Prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului deţinătorilor de valori, în atenţia Poliţiei

Mina Irina
Anticorupţie / 2 iulie 2017

Prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului deţinătorilor de valori, în atenţia Poliţiei

Poliţiştii structurilor teritoriale de ordine publică au efectuat în perioada ianuarie - aprilie, la nivel naţional, o serie de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor care aduc atingere patrimoniului deţinătorilor de valori şi cu privire la legalitatea funcţionării prestatorilor de servicii în domeniul securităţii fizice, transmit surse din media.

Potrivit unui comunicat al IGPR, citat de Agerpres, au fost evaluate măsurile de securitate fizică la 17.887 de agenţi economici şi instituţii publice (sau de interes public) şi au fost efectuate 808 controale privind respectarea legislaţiei incidente în domeniul sistemelor de securitate private de către prestatorii de servicii de securitate.

IGPR spune: "Majoritatea entităţilor cu cerinţe speciale, respectiv 14.746 de unităţi (82,43%), au implementat cerinţele minimale de securitate fizică în termenul de conformare, îmbunătăţindu-şi astfel nivelul de securitate, fapt care a dus la evitarea producerii unor evenimente negative majore în acest domeniu".

Conform sursei citate, în celelalte cazuri au fost stabilite măsuri şi termene de remediere a neajunsurilor constatate, fiind aplicate 1.143 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.775.000 de lei.

În comunicat se arată: "Din totalul celor 5.782 de unităţi şi instituţii de interes public controlate, poliţiştii au constatat că peste 80% au implementat cerinţele minimale prevăzute de lege, fiind identificate 123 de unităţi cu sisteme electronice nefuncţionale. Pentru deficienţele constatate, au fost aplicate 239 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 186.700 de lei, dintre acestea 91 fiind aplicate factorilor responsabili din cadrul unităţilor în cauză, iar 148 prestatorilor de servicii".

De asemenea, poliţiştii au efectuat 643 de controale la unităţile bancare, constatând că în majoritatea cazurilor au fost implementate cerinţele minimale prevăzute de lege, însă în 7 cazuri sistemele electronice ale obiectivelor nu erau funcţionale. Au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18.000 de lei.

În urma controalelor efectuate la 819 societăţi care au ca obiect de activitate schimbul valutar, poliţiştii au constatat că 97% au implementat cerinţele minimale, în 13 cazuri, sistemele electronice ale obiectivelor nu erau funcţionale, fiind dispuse măsuri pentru remedierea defecţiunilor. Au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, de 38.100 de lei.

De asemenea, poliţiştii au controlat 1.193 de case de amanet/unităţi profilate pe activităţi cu bijuterii din metale preţioase, constatând că 94% au implementat cerinţele minimale, în 9 cazuri, sistemele de alarmare la efracţie ale obiectivelor nefiind funcţionale. Au fost dispuse măsuri pentru remedierea defecţiunilor şi au fost aplicate 68 de sancţiuni contravenţionale (103.000 de lei).

Au fost controlate şi 1.760 de unităţi poştale, constatându-se că 30% au implementat cerinţele minimale, fiind identificate 203 unităţi la care sistemele electronice de securitate nu erau funcţionale. Poliţiştii au aplicat 176 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 170 pentru unităţile poştale şi 6 pentru prestatorul de servicii, cuantumul amenzilor fiind de 383.400 de lei.

Au fost efectuate controale şi la 1.332 de staţii de comercializare a carburanţilor constatând că 92% au implementat cerinţele minimale, fiind identificate 35 de unităţi la care sistemele electronice de securitate nu erau funcţionale. Poliţiştii au aplicat 105 sancţiuni contravenţionale (179.800 de lei).

Poliţiştii au efectuat şi 3.037 de controale la săli de jocuri de noroc, constatând că 86% au implementat cerinţele minimale, fiind aplicate 320 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 566.800 de lei, mai menţionează comunicatul IGPR, conform agenţiei citate.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb