Capsula Crew Dragon a fost lansată sâmbătă spre Staţia Spaţială Internaţională de la Centrul Spaţial Kennedy, din Florida, cu o rachetă Falcon 9, în prima misiune cu echipaj uman de pe pământ american şi cu tehnologie americană din ultimii aproape 10 ani şi totodată prima misiune privată cu echipaj uman, relatează Agerpres, citând agenţia Reuters.
Lansarea a avut loc în pofida condiţiilor meteorologice incerte, care ameninţau să amâne misiunea pentru a doua oară.
Astronauţii Doug Hurly şi Bob Behnken au ieşit pe orbită la bordul unei capsule Crew Dragon, împinsă de o rachetă Falcon 9, aparţinând companiei SpaceX.
Prima treaptă a rachetei Falcon 9 s-a desprins de capsulă şi a aterizat cu bine pe o barjă automată aflată în oceanul Atlantic, în apropierea coastelor Floridei.
Capsula Crew Dragon a ajuns în orbită unde va executa mai multe arderi pentru a ajunge la altitudinea Staţiei Spaţiale Internaţionale unde ar urma să andocheze astăzi în jurul orei 17:30 (ora României).
1. America-i o rusine
(mesaj trimis de Cristian în data de 31.05.2020, 08:57)
America-i o rusine, timp de 10 ani n-a zburat la ISS decât cu navele cargo ale Rusiei. Mai mare râsul - o țară care trimitea frecvent oameni cu navete proprii in spatiu a ales sa se lase pe mâna Rusiei.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 31.05.2020, 09:23)
Habar n-ai; măcar taci!.
1.2. America-i o rusine ? (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de George în data de 01.06.2020, 09:00)
America a luat decizia corecta. A facut pasul spre comercializare. Acum firme private sunt implicate in misiunile spatiale. NASA nu mai putea face fata la numarul crescand al programelor spatiale (statia spatiala, telescopul hubble, Marte, Luna ca sa le enumar numai pe cele mai cunoscute)
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.06.2020, 10:06)
NASA S-A FOLOSIT DE LA INCEPUTUL PROGRAMELOR SPATIALE DE CONTRACTORI
PRIVATI. DE ACEASTA DATA CONTRACTORUL PRIVAT A PROIECTAT INTREG ANSAMABLUL
SPATIAL PE BAZA TEMEI PRIMITA DE LA NASA.