-uri/derivate pe petrol... e periculos mediul investitional pe petrol acum. Dificil, periculos si cu rate mici de profit...  

    Spatiul " de joc" este intre 87/89 si 108 $/baril crude oil wti.  

    Maximul absolut (pt 2022) este in aria 147-151 $/baril wti , minimul absolut (pt 2022) este in aria 43-47$/baril. Daca petrolul nu e la aceste extreme pentru a shorta sau pentru a intra long... nu se merita sa il atingeti.  

    Prea dificil mediul de trading

    1. nu scade petrolul, creste dolarul, sa vedem cat v-a rezista, razboiul e de lunga durata si e pe prea multe fronturi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb