PREVIZIUNILE VOR FI MODIFICATE ÎN CREŞTERE  FMI: Economia mondială se redresează mai rapid decât arătau estimările

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 6 ianuarie 2010

Previziunile Fondului Monetar Internaţional (FMI) privind creşterea economiei globale vor fi, aproape sigur, revizuite în sens pozitiv, în condiţiile în care aceasta îşi revine mai rapid decât se anticipa, susţine directorul general adjunct al FMI, John Lipsky.

Potrivit oficialului FMI, previziunile care vor fi lansate luna aceasta vor arăta un optimism crescut faţă de estimările din luna octombrie.

"Anul 2010 a început sub semnul unui optimism generalizat, dar temperat, cu privire la perspectivele economiei şi sistemului financiar global", afirmă John Lipsky, adăugând: "Aceste aşteptări mai optimiste se vor reflecta în noua ediţie revizuită a previziunilor, care va fi lansată în ianuarie".

În luna octombrie 2009, FMI preconiza că economia mondială va înregis-tra o creştere de 3,1% în 2010, după ce, în 2009, a suferit un declin de 1,1%. Potrivit FMI, economiile dezvoltate vor înregistra o creştere de 1,3% în 2010, în timp ce statele în curs de dezvoltare şi economiile emergente vor sus-ţine relansarea economiei mondiale cu o expansiune de 5,1%.

Cu toate acestea, John Lipsky a avertizat că există multe motive pentru o atitudine prudentă, în condiţiile în care economia mondială iese dintr-o gravă recesiune. Reprezentantul FMI aminteşte, în acest context, nivelul ridicat al şomajului şi sistemele financiare fragile din economiile avansate. În aceste condiţii, John Lipsky le-a cerut guvernelor să menţină programele de cheltuieli publice pe întreaga durată a anului curent.

Liderii politici din Uniunea Europeană se vor întâlni la Bruxelles, la data de 11 februarie, în cadrul unui summit extraordinar consacrat relansării creşterii economice. Preşedintele permanent al Consiliului European, Herman Van Rompuy, a anunţat: "Pregătesc viitorul Consiliu European din 11 februarie (...) Avem nevoie de o creştere economică mai mare pentru finanţarea pe o bază solidă a modelului nostru social şi pentru păstrarea modului nostru de viaţă european".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb